Moon Calendar 2020

Hoewel de scheurkalender een Engelstalige titel heeft, is de gehele scheurkalender in het Nederlands. Bedacht en gemaakt door de zussen Lieke en Letteke van Lexmond.

366 dagen lang volgt deze kalender de stand van de maan en de zussen geven adviezen hoe je de kracht van de maan het best kunt benutten. Dit doen ze op een heldere en praktische manier, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Sommige tips gaan diep, maar dat wordt afgewisseld met een knipoog. Daarnaast is de scheurkalender ook een lust voor het oog!

366 dagen

De maan spreekt vaak tot de verbeelding. Ik geloof in de kracht van de maan. Tijdens volle maan slaap ik altijd onrustig en als ik droom, zijn het vaak heftige of zelfs lucide dromen. Tijdens afnemende maan merk ik dat ik weinig inspiratie heb, terwijl het rond wassende maan weer opborrelt.

Volgens de zussen is dat niet gek, ze verdiepten zich samen met experts in de kracht van de maan en onderzochten wat de gunstigste momenten zijn voor bepaalde zaken. Denk bijvoorbeeld aan tuinieren, maar ook aan beauty behandelingen, sociale contacten, schoonmaken en zelfs gezondheidszaken. Elke dag wordt de maanstand van die dag besproken en in welk sterrenbeeld de maan staat.

Een blik op de binnenkant

De symbolen die onderin staan worden helder uitgelegd in een legenda die je achter in de kalender vindt. Het is handig als je die legenda eerst apart uitscheurt, of op de foto zet voor jezelf, zodat je later wat makkelijker de uitleg terug op kunt zoeken.

Hoewel ik dus wel geloof in de kracht van de maan, had ik bij bepaalde zaken nog nooit stilgestaan. Er zijn bijvoorbeeld worteldagen, vruchtdagen en ook het sterrenbeeld waar de maan in staat kan invloed hebben op dagelijkse zaken. De hamvraag is natuurlijk: is dat écht zo? Om dat uit te vinden zou ik eigenlijk 366 dagen lang alle adviezen op moeten volgen… Want zou dat echt een verschil maken? Het inspireert me wel!

Extraatjes

De scheurkalender bevat ook nog wat extraatjes. Lieke en Letteke moedigen het hergebruik van de blaadjes aan door twee origami voorbeelden te delen. En omdat de blaadjes een mooi gouden randje hebben, kun je op gouden dagen iets moois op het blaadje schrijven en dat delen met de persoon met wie je die bijzondere dag hebt gedeeld. Ik vind de vormgeving echt prachtig!

Je ziet die mooie gouden rand trouwens ook op de foto. Mooi hé! Lieke en Letteke van Lexmond zijn trouwens ook te volgen op Instagram (@moonsistersmooncalendar) en delen ook daar (aanvullende en inspirerende) adviezen. Daar noemen ze zichzelf de Moonsisters.

Heb jij al een kalender voor 2020?


2 reacties

Reageer op: Moon Calendar 2020

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten