Memorabele leesmomenten

Memorabele leesmomentenIk heb in mijn leven al heel veel mooie boeken gelezen. Maar ik heb ook veel boeken gelezen die mij altijd bij zullen blijven. Waar bepaalde passages zo treffend en raak zijn beschreven, dat ik nog steeds de emoties kan voelen die ik tijdens het lezen ook voelde. De pijn, de liefde, het verdriet… het was voelbaar tussen de regels en bleef vaak nagalmen!

Memorabele momenten dus en vandaag bespreek ik hier een paar van die momenten. Er kunnen wat spoilers tussen zitten, mijn excuses daarvoor, maar zal ze goed mogelijk beperken.

Haar naam was Sarah van Tatiana du Rosnay
Als Sarah de trap op rent, het appartement binnengaat, de kastdeur eindelijk opent en dan…

Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt.
Recent gelezen en nog steeds denk ik terug aan die passage in de kerk van Naarden… Een heftige en schokkende gebeurtenis, maar heel integer beschreven.

Turks fruit van Jan Wolkers
De dood van Olga… Erik die naast haar zit in het ziekenhuiskamertje dat uitkijkt over een grauw en grijs Amsterdam waar het leven gewoon doorgaat. Alles is zo raak geschreven: de pijn, het verlies, machteloosheid, de wereld die stil lijkt te staan, maar toch doorgaat. Ik vond het prachtig! Veel mensen vinden Turks fruit een boek met alleen maar sex. Ja, dat zit er inderdaad in en veel ook. Maar er zitten zeker ook diepere lagen in en de schrijfstijl van Wolkers weet mij altijd te raken. Soms scherp en bot, soms intens en zacht.

Bruidsvlucht van Marieke van der Pol
De verhaallijn rondom Esther vond ik al fascinerend. Op de begrafenis van Frank komt ze eindelijk na al die jaren Bob weer tegen…

Komt een vrouw bij de dokter van Kluun
Luna neemt afscheid van haar moeder Carmen en dat dan heel scherp in die typische stijl van Kluun.

Welk leesmoment was voor jou memorabel?


2 reacties

 • 15 juli, 2012 om 17:22
  Annelies zegt:

  Ik heb alleen nog maar Haar naam was Sarah gelezen. Ik weet perfect wat je bedoelt met dat moment!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 16 juli, 2012 om 18:33
  Lisa zegt:

  Ik heb dat gehad Bij Ademloos van Kim Moelands.. Op de momenten dat ze over haar ziekte praat, punt van bijna sterven en wanneer haar vriend (ben even de naam kwijt). 1 gedeelte werd ik erg emotioneel, het raakte me enorm.
  Ook las ik ooit een boek van een jongen van 18 die gestorven is aan de ziekte leukemie, zijn vader schrijft over hem. Op het moment dat hij tegen zijn vriendin de laatste woorden uit spreekt, heb ikzelf ook een traan gelaten.
  Ik heb er voornamelijk last van als er mensen afscheid nemen in een boek, dan voel ik de emotie’s en beleef ik de gevoelens van de personen naar mijn gevoel. Ik herken me dus absuluut in wat je schrijft 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Lisa Beantwoorden

Reageer op: Memorabele leesmomenten

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten