Music, music… :)

persoonlijkEen tijdje terug vroeg ik naar jullie vragen aan mij voor een ‘vraag-me-alles’ blogpost. Er kwamen leuke vragen binnen en die ga ik binnenkort natuurlijk beantwoorden. Maar er kwam ook een vraag binnen waar ik eigenlijk wel een hele blogpost aan kan wijden.

De vraag was: ‘Uiteraard schrijf jij altijd over boeken en soms ook over films, maar ik lees nooit wat over muziek op jouw blog. Welke muziek luister jij graag?’ Ik wou in eerste instantie deze vraag gewoon bij de andere vragen zetten, maar toen was ik aan de gang met Youtube en had ik al een blogpost op zichzelf.

Ik heb niet een specifieke band of artiest waar ik fan van ben. Mijn voorkeuren zijn heel breed. Vroeger op school had ik klasgenootjes die helemaal fan waren van boybandjes, terwijl mij dat helemaal niks deed. Ik vond een liedje leuk, of niet. Toen ik ouder werd en mijn Engels ook beter werd, toen begon ik anders naar muziek te luisteren.

Ik heb best wel een flinke rij cd’s. Daartussen vind je heel veel Clannad, terwijl ik dat eigenlijk nooit meer luister. Ik heb een aantal cd’s van Madonna. Lady Gaga en Adele staan er ook tussen. Er was ook een periode dat ik heel veel soundtracks van films kocht. Maar goed, de laatste maanden heb ik alles bij elkaar één cd gekocht en dat was een cd van Avicii. Meestal luister ik muziek via Youtube. Ik zal wat clipjes met jullie delen. Wat ik zelf trouwens leuk vind zijn clipjes met de songtekst in het filmpje verwerkt.

Dit was mijn nummer van vorig jaar zomer. Als ik dit nummer hoor, dan ben ik echt meteen weer terug op de snelweg in Duitsland. De beat van deze muziek… Als een kloppend hart, dat je weet dat je leeft. Magisch!

Adele is goed! En haar nummers hebben iets van puurheid. Soms rauw, soms bitter, scherp. Skyfall kan ik foutloos meezingen en nee, dat ga ik niet doen. Ik luister het vaak tijdens het bloggen.

Iedereen kent wel Cirque du Soleil denk ik. Hun show Alegria is al een aantal keer in Nederland geweest. De muziek vind ik ook heel prachtig. Uiteraard de titelsong van de show: Alegria. Dit betekent vreugde, zaligheid, geluk. En ze zingt ook op een gegeven moment: “A joyous, magical feeling” en dat voel je ook bij deze muziek. Voor nu heb ik een instrumentale versie gekozen, met panfluit. Die luister ik graag ’s avonds laat.

Wow… Metallica… dat had je niet verwacht van mij misschien. Nothing Else Matters is een nummer waar ik kippenvel van krijg. De tekst, de muziek, de energie die er uitkomt… Soms krijg ik er tranen van in mijn ogen. Dit nummer betekent heel veel voor mij, er kleven herinneringen aan, maar ook de tekst vind ik wel erg diep.

Dit was een kleine greep uit mijn favoriete muziek. Ik heb uiteraard nog veel meer favoriete nummers, maar dan wordt het wel een hele lange post. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om ook deze kant van mij te leren kennen en laat gerust bij de comments jouw voorkeuren achter. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar jouw favoriete muziek 🙂


4 reacties

 • 12 februari, 2015 om 21:24
  Irene zegt:

  Diverse selectie 🙂 Ik vind Adele ook super, ik vond alleen Skyfal niet een van haar beste nummers, maar misschien komt het omdat het de soundtrack voor een James Bond film was.. Misschien is dat de reden.

  Ik hou ook van heel veel verschillende soorten muziek, als je nieuwsgierig bent waar ik zoal naar luister, check mijn blog op zaterdagen, dan deel ik in mijn wekelijkse meme een top 10. Dit kan vanalles zijn, een top 10 met liefdes liedjes, of liedjes voor op een regenachtige dag.

  Leuk om te lezen over jouw muziek smaak.

  Groetjes

  Irene

  Ikhartje(1) deze reactie

  Irene Beantwoorden

  • 12 februari, 2015 om 21:38
   Leesdame zegt:

   Ja klopt, James Bond… Maar daar zie ik dit nummer gewoon los van hoor 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 15 februari, 2015 om 19:47
  robin zegt:

  Metallica is en blijft gewoon epic 😀

  Ikhartje(1) deze reactie

  robin Beantwoorden

Reageer op: Music, music… :)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten