Micro van Michael Crichton

micro coverVandaag in de warme zomerzon heb ik Micro uitgelezen van Michael Crichton. En het was een bijzondere leeservaring 🙂 Deze was niet geheel van Crichton zelf: het boek werd na zijn dood verder voltooid door Richard Preston. Maar tijdens het lezen heb ik daar weinig van gemerkt.

In het kort: Nanigen is een bedrijf wat zich bezig houdt met micro-technologieën. Die technologieën worden ooit een innovatie voor de geneeskunde. Maar Nanigen doet nog veel meer, maar dat speelt zich af achter de schermen…

Drake is de eigenaar en hij is heel gemeen. Zo verkleind hij ook mensen en die laat hij onderzoek doen in de jungle. Zeven studenten worden uitgenodigd om naar Nanigen te komen. Ze vertrekken alle zeven met interesse naar Hawaï, maar daar gebeurd iets waar Drake niet van gediend is en hij wil de zeven studenten uit de weg ruimen. In een bedrijf wat werkt met micro-technologieën blijkt dat niet zo moeilijk te zijn: hij verkleind de studenten tot micromensjes.

Hij hoopt dat ze dit niet zullen overleven en dat zijn bedrijf nu veilig is. Ondertussen proberen te studenten als micromensjes te overleven in de jungle van Hawaï. Waar spinnen zo groot zijn als flatgebouwen, twijgjes boomstammen zijn en wespen reusachtig groot. De studenten hebben het geluk dat ze veel verstand hebben van biologie en insecten, maar de natuur is erg wreed!

Okay, er zijn al recensies over dit boek geschreven en die waren niet mals. Zo zouden de personages kartonnen poppetjes zijn. Dat vond ik zelf wel meevallen. Okay, Drake blijft een slechterik, maar ik vond hem toch niet zo’n interessant personage, dus zo’n probleem vond ik dat niet. Veel interessanter vond ik de filmische beschrijvingen van een micro-wereld!

De wreedheid van de natuur, het overleven en de gevechten met reusachtige insecten. Echt prachtig om te lezen en er zitten ook een paar spannende passages in. Het is zo onwerkelijk en bizar, maar ook heel spannend. En ja, er zitten een paar zwakke momenten in. Zo lijken de studenten het krimpproces gewoon te accepteren zonder tegenspartelingen… Dat vond ik een opvallend en ongeloofwaardig stukje. Ik zou vechten als een gek als me zoiets zou overkomen. Maar één van de studenten pakte zelfs nog een rugzak om mee te nemen… Maar dat zijn de kleine minpuntjes en die vallen voor mijn gevoel in het niet bij de prachtige en zorgvuldig geschreven passages die zich afspelen in de jungle.

Het boek deed mij denken aan een jeugdfilm: Honey, I shrunk the kids. Vond ik als kind een beetje eng, die grote grassprieten, een reusachtige mier etc. Ik denk ook dat Micro verfilmd zal worden, want daar leent dit boek zich echt goed voor!


Reageer op: Micro van Michael Crichton

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten