9 april 2014

Mooie boektrailers

klem coverBij een boek hoort tegenwoordig een trailer. Soms kom ik echt hele mooie tegen. Vandaag deel ik er drie met jullie. Twee boeken heb ik gelezen (Klem en Alles wat er was) Maar één boek nog niet: De gifboom van Erin Kelly. Die overigens jaren op mijn ntl-stapel ligt. Toch triggert de trailer mij op zo’n manier dat ik juist heel nieuwsgierig wordt.

Ik vroeg me zo af: kan een boektrailer jullie overtuigen om een boek te gaan lezen? Soms heb ik het idee dat de boektrailer vaak vergeten wordt. Daarom een keer extra aandacht hieraan. Sommige trailers zijn echt pareltjes.


Klem van Mel Wallis de Vries

De gifboom van Erin Kelly

Alles wat er was van Hanna Bervoets

5 reacties

 • 10 april, 2014 om 16:00
  mddigitaal zegt:

  Als ik een trailer vind, plaats ik ze tegenwoordig onder aan mijn recensies. Een leuke toevoeging, vind ik!


  mddigitaal
  Beantwoorden

 • 10 april, 2014 om 23:53
  Inge zegt:

  Ik vind boektrailers altijd erg fijn om kennis te maken met de sfeer van het boek. Ik moet er ook weer eens aandacht aan besteden!


 • 11 april, 2014 om 19:15
  Laura zegt:

  Ik vind boektrailers altijd erg gaaf!


 • 15 april, 2014 om 14:48
  Mirjam zegt:

  Hmmm, misschien ben ik dan toch iets meer “van de oude stempel” en zijn bij mij de kaft en de achterflaptekst de doorslaggevende factor. In mindere mate een recensie van een ander; al maak ik zo wel kennis met een aantal voor mij voorheen onbekende schrijvers en/of titels. Maar dat neemt niet weg dat boektrailers wel degelijk een groep mensen kan bereiken die niet bereikt worden op de meer traditionele wijze.


  Mirjam
  Beantwoorden

 • 21 april, 2014 om 20:23
  Mathilde / Ikvindlezenleuk zegt:

  Ik voeg trailers ook onderaan mijn recensies toe, als ik ze vind. Mijn recensies zijn gericht op kinderen en jongeren en een filmpje voegt een extra dimensie toe. Iets waardoor mensen geprikkeld worden om een boek te willen lezen


  Mathilde / Ikvindlezenleuk
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: