We moeten je iets vertellen van Marion Pauw

we moeten je iets vertellen coverOkay… over dit (voorlopig) laatste boek van Marion Pauw zijn de meningen aardig verdeeld. Sommige lezers vinden het boek verschrikkelijk en weer andere lezers vinden dit boek geweldig! Ik behoor tot die laatste groep!

Kathelijne is een ietwat labiele vrouw, opgegroeid in een kerkelijk milieu. Ze is schrijfster. Haar eerste boek liep als een trein, het tweede boek flopte en nu moet er een derde boek geschreven worden. Kathelijne geniet er duidelijk niet meer van en steekt haar mening over de boekenwereld niet onder stoelen of banken.

Kathelijne heeft in haar verleden van alles meegemaakt wat nog dwars zit. Ze woonde in een streng gelovige gemeenschap en daar ging ook haar eerste boek over: “In de naam van God”. Daar was en is uiteraard de gemeenschap niet blij mee. Ook het contact met haar ouders verloopt alles behalve soepel.

Op een ochtend vind ze een briefje op haar nachtkastje met de tekst: ‘We moeten je iets vertellen’. Dat is het begin van het thrillerconcept. Kathelijne gaat dit uitzoeken en herinneringen naar haar jeugd komen terug, wat is er ooit vroeger gebeurd? Wie is Tabitha? Waarom wil niemand haar daarover te woord staan? Daarnaast is ze ook verliefd op de getrouwde man Michiel, wordt ze zwanger, wat Michiel niet zit zitten. Ook dat derde boek moet geschreven worden, want uitgever Harold heeft immers het voorschot al betaald. Kortom, het leven van Kathelijne lijkt wel een soap.

Eerlijk is eerlijk, het thrilleraspect was niet zo aanwezig, maar het boek was wel awesome om te lezen! Marion Pauw gaat namelijk in dit boek de confrontatie aan met de lezer. Ze schrijft niet echt een verhaal, maar praat rechtstreeks tegen de lezers van het boek. Ze rekent af met vooroordelen, irritaties, frustraties… uit naam van personage Kathelijne.

‘We moeten je iets vertellen’ is het meest persoonlijke boek van Marion Pauw geworden en ook voorlopig het laatste boek. Makkelijk is het dan ook om de link te leggen tussen de frustraties waar Kathelijne mee kampt  en met alle mogelijke frustraties van Marion Pauw zelf. Of dat zo is weet ik niet, maar ze brengt het in ieder geval wel heel vermakelijk.

Of het nu gaat over illegaal downloaden, de tafels in de boekhandels, zure recensies, eeuwig dezelfde vragen krijgen, de vrouwen met de gifgroene brilletjes die haar boeken lezen… Kathelijne rekent er mee af tijdens haar dialoog naar de lezer toe. Dit doet ze op een heerlijke sarcastische manier. Ik heb diverse recensies gelezen waar mensen dit boek respectloos vinden. Ik niet… want ik zie duidelijk ook de humor en de zelfspot tussen de regels. Maar goed, die humor moet ook maar net jouw humor zijn. Als deze humor jou net niet ligt, tja, dan vind je dit boek niets ben ik bang.

‘We moeten je iets vertellen’ is eigenzinnig, grof, sarcastisch, niet echt spannend, maar wel enorm gedurfd. Ik vond dit boek geniaal!

 


3 reacties

 • 4 augustus, 2015 om 18:39
  saartje zegt:

  Grof en sarcastisch? Klinkt als een boek voor mij 🙂
  Dankjewel voor de tip.

  Ikhartje(1) deze reactie

  saartje Beantwoorden

 • 4 augustus, 2015 om 19:45
  Sue zegt:

  Het klinkt als een heel gaaf boek. Jouw enthousiasme is in ieder geval aanstekelijk 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sue Beantwoorden

 • 6 augustus, 2015 om 18:07
  Vivian zegt:

  Wauw, dit klinkt eigenlijk wel als een goed boek! Ik hou niet van thrillers, maar het verhaal klinkt wel erg goed, zeker als het niet zo thrillerachtig is.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Vivian Beantwoorden

Reageer op: We moeten je iets vertellen van Marion Pauw

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten