Meer tijd om te lezen, maar wil je dat ook?!

meer lezenJe komt tijd tekort, maar je wil toch meer lezen. Moeilijke situatie, of toch niet?

Laat ik eerlijk zijn, ik verspil veel uren die ik makkelijk had kunnen vullen met lezen. Maar ja, of ik dan nog wel een gezellig leven heb, dat is dan de tweede vraag. Ik ga een aantal situaties opnoemen waarin ik niet lees, maar die tijd daarvoor wel zou kunnen benutten.

Doelloos surfen op internet
Zou al een uur extra leestijd op kunnen leveren

Doelloos zappen en kijken naar onzin-tv

Een avond extra lezen

Veel te laat naar bed gaan
Een half uur eerder = half uur lezen

Wachttijden bij kapper/tandarts/dokter
Ongeveer half uur leestijd

Goede tijden, slechte tijden kijken
Elke dag een half uur extra leestijd

Rondlummelen, vervelen, dromen
Een uur tot twee uur extra lezen

Lezen is leuk, leven ook… Ik lees veel, maar ik kom ook graag toe aan andere dingen. Het is mijn keuze om af en toe een dag niet te lezen, of om juist een boek per dag te lezen. Soms lees ik dagen niet en achteraf denk ik dan: o, ik had twee boeken kunnen lezen… Ik vind lezen in de eerste plaats leuk, het is niet verplicht, ik kies er zelf voor om met een deadline te lezen of met bepaalde druk vanwege dit blog. Als ik niet lekker in mijn vel zit, dan lees ik zeer weinig. Ik zie lezen niet als een vlucht, dus wegduiken in een boek als ik niet happy ben is dus geen optie.

Ik ben niet van plan om iets te veranderen aan mijn leesgedrag. Maar toch eens interessant om te kijken hoeveel extra tijd je zou kunnen besteden aan lezen…


3 reacties

 • 21 maart, 2012 om 21:35
  Anonymous zegt:

  Dit is echt heel erg herkenbaar! heb precies hetzelfde! 🙂
  groetjes van Margriet

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anonymous Beantwoorden

 • 21 maart, 2012 om 22:37
  Pippi zegt:

  Als ik bedenk hoeveel tijd ik verloren laat gaan schaam ik me diep. Morgen ga ik weer doorlezen in het boek dat er al maanden ligt.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Pippi Beantwoorden

 • 9 april, 2012 om 20:15
  Ruby de Jong zegt:

  De laatste tijd heb geen tijd gemaakt om te lezen, ik ben praktisch bijna niet alleen en dan vind ik het niet fijn om te lezen. Ik mis die tijd wel dat ik elk moment die ik vrij had met mijn neus in de boeken zat!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Ruby de Jong Beantwoorden

Reageer op: Meer tijd om te lezen, maar wil je dat ook?!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten