22 maart 2015

Met een boekenhater naar een boekenmarkt

persoonlijkEen paar jaar terug was er een boekenmarkt hier in de buurt en ik had al besloten om te gaan. Een aardige kennis wou op de valreep gezellig met me meegaan. Leuk, alleen een klein detail, de kennis had een bloedhekel aan lezen. Ik vroeg me dan ook af of dat ‘gezellig’ wel opging.

We gingen de hal in. ‘Alle tafels langslopen en dan naar de stad’ was de mening van mijn gezelschap. Ik scande de titels, bij sommige twijfelde ik nog. ‘We komen hier niet meer terug hé’ zei ze. Op dat moment vroeg ik me af of ik niet beter alleen had kunnen gaan…

Terwijl ik de boeken bekeek liep de kennis vlak achter me. Ze keek niet naar de boeken, maar wat voor zich uit. Ze begon een gesprek met mij, ik deed mijn best om terug te praten, maar dat ging moeilijk terwijl ik de omslagtekst van een boek nauwkeurig probeerde te lezen. Omdat ik haar niet wou buitensluiten kletste ik met haar en keek half om half naar de kraampjes.

Toen ik halverwege de hal bedacht dat ik bij die ene kraam niet goed had gekeken, omdat het zo druk was, besloot ik terug te lopen. ‘Daar ben je toch al geweest…’ was de verontwaardigde reactie van de kennis. Ik probeerde me in haar te leven, ze moest zich vast kapot vervelen hier in deze hal. Ik haalde mijn schouders op en sloot terug bij haar in en we liepen verder. De stand was 3 boeken. ‘Je hebt nu toch wel genoeg lijkt me, zullen we nog even de stad ingaan?’

We gingen de stad in, zo had zij ook nog wat van haar middag en ik heb geen hekel aan shoppen. Toch was het jammer, ik had al lang van te voren deze hele dag ingepland vanwege de boekenmarkt. Terwijl ze kleding bekeek, bedacht ik me dat ik dit mezelf niet meer aan zou doen. Hoe aardig sommige mensen ook zijn, sommige dingen kun je simpelweg niet samen doen. Ik ben zo iemand die graag met iedereen rekening houdt en het iedereen naar de zin wil maken en het voelde dan ook frustrerend dat zij zich de hele middag verveeld had. Het jaar daarop ging ik dan ook alleen. De kennis begreep dat gelukkig ook wel. 😉

 

3 reacties

 • 22 maart, 2015 om 19:35
  Wollige Wolkjes zegt:

  ik snap niet goed waarom de kennis in de eerste plaats meewou … mijn man houdt van computers etc en ik zou niet meegaan naar een beurs omdat mij dat niet zo interesseert … ( andersom gaat mijn man wel mee naar een boekenmarkt terwijl hij niet graag leest maar hij weet wel beter dan mij te storen, hij gaat gewoon mee omdat hij het leuk vindt om te zien hoe enthousiast ik kan worden en om me wat in te tomen ;-))

  Wel zonde als je er dan zolang naar hebt uitgekeken … gelukkig begreep de kennis het jaar erop dat je liever alleen zou gaan!


  Wollige Wolkjes
  Beantwoorden

  • 22 maart, 2015 om 21:08
   Leesdame zegt:

   De kennis dacht dat het ‘even snel’ langs de boekenmarkt was, met vervolgens de stad in. Helaas werkt dat zo niet in mijn planning als ik naar een boekenmarkt ga en ik denk dat ze toen ook daar niet echt een beeld bij had, nu dus wel 😉


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 27 maart, 2015 om 17:46
  zwartraafje zegt:

  Dat is voor allebei jammer natuurlijk. Ik ga er het liefst met mede-boekenfans naar toe. Dan kan elk op zijn eigen tempo boeken uitzoeken en rondsnuisteren én kunnen we nadien ervaringen uitwisselen én aanwinsten vergelijken bij een lekkere tas thee


  zwartraafje
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: