8 juli 2022

Maanmagie van Lunadea

maanmagie cover

‘Maanmagie’ is een lief en klein boekje uit de serie heksenboekjes van Lunadea! Het is een gebonden boekje, ongeveer 46 pagina’s.

In dit boekje staat maanmagie centraal en Lunadea vertelt uitgebreid over de maanfases en bijbehorende rituelen. Ook deelt ze beknopte informatie over de maan en mythologie. We volgen de maanstand vanaf de volle maan en zo komen alle fases voorbij. Annemieke Bouwman verzorgde de vele illustraties in dit boekje!

Handgeschreven

Ik kocht laatst een pakket heksenboekjes bij Lunadea en het was extra leuk dat ik op Instagram zag hoe Lunadea deze boekjes inpakte en er een briefje bij deed. Niet veel later zag ik in mijn post app dat dit pakket aangemeld was en de andere dag pakte ik het uit. Dat vond ik best bijzonder! Het voelde heel persoonlijk en zorgzaam!

Wat mij vooral opvalt is óók de hoeveelheid liefde en zorg die in dit boekje zit! Het boekje heeft een handgeschreven lettertype, dat leest een beetje anders dan normaal en dat is in het begin wel even wennen! Het boekje is door Lunadea zelf gebonden en er hangt een bedeltje van een halve maan aan het boekje! Elk boekje uit de serie heeft een eigen bedeltje!

Van vol naar donker

In dit handzame boekje is ook veel aandacht voor donkere maan en de kwartieren! We kennen eerste en laatste kwartier, maar er zijn er nog twee: ‘haast volle maan’ en ‘haast donkere maan’. Die fases hebben ook hun eigen rituelen en symboliek. De rituelen die voorbijkomen zijn gemakkelijk uit te voeren en ook gemakkelijk aan te passen naar je eigen inzicht.

Ik nam ‘Maanmagie’ laatst mee naar de kapper, daar las ik de eerste helft. Later las ik thuis de andere helft. Op zich komt de informatie best wel overheen met wat ik eerder las in andere boeken, maar dat is niet zo erg, want ik vind het op dit vlak fijn om de informatie steeds op een andere manier tot me te nemen. Ongemerkt leer je toch weer iets nieuws erbij. Het voelt niet aan als herhaling.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: