Mijn leven op stelten van Krista Bracke

mijn leven op stelten cover‘Mijn leven op stelten’ is een indrukwekkend waargebeurd verhaal. En toen ik begon in dit boek wou ik niet meer stoppen. Krista ving mijn aandacht en liet die niet niet meer los tot de laatste zin.

De Vlaamse Krista Bracke was vroeger werkzaam als producer en presentatrice bij Radio 1 in Vlaanderen. In 2009 werd ze plotseling erg ziek. Ze dacht eerst nog een griepje, maar ze werd alsmaar zieker. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Letterlijk doodziek, vanwege een ernstige legeraanval van streptokokken. De streptokokken neemt haar lichaam over.

Het tast haar beide onderbenen aan, haar hand en vingers en zorgt ervoor dat ze niet eens meer zelfstandig kan ademen. Weken is ze van de wereld, ziet ze enkel het plafond in de ziekenhuiskamer. Krista gaf niet op. Ze sloeg zich erdoorheen en ook het ziekenhuispersoneel geloofde in haar kracht.

Na het ziekenhuis begon de revalidatie. Alles opnieuw leren. Lopen, schrijven, maar ook zelf een boterham smeren en opeten, want zelfs kauwen was voor Krista nog een opgave.  Haar immuunsysteem is defect en ze kampt met regelmatige longontstekingen. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal kreeg Krista wat tegenslagen. Mensen die vroeger heel spontaan en amicaal deden, hebben plotseling moeite met haar fysieke beperking.Maar Krista is sterk. Met haar gezinnetje kan ze alles aan. Zelfs tango dansen en fietsen. En op haar beenprothese heeft ze zelfs trots een tattoo laten plaatsen!

Krista schrijft met een zachte en ingetogen schrijfstijl haar verhaal, opgedeeld in korte hoofdstukken.  Ze schrijft met een heldere en open blik, waardoor haar levensverhaal heel krachtig overkomt. Krista beschrijft hoe haar leven ineens op stelten stond. Letterlijk: van gezonde benen ineens naar protheses en daarop lopen kun je vergelijken met steltlopen. Ze omschrijft hoe het voelde om weer de eerste stapjes te zetten, om weer voor het eerst buiten te komen en hoe ze weer de zorg voor haar kinderen kon opnemen. Maar ze blikt ook terug op de momenten dat ze nog niets kon, zelfs niet kon praten. Gevangen zitten in je eigen angst en onzekerheid en niemand kunnen vragen waarom je nou eigenlijk in het ziekenhuis ligt. Krista beschrijft dit zo gedetailleerd dat ik bijna haar machteloosheid kon voelen.

Een prachtig en mooi geschreven verhaal, over doorzetten, levenskracht en positief denken. Respect voor Krista en voor haar boek! Ik wil graag mijn leeservaring beëindigen met een quote van Krista uit dit boek: Is zelfreflectie niet het begin der wijsheid? 

 


7 reacties

Reageer op: Mijn leven op stelten van Krista Bracke

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten