21 januari 2024

Mailen met Marlies Slegers

Vandaag heb ik voor jullie een interview met kinder- en jeugdboekenauteur Marlies Slegers. Ze heeft al veel boeken op haar naam staan en werkt ook als vertaalster.

Ik vroeg haar naar haar werk, waar ze inspiratie vandaan haalt en of jongeren dankzij de Kluitman-novelles makkelijker overstappen naar andere boeken. We praten ook over haar plannen voor 2024 en op welk boek ze het meest trots is. Wat denken jullie? Zou dat ‘Briefjes voor Pelle’ zijn?

Lees de hele blogpost …

2 november 2023

Grenzeloos van Marlies Slegers

Ik vind deze novelle van Marlies Slegers een absolute aanrader voor middelbare scholieren! Het gaat over grensoverschrijdend gedrag en het verhaal zet je aan het denken.

De 16-jarige Tabitha is op een feestje bij Dox en zijn vrienden. Er zijn medescholieren aanwezig en er wordt stiekem drank geschonken. Tabitha en Dox zonderen zich af en Dox wil duidelijk meer van Tabitha, zij is echter erg dronken. De dag erna probeert Tabitha zich te herinneren wat er is gebeurd, maar wanneer zij Dox om uitleg vraagt ontkent hij alles.

Lees de hele blogpost …

28 september 2019

#Sweetsixteen van Marlies Slegers

In deze korte en bondige novelle duik je in het leven van de 16-jarige vlogger Megan Olivera. Ze heeft veel succes, krijgt steeds meer sponsors, maar ook steeds meer druk om te presteren. Iedereen verwacht iets van haar.

Megan verliest de regie over haar eigen leven. Vooral na een verkeersongeluk gaat het niet meer zo geweldig. Er komen steeds vaker nare en jaloerse reacties, haar vriend is bezitterig en de druk om te blijven vloggen wordt steeds groter. De proloog laat al zien dat het vroeg of laat helemaal misgaat.

Lees de hele blogpost …