Mijn ware verhaal van Karin Bloemen

Karin Bloemen is cabaretière en zangeres. Ik heb nog nooit een show van haar gezien, ik zie haar wel af en toe voorbij komen op televisie. In haar boek deelt ze het ware verhaal over haar jeugd in Schagen.

Karin’s moeder hertrouwt met fotograaf Ben Kuijt. Hij misbruikt Karin en is gefixeerd op seks en voyeurisme. Overal maakt hij gaatjes zodat hij Karin en haar zusjes kan bekijken op de wc. Haar moeder heeft wel vermoedens, maar doet daar weinig mee. Als Karin Bloemen op latere leeftijd in het ziekenhuis ligt voor nieuwe knieprotheses komt ze tot het besef dat ze dit verhaal op moet schrijven.

Schrijnende en eenzame jeugd

Karin’s moeder heeft een naaiatelier en gaat later ook werken als kapster. Ben Kuijt is (school)fotograaf op evenementen en scholen. Het valt me op hoe snel ik me al ongemakkelijk voel bij de omschrijving van Ben Kuijt. Na een paar regels weet ik het al: dit is een vies en eng mannetje! Hij zegt en doet smerige dingen, maar het ergste van alles is toch wel dat hij ’s avonds laat bij Karin (ook bij de zussen) in bed kruipt en ze dwingt tot seksuele handelingen.

De moeder heeft vermoedens, spreekt deze ook uit, maar Karin Bloemen ontkent alles en dat is uit angst. Ik heb erg lang over dit stukje nagedacht. Als je als vrouw al dit soort vermoedens hebt bij je man, dan zit er toch al iets niet goed in je huwelijk? Dan ga je toch iets doen met dat gevoel?! Maar ze doet niks. Ze blijft wel met die vermoedens rondlopen, maar het duurt dan nog jaren voordat ze er iets mee doet en zelfs dan is ze nog terughoudend. Dat stoorde me echt en maakte veel emoties bij me los. In de tweede helft gebeuren nog meer dingen waarbij ik boos werd.

Onder de huid

Het verhaal kruipt echt onder je huid. Je hoopt dat bepaalde situaties niet gebeuren, maar ze gebeuren wel en soms zelfs nog erger dan je had verwacht. Karin Bloemen is en blijft echter een ondernemend en vindingrijk meisje. Ze houdt van toneel en van zingen en komt zelfs met haar klas bij het televisieprogramma Klassewerk terecht.

De schrijfstijl van Karin Bloemen is heel direct en open. Ze deelt vrijwel alles. Het begint in het heden als ze in het ziekenhuis ligt en na haar operatie gedwongen is om te plassen op een po in haar ziekenhuisbed. Meteen voel je haar pijn en ongemak. Je reist met haar mee terug naar het huis op de gedempte gracht in Schagen. Het snoepwinkeltje, het atelier, haar kamertje, alles wordt zo gedetailleerd omschreven dat je het voor je ziet.

Het boek eindigt in het heden. Karin Bloemen reist met een taxi van het ziekenhuis weer terug naar huis. Terug bij haar man en kinderen. Ik hoop dat ze met dit boek haar verleden een plekje kan geven.


Reageer op: Mijn ware verhaal van Karin Bloemen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten