Mijn notitieblok, wat schrijf ik daarin?

mijn notitieblokLaatst liet ik jullie een foto zien waarop te zien was dat ik een groot notitieblok had gekocht voor mijn blog bij de Hema. En ik kreeg via Twitter meteen de vraag: wat schrijf je nou allemaal op in zo’n notitieboek?

Nou ik vond dat wel een leuke vraag en dus vandaar dat ik er een blogartikel aan wil wijden. Ik heb een notitieboek wat opgedeeld is in delen. Het is een en al georganiseerde chaos, maar ik kan er wel wijs uit! De mogelijkheden bij zo’n notitieboek zijn eindeloos en omdat ik alleen er gebruik van maak, rommel ik graag wat aan haha.

Ik heb een gedeelte waar ik een lijstje bij hou met de recensie-boeken. Komt er een nieuwe binnen, dan schrijf ik de titel onderaan het lijstje erbij. Elk boek wat ik heb gelezen markeer ik weer. Zo werk ik de lijst af en op deze manier werk ik de recensie-boeken af op volgorde van ontvangst. Soms zit er een deadline aan vast, dan zet ik er een sterretje voor.

Tijdens het lezen maak ik ook aantekeningen. Maar wat schrijf ik nou op? Dat verschilt per boek eigenlijk. Ik schrijf niet alles op. Waar het boek over gaat, dat staat al op de achterflap en in het persbericht, dus dat zou alleen maar extra werk zijn als ik dat nog eens op ga schrijven.

Wat ik wel op schrijf zijn de namen van (bij)personages en de verhoudingen met elkaar. Dat wil ik wel eens vergeten. De leeftijden van de hoofdpersonen als dat belangrijk zou zijn. Belangrijke kenmerken van de hoofdpersoon. Aparte zijlijnen. Data van gebeurtenissen als die nadrukkelijk in het boek wordt vermeldt. Locaties die een grote rol spelen. En verder eigenlijk alles wat ik niet mag vergeten, maar wel wil vermelden in een leeservaring.

 

mijn notitiblok

 

En voor mij is een het geheugensteuntje, omdat een leeservaring wel eens paar dagen op zich laat wachten. En als ik dan het notitieboek erbij pak, dan denk ik: o ja… ja, ze was vegetarisch en ja.. tegen sinterklaas besloot ze te gaan scheiden van haar man. Zoiets dus.

Wat ik verder in het notitieboek schrijf zijn blog-ideetjes en onderwerpen waar ik over kan schrijven. Wanneer ik bijvoorbeeld bepaalde artikelen online moet hebben. Yep, ik heb wel eens een deadline. Soms maak ik een indeling van wat ik in de die week wil plaatsen en wanneer. Data van boeken die nog uitkomen en die ik wil aanvragen. Aanvragen die binnengekomen zijn, maar waar ik over wil nadenken.

Boeken die ik zelf heb gekocht, boeken die mij leuk lijken voor mijn blog. Boekverfilmingen die in de bioscoop gaan draaien en die ik wil bekijken. Geheugensteuntjes. Challenges. Dit deel is eigenlijk het meest chaotische deel van het notitieboek. Echt alles staat hier door elkaar. Ik noem dit deel dan ook het brainstorm gedeelte. Maar zoals ik al zei: alleen ik lees het, dus het mag chaotisch zijn.

Hebben jullie ook zo’n notitieboek voor jullie blog? Of wie niet blogt, schrijven jullie tijdens het lezen wel eens wat op?


5 reacties

 • 7 oktober, 2013 om 05:27
  westmus zegt:

  Herkenbaar hoor. Vooral dat chaotische.

  Ikhartje(0) deze reactie

  westmus Beantwoorden

 • 7 oktober, 2013 om 06:08
  Limoentje zegt:

  Jep, heb ook een notitieboekje. Al mijn ideetjes schrijf ik daar in op. Soms zet ik er bij in welke maand ik het lijstje heb gemaakt en begin ik in een nieuwe maand met een nieuw lijstje.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Limoentje Beantwoorden

 • 7 oktober, 2013 om 07:51
  Annelies zegt:

  Ik kribbel ook alles in een notitieboek, heel handig. Heb ook veel word-documentjes.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 7 oktober, 2013 om 18:49
  Sanne zegt:

  Ik houd eigenlijk alles in mijn hoofd bij. Gaat opzich wel goed, alleen af en toe schiet er iets bij in. Oeps!
  Ik heb alleen een notitieboekjes voor quotes.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sanne Beantwoorden

 • 7 oktober, 2013 om 19:21
  Mieke Schepens zegt:

  Heel herkenbaar. Ik schrijf altijd en overal wat op. Ik heb een klein boekje in mijn tas met twee pennen voor het geval er een mee ophoudt. Een idee, even noteren. (ik heb geen smartphone en dan schrijf je). Thuis een notitieboekje voor van alles en nog wat. De recensieboeken hebben een aparte afdeling op datum van aflevering. Werkt leuk !

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

Reageer op: Mijn notitieblok, wat schrijf ik daarin?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten