18 juni 2017

Mijn ervaring met Bliyoo in 2017

bliyoo 2017Ik ben weer lid van Bliyoo! Allereerst was ik zeer onder de indruk van het assortiment wat momenteel te vinden is in Bliyoo. Ik was namelijk op zoek bij Bruna naar een paar ebooks en ik zag dat al die ebooks ook in Bliyoo stonden. Ik overlegde even met mezelf en besloot toch weer eens lid te worden. Een jaar geleden deed ik al een proefmaandje, tijd voor weer eens een nieuwe frisse blik op deze lees-app!

Om niet als een kip zonder kop gebruik te maken van Bliyoo (want  als er heel veel keus is, scroll ik net een kip zonder kop rond ja) besloot ik elke titel die ik interessant vond meteen op te schrijven.

Genoeg boeken die ik graag wil lezen
Ik vond redelijk wat actuele titels, zoals de thrillers ‘Hoofdzaak’ van Mariska Overman en ‘Geen kind meer’ van Esther Boek. Maar ook het luisterboek van ‘Ginevra’ van Simone van der Vlugt staat in de Bliyoo-app. Dat is overigens meteen al één groot verschil met vorig jaar: er zijn nu ook luisterboeken beschikbaar!

Ik vond redelijk wat titels die ik al vrij lang op mijn wishlist had staan, ook een paar interessante non fictie boeken, waaronder de boeken van bloggers/vloggers Jiami en Monica Geuze. Vooral die laatste is als los ebook vrij prijzig, dus handig dat ik dit boek nu via Bliyoo in kan kijken. Dat is ook een groot voordeel: je kan en mag boeken eerst inkijken, voor je ze in het geheel gaat downloaden in de app.

Om optimaal gebruik te maken van Bliyoo besloot ik de app ook op mijn telefoon te zetten. Zodat ik in de wachtkamer, bij de kapper, of waar dan ook, verder kan gaan met een boek. Helaas -en dat is écht heel jammer- kan ik de boeken van Bliyoo niet lezen op mijn Kobo H20 e-reader.

Lezen op de tablet
Ik vind het niet zo’n ramp om op mijn tablet te lezen, want pdf-bestanden lees ik ook op de tablet. Het heeft echter wel wat nadelen. Mijn e-reader kan ik rustig een hele maand gebruiken zonder tussendoor op te laden. De tablet moet toch echt om de twee dagen aan de lader. Maar goed, ik kijk er ook Netflix mee in bed en ik gebruik ook de meditatie-app, dus ja, dat snoept ook mee van de batterij 😉 Buiten lezen gaat ook, als ik wat instellingen aanpas aan het scherm. Ideaal is het niet, maar het kan wel.

Verbeteringen die ik zou toejuichen
Toch zou ik het toejuichen als Bliyoo ook gewoon op de e-reader kan. Volgens mij zou dat technisch mogelijk moeten zijn in de toekomst, dus wie weet!

Ook de betalingsmogelijkheden zijn nog verre van ideaal. Creditcard, of I-deal. Vooral oudere mensen bankieren niet via internet en hebben geen creditcards. Of kunnen het wel, maar doen het liever niet. De Bliyoo cadeaukaarten zijn om die reden dan ook een aanwinst en een uitkomst!

Maar helaas, die zijn alleen verkrijgbaar in een fysieke Bruna winkel! Zeker lastig voor mensen die slecht ter been zijn en die toevallig in een stad of dorp wonen zonder Bruna. Aangezien er al veel Bruna vestigingen gesloten zijn, zijn dat al redelijk wat steden en dorpen. Een verbetering hierin zou zijn dat deze cadeaukaarten ook bij supermarkten en kiosken worden aangeboden. Net zoals de Netflix prepaid kaarten en andere legio cadeaubonnen, zou hier een Bliyoo-kaart ook goed tussen passen. Volgens mij bereik je dan ook veel meer mensen.

Tevreden
Tot nu toe ben ik tevreden met het assortiment en het gebruik van Bliyoo. Ik heb al drie boeken gelezen en twee tijdschriften, dus de € 14,95 heb ik al eruit gelezen en dan is er nog maar één week voorbij. Het is fijn dat je eerst boeken kunt inkijken. De non fictie boeken komen mooi tot hun recht, omdat je ze leest op een kleurenscherm. Vanaf nu is het trouwens mogelijk om acht titels op je plank te zetten vanwege de vakantieperiode.

Nadeel blijft de afhankelijkheid van je tablet/smartphone, maar vanwege het leuke assortiment momenteel neem ik dat voor lief. Je kan ook lid worden van de concurrent: Kobo Plus, dan is het wél mogelijk om op de Kobo e-reader te lezen.

4 reacties

 • 18 juni, 2017 om 21:15
  Esmee zegt:

  Ik heb een drie maanden abonnement genomen, speciaal voor de zomer. Dat is 14,95 voor drie maanden, tot halverwege september. Ideaal zilke prijzen!


 • 31 juli, 2017 om 16:00
  Marjon (Uitgelezen) zegt:

  Leuk dat je er nu ook zoveel plezier aan beleeft 🙂
  Lezen op een tablet heeft inderdaad het nadeel van vaak moeten opladen (reader gaat bij mij een week of 3 mee), maar wissel het gebruik een beetje af. En ik hoop net als jij dat je ooit een Bliyoo-app op de reader kan zetten (zowel Kobo als Kindle, ik gebruik de laatste). Maar voor tijdschriften, kookboeken en zo heb je toch een tablet (of laptop of pc-scherm) nodig.
  Ik had er nog niet bij stil gestaan dat als je niet wil bankieren via internet je dan helemaal niet kan betalen, behalve via die cadeaukaarten.
  Ik beschouw Bliyoo als iets ‘erbij’ naast de boeken die ik koop. Het is alleen al heerlijk om door al die boeken te ‘bladeren’.

  Groetjes, Marjon.


  Marjon (Uitgelezen)
  Beantwoorden

  • 31 juli, 2017 om 20:49
   Leesdame zegt:

   In die tussentijd heb ik een nieuwe tablet gekocht. Een stuk groter, maar ook qua batterijduur een stuk degelijker. Ik kan nu rustig een kleine week met de tablet in de weer zijn voordat ‘ie moet worden opgeladen. Het valt me op dat het assortiment beter is geworden, maar wat me ook opvalt is dat het niet zo gek verschilt van Kobo Plus. Ik heb eens vergeleken, vrijwel alles wat ik graag lees kom ik tegen op beide diensten. Ik heb ook een keer Booqees geprobeerd, dat draait volledig om kinderboeken en is gericht op jeugdige lezers. Ook daar staan veel bekende titels tussen. Leuk als je kinderen veel lezen en je een dienst zoekt die zich daarop richt en kindvriendelijk in gebruik is.


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: