Mijn ervaring met Bliyoo in 2017

bliyoo 2017Ik ben weer lid van Bliyoo! Allereerst was ik zeer onder de indruk van het assortiment wat momenteel te vinden is in Bliyoo. Ik was namelijk op zoek bij Bruna naar een paar ebooks en ik zag dat al die ebooks ook in Bliyoo stonden. Ik overlegde even met mezelf en besloot toch weer eens lid te worden. Een jaar geleden deed ik al een proefmaandje, tijd voor weer eens een nieuwe frisse blik op deze lees-app!

Om niet als een kip zonder kop gebruik te maken van Bliyoo (want  als er heel veel keus is, scroll ik net een kip zonder kop rond ja) besloot ik elke titel die ik interessant vond meteen op te schrijven.

Genoeg boeken die ik graag wil lezen
Ik vond redelijk wat actuele titels, zoals de thrillers ‘Hoofdzaak’ van Mariska Overman en ‘Geen kind meer’ van Esther Boek. Maar ook het luisterboek van ‘Ginevra’ van Simone van der Vlugt staat in de Bliyoo-app. Dat is overigens meteen al één groot verschil met vorig jaar: er zijn nu ook luisterboeken beschikbaar!

Ik vond redelijk wat titels die ik al vrij lang op mijn wishlist had staan, ook een paar interessante non fictie boeken, waaronder de boeken van bloggers/vloggers Jiami en Monica Geuze. Vooral die laatste is als los ebook vrij prijzig, dus handig dat ik dit boek nu via Bliyoo in kan kijken. Dat is ook een groot voordeel: je kan en mag boeken eerst inkijken, voor je ze in het geheel gaat downloaden in de app.

Om optimaal gebruik te maken van Bliyoo besloot ik de app ook op mijn telefoon te zetten. Zodat ik in de wachtkamer, bij de kapper, of waar dan ook, verder kan gaan met een boek. Helaas -en dat is écht heel jammer- kan ik de boeken van Bliyoo niet lezen op mijn Kobo H20 e-reader.

Lezen op de tablet
Ik vind het niet zo’n ramp om op mijn tablet te lezen, want pdf-bestanden lees ik ook op de tablet. Het heeft echter wel wat nadelen. Mijn e-reader kan ik rustig een hele maand gebruiken zonder tussendoor op te laden. De tablet moet toch echt om de twee dagen aan de lader. Maar goed, ik kijk er ook Netflix mee in bed en ik gebruik ook de meditatie-app, dus ja, dat snoept ook mee van de batterij 😉 Buiten lezen gaat ook, als ik wat instellingen aanpas aan het scherm. Ideaal is het niet, maar het kan wel.

Verbeteringen die ik zou toejuichen
Toch zou ik het toejuichen als Bliyoo ook gewoon op de e-reader kan. Volgens mij zou dat technisch mogelijk moeten zijn in de toekomst, dus wie weet!

Ook de betalingsmogelijkheden zijn nog verre van ideaal. Creditcard, of I-deal. Vooral oudere mensen bankieren niet via internet en hebben geen creditcards. Of kunnen het wel, maar doen het liever niet. De Bliyoo cadeaukaarten zijn om die reden dan ook een aanwinst en een uitkomst!

Maar helaas, die zijn alleen verkrijgbaar in een fysieke Bruna winkel! Zeker lastig voor mensen die slecht ter been zijn en die toevallig in een stad of dorp wonen zonder Bruna. Aangezien er al veel Bruna vestigingen gesloten zijn, zijn dat al redelijk wat steden en dorpen. Een verbetering hierin zou zijn dat deze cadeaukaarten ook bij supermarkten en kiosken worden aangeboden. Net zoals de Netflix prepaid kaarten en andere legio cadeaubonnen, zou hier een Bliyoo-kaart ook goed tussen passen. Volgens mij bereik je dan ook veel meer mensen.

Tevreden
Tot nu toe ben ik tevreden met het assortiment en het gebruik van Bliyoo. Ik heb al drie boeken gelezen en twee tijdschriften, dus de € 14,95 heb ik al eruit gelezen en dan is er nog maar één week voorbij. Het is fijn dat je eerst boeken kunt inkijken. De non fictie boeken komen mooi tot hun recht, omdat je ze leest op een kleurenscherm. Vanaf nu is het trouwens mogelijk om acht titels op je plank te zetten vanwege de vakantieperiode.

Nadeel blijft de afhankelijkheid van je tablet/smartphone, maar vanwege het leuke assortiment momenteel neem ik dat voor lief. Je kan ook lid worden van de concurrent: Kobo Plus, dan is het wél mogelijk om op de Kobo e-reader te lezen.


4 reacties

 • 18 juni, 2017 om 21:15
  Esmee zegt:

  Ik heb een drie maanden abonnement genomen, speciaal voor de zomer. Dat is 14,95 voor drie maanden, tot halverwege september. Ideaal zilke prijzen!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Esmee Beantwoorden

  • 18 juni, 2017 om 23:52
   Leesdame zegt:

   Ja en ik vind het assortiment momenteel ook erg goed en veelzijdig qua titels.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 31 juli, 2017 om 16:00
  Marjon (Uitgelezen) zegt:

  Leuk dat je er nu ook zoveel plezier aan beleeft 🙂
  Lezen op een tablet heeft inderdaad het nadeel van vaak moeten opladen (reader gaat bij mij een week of 3 mee), maar wissel het gebruik een beetje af. En ik hoop net als jij dat je ooit een Bliyoo-app op de reader kan zetten (zowel Kobo als Kindle, ik gebruik de laatste). Maar voor tijdschriften, kookboeken en zo heb je toch een tablet (of laptop of pc-scherm) nodig.
  Ik had er nog niet bij stil gestaan dat als je niet wil bankieren via internet je dan helemaal niet kan betalen, behalve via die cadeaukaarten.
  Ik beschouw Bliyoo als iets ‘erbij’ naast de boeken die ik koop. Het is alleen al heerlijk om door al die boeken te ‘bladeren’.

  Groetjes, Marjon.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Marjon (Uitgelezen) Beantwoorden

  • 31 juli, 2017 om 20:49
   Leesdame zegt:

   In die tussentijd heb ik een nieuwe tablet gekocht. Een stuk groter, maar ook qua batterijduur een stuk degelijker. Ik kan nu rustig een kleine week met de tablet in de weer zijn voordat ‘ie moet worden opgeladen. Het valt me op dat het assortiment beter is geworden, maar wat me ook opvalt is dat het niet zo gek verschilt van Kobo Plus. Ik heb eens vergeleken, vrijwel alles wat ik graag lees kom ik tegen op beide diensten. Ik heb ook een keer Booqees geprobeerd, dat draait volledig om kinderboeken en is gericht op jeugdige lezers. Ook daar staan veel bekende titels tussen. Leuk als je kinderen veel lezen en je een dienst zoekt die zich daarop richt en kindvriendelijk in gebruik is.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Mijn ervaring met Bliyoo in 2017

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten