Mijn top tien van favoriete boeken

mijn top 10Vandaag leek het mij wel leuk om mijn top tien van favoriete boeken weer eens op een rij te zetten.

Het is een top tien, maar het boek wat op acht staat is niet minder dan het boek wat op vier staat. Dat zijn maar getalletjes. Ik zal bij een paar boeken wat toelichting geven. Drie boeken uit de lijst heb ik dit jaar gelezen. Dat zijn nr. 5, 8 en 9. Het boek wat al heel lang in mijn top tien is nr. 3! Verder valt het natuurlijk op dat er redelijk veel thrillers in het lijstje staan. Ja, ik hou van thrillers. Maar ik hou ook van serieuze en literaire romans.


1. Een boek per dag van Nina Sankovitch
2. Wit als melk, rood als bloed van Alessandro D’Avenia
3. Het meer van de meisjes van Carol Goodman
4. Lieve Celine van Hanna Bervoets
5. Tegenlicht van Esther Verhoef
6. Time-out van Judith Visser
7. Vals Alarm van Marelle Boersma
8. Tweestrijd van Linda Jansma
9. Waarheen je ook vlucht van Elizabeth Haynes
10. De hongerspelen van Suzanne Collins

Het meer van de meisjes heb ik twee keer gelezen en ik vind het een spannende thriller, een mystieke sfeer hangt eromheen. De latijnse citaten die in het boek staan vind ik leuk om te vertalen. Mijn nr. 1 is van Nina Sankovitch. Door dit boek heb ik één van de leukste challenges ooit gedaan. Een boek per dag lezen. Het heeft mijn blog een boost gegeven. En ik heb nog steeds diep respect voor Nina, die echt één jaar lang, één boek per dag las! Dat is echt bijzonder en ik vond het een bijzonder boek om te lezen.

Dan mijn nr. 2! Wit als melk, rood als bloed is gewoon té mooi! Het is heel literair geschreven, filosofisch bijna. Ik vind de schrijfstijl echt heel bijzonder. Het gaat over Leo, een leerling op een middelbare school. Hij krijgt een nieuwe filosofie leraar en hij is verliefd op Beatrice. Maar Beatrice is ziek en haar dood is nabij. En dat zet alles op zijn kop bij Leo. Prachtig verhaal! Ook de cover vind ik bijzonder mooi. Een tijdlang heb ik dit boek niet gewoon in de kast gezet, maar ervoor, zodat je de cover bleef zien.

De hongerspelen staat er natuurlijk ook in. Deel 1 van die trilogie blijf ik de mooiste vinden. Al vond ik Vlammen en Spotgaai natuurlijk ook goed, maar deel 1 is net wat mooier. En dan wil ik nog even wat kwijt over mijn nr. 4: Lieve Celine… Dat boek lijkt heel luchtig en de meeste mensen denken dat het teveel over Celine Dion gaat, maar dat is niet zo. Brooke is fan van Celine en zij schrijft brieven naar Celine waarin ze haar levensverhaal schrijft. Dat lijkt in eerste instantie luchtig, maar er zit echt venijn tussen de regels! Het is een serieuze roman en na afloop zul je echt even zuchten. Ik heb begrepen dat dit boek een verfilming krijgt en daar verheug ik mij wel op.


2 reacties

 • 21 juli, 2012 om 16:15
  Annelies zegt:

  Leuk lijstje! Heb er nog geen enkel boek van gelezen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 22 juli, 2012 om 08:25
  Girafje24 zegt:

  Leuke lijst. Erg benieuwd naar de nummer 2.

  nummer 3 en 8 ook gelezen. nummer 5,6 en 10 staan nog klaar in kast of e-reader.

  Nu bezig in Schaduwspelen van Marelle Boersma.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Girafje24 Beantwoorden

Reageer op: Mijn top tien van favoriete boeken

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten