Met een boekenhater naar een boekenmarkt

persoonlijkEen paar jaar terug was er een boekenmarkt hier in de buurt en ik had al besloten om te gaan. Een aardige kennis wou op de valreep gezellig met me meegaan. Leuk, alleen een klein detail, de kennis had een bloedhekel aan lezen. Ik vroeg me dan ook af of dat ‘gezellig’ wel opging.

We gingen de hal in. ‘Alle tafels langslopen en dan naar de stad’ was de mening van mijn gezelschap. Ik scande de titels, bij sommige twijfelde ik nog. ‘We komen hier niet meer terug hé’ zei ze. Op dat moment vroeg ik me af of ik niet beter alleen had kunnen gaan…

Terwijl ik de boeken bekeek liep de kennis vlak achter me. Ze keek niet naar de boeken, maar wat voor zich uit. Ze begon een gesprek met mij, ik deed mijn best om terug te praten, maar dat ging moeilijk terwijl ik de omslagtekst van een boek nauwkeurig probeerde te lezen. Omdat ik haar niet wou buitensluiten kletste ik met haar en keek half om half naar de kraampjes.

Toen ik halverwege de hal bedacht dat ik bij die ene kraam niet goed had gekeken, omdat het zo druk was, besloot ik terug te lopen. ‘Daar ben je toch al geweest…’ was de verontwaardigde reactie van de kennis. Ik probeerde me in haar te leven, ze moest zich vast kapot vervelen hier in deze hal. Ik haalde mijn schouders op en sloot terug bij haar in en we liepen verder. De stand was 3 boeken. ‘Je hebt nu toch wel genoeg lijkt me, zullen we nog even de stad ingaan?’

We gingen de stad in, zo had zij ook nog wat van haar middag en ik heb geen hekel aan shoppen. Toch was het jammer, ik had al lang van te voren deze hele dag ingepland vanwege de boekenmarkt. Terwijl ze kleding bekeek, bedacht ik me dat ik dit mezelf niet meer aan zou doen. Hoe aardig sommige mensen ook zijn, sommige dingen kun je simpelweg niet samen doen. Ik ben zo iemand die graag met iedereen rekening houdt en het iedereen naar de zin wil maken en het voelde dan ook frustrerend dat zij zich de hele middag verveeld had. Het jaar daarop ging ik dan ook alleen. De kennis begreep dat gelukkig ook wel. 😉

 


3 reacties

 • 22 maart, 2015 om 19:35
  Wollige Wolkjes zegt:

  ik snap niet goed waarom de kennis in de eerste plaats meewou … mijn man houdt van computers etc en ik zou niet meegaan naar een beurs omdat mij dat niet zo interesseert … ( andersom gaat mijn man wel mee naar een boekenmarkt terwijl hij niet graag leest maar hij weet wel beter dan mij te storen, hij gaat gewoon mee omdat hij het leuk vindt om te zien hoe enthousiast ik kan worden en om me wat in te tomen ;-))

  Wel zonde als je er dan zolang naar hebt uitgekeken … gelukkig begreep de kennis het jaar erop dat je liever alleen zou gaan!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Wollige Wolkjes Beantwoorden

  • 22 maart, 2015 om 21:08
   Leesdame zegt:

   De kennis dacht dat het ‘even snel’ langs de boekenmarkt was, met vervolgens de stad in. Helaas werkt dat zo niet in mijn planning als ik naar een boekenmarkt ga en ik denk dat ze toen ook daar niet echt een beeld bij had, nu dus wel 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 27 maart, 2015 om 17:46
  zwartraafje zegt:

  Dat is voor allebei jammer natuurlijk. Ik ga er het liefst met mede-boekenfans naar toe. Dan kan elk op zijn eigen tempo boeken uitzoeken en rondsnuisteren én kunnen we nadien ervaringen uitwisselen én aanwinsten vergelijken bij een lekkere tas thee

  Ikhartje(1) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

Reageer op: Met een boekenhater naar een boekenmarkt

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten