13 september 2011

Mooie en creatieve boektitels

boektitelsIk kan erg genieten van mooie en spannende verhalen. Maar ik kan ook erg genieten van creatieve titels.

Neem bijvoorbeeld de titel: Vissen veranderen bij kou van zwemrichting, dat trekt wel aandacht. En we vergeten omdat het moet stemde me ook tot nadenken… Wie zonder zonde is geeft een thriller al een duistere sfeer. Laat de ware binnenkomen wekt mijn nieuwsgierigheid ook wel. Even op een kladblaadje schrijven dat iemand voor jou Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey op moet gaan halen bij de boekhandel doet vast ook even de ogen knipperen bij een ander. Ook werd ik geraakt door de titel Weduwen van de donderdag en laatst kwam ik titel tegen Alles is Carmen…

Zo kan ik heel lang bezig blijven. Het zou goed kunnen zijn dat jij heel anders denkt over deze titels. Zoveel mensen, zoveel smaken… Door welke titels werd jij getriggerd?

2 reacties

 • 13 september, 2011 om 19:29
  Maurane zegt:

  Oh ik vind mooie titels ook zo leuk! Er schieten me er zo gauw geen te binnen, maar soms verzin ik zelf titels bij imaginaire boeken. 🙂


  Maurane
  Beantwoorden

 • 13 september, 2011 om 20:46
  Leesdame zegt:

  Dat vind ik ook leuk! Titels verzinnen… 🙂

  Maar het kan ook andersom, soms zijn titels nogal ongelukkig uitgekozen. Zo hadden ze bijvoorbeeld Een Keukenmeidenroman veel beter De keukenmeisjes kunnen noemen.

  Want deze titel zorgde vaak voor rare gesprekken: “Ik lees nu Een keukenmeidenroman…” zei ik en dan grinnikte mijn gesprekspartner: “Jij? Jij leest toch normaal nooit van die flutromannetjes?” Op een gegeven moment noemde ik voor het gemak gewoon de Engelse titel: “o, ik lees The help van Kathryn Stockett…”


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: