21 maart 2012

Meer tijd om te lezen, maar wil je dat ook?!

meer lezenJe komt tijd tekort, maar je wil toch meer lezen. Moeilijke situatie, of toch niet?

Laat ik eerlijk zijn, ik verspil veel uren die ik makkelijk had kunnen vullen met lezen. Maar ja, of ik dan nog wel een gezellig leven heb, dat is dan de tweede vraag. Ik ga een aantal situaties opnoemen waarin ik niet lees, maar die tijd daarvoor wel zou kunnen benutten.

Doelloos surfen op internet
Zou al een uur extra leestijd op kunnen leveren

Doelloos zappen en kijken naar onzin-tv

Een avond extra lezen

Veel te laat naar bed gaan
Een half uur eerder = half uur lezen

Wachttijden bij kapper/tandarts/dokter
Ongeveer half uur leestijd

Goede tijden, slechte tijden kijken
Elke dag een half uur extra leestijd

Rondlummelen, vervelen, dromen
Een uur tot twee uur extra lezen

Lezen is leuk, leven ook… Ik lees veel, maar ik kom ook graag toe aan andere dingen. Het is mijn keuze om af en toe een dag niet te lezen, of om juist een boek per dag te lezen. Soms lees ik dagen niet en achteraf denk ik dan: o, ik had twee boeken kunnen lezen… Ik vind lezen in de eerste plaats leuk, het is niet verplicht, ik kies er zelf voor om met een deadline te lezen of met bepaalde druk vanwege dit blog. Als ik niet lekker in mijn vel zit, dan lees ik zeer weinig. Ik zie lezen niet als een vlucht, dus wegduiken in een boek als ik niet happy ben is dus geen optie.

Ik ben niet van plan om iets te veranderen aan mijn leesgedrag. Maar toch eens interessant om te kijken hoeveel extra tijd je zou kunnen besteden aan lezen…

3 reacties

 • 21 maart, 2012 om 21:35
  Anonymous zegt:

  Dit is echt heel erg herkenbaar! heb precies hetzelfde! 🙂
  groetjes van Margriet


  Anonymous
  Beantwoorden

 • 21 maart, 2012 om 22:37
  Pippi zegt:

  Als ik bedenk hoeveel tijd ik verloren laat gaan schaam ik me diep. Morgen ga ik weer doorlezen in het boek dat er al maanden ligt.


 • 9 april, 2012 om 20:15
  Ruby de Jong zegt:

  De laatste tijd heb geen tijd gemaakt om te lezen, ik ben praktisch bijna niet alleen en dan vind ik het niet fijn om te lezen. Ik mis die tijd wel dat ik elk moment die ik vrij had met mijn neus in de boeken zat!


  Ruby de Jong
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: