Never have I ever… Book Tag

never have I ever Tags… Er bestaan talloze tags. De een leuk, de ander verrassend en sommige laat ik rustig aan me voorbijgaan. Maar sommige tags zijn wel heel erg leuk. Zoals deze: “Never have I ever… Book tag”.

Ik kreeg deze tag van boekblogger Melissa, zij blogt op Melissa’s Bookworld.  Deze tag kun je in het Nederlands doen, maar ook in het Engels. Het is afgeleid van een Amerikaans drinkspelletje, met -soms wel schunnige- vragen en als je dan ‘I have’ kon zeggen, moest je een shotje nemen. Ik heb die versie nooit gespeeld, maar vandaag doe ik wel de tag! De vragen zijn in het Engels, mijn antwoorden Nederlands.

NEVER HAVE I EVER…
…started a book but didn’t finish

I have! Het allereerste boek wat meteen bij me opkomt is ‘Nevelen van Avalon’. Bijna duizend pagina’s en op de helft gaf ik het op. Dat lag misschien ook wel aan de editie toen ik had. Het was in alle opzichten een “vol” boek. Volle bladspiegel, klein lettertype, heel veel personages en allerlei ingewikkelde familiebanden en verschillende rijken. Het was een opluchting om toen in een ander boek te beginnen.

Naast Avalon waren er nog wel meer boeken waar ik vroegtijdig in ben gestopt. Een slecht vertaalde roman over een model in New York bijvoorbeeld. In Vijftig tinten… ben ik ook gestopt. Meestal als een boek teveel herhaling bevat en saai en langdradig is, dan wil ik wel eens vroegtijdig stoppen. Op Goodreads kun je trouwens een plank vinden waar mijn niet-uitgelezen boeken op staan.

NEVER HAVE I EVER…
…owned several copies of the same book
Na lang nadenken kom ik tot de conclusie dat ik alleen de trilogie van ‘De Hongerspelen’ dubbel heb. Engels en Nederlands. O ja en ik heb ook ooit een recensie-boek dubbel gekregen, maar dat was omdat ik op die editie met een quote stond en de pr-dame dacht dat ik het wel tof vond om die editie ook te hebben en dat was ook zo natuurlijk!

NEVER HAVE I EVER…
…cried because of a fictional character

Vrijwel nooit eigenlijk. Ik huil niet zo snel om personages eerlijk gezegd.

NEVER HAVE I EVER…
…dog eared a page

I have! Ik lees meestal digitaal, maar als ik een fysiek boek lees dan neem ik het niet zo nauw met gevouwen oren en een paar druppels koffie. Dat was vroeger wel anders, maar ik ben nu van mening dat een boek gelezen eruit mag zien. Wil niet zeggen dat ik ze mishandel, maar “gelezen sporen” hebben zo hun charme.

NEVER HAVE I EVER…
…written fanfiction

Euh… ik ben niet slecht in het schrijven van dirty fiction, maar dat was geen fanfiction. En daar houden we het maar op 😉

NEVER HAVE I EVER…
…read dirty fanfiction

Ik heb wel wat “dirty boeken” in mijn mijn collectie en ben er niet vies van, maar specifiek fanfiction lees ik eigenlijk nooit. De dirty boeken die ik in mijn collectie heb, zijn overigens ook wel van een andere orde dan de ‘vijftig tinten cliché’. Zoals bijvoorbeeld ‘Histoire d’O’ van Pauline Réage en ‘In zijn handen’ van Marthe Blau. Mooie boeken over BDSM en ze bestonden allang voordat de grijshype uitbrak.

NEVER HAVE I EVER…
…skipped school to read/watch a tv show
I have *bloos*. Soms was ik heel moe en uitgeput en dan bleef ik wel eens op vrijdag thuis en keek ik tv, las ik boeken en was ik daarna weer opgeladen. Ik weet niet, ik had dat wel eens nodig, zo’n “oplaad-momentje”. Even geen gegil, geen gezeur, geen verplichtingen etc.

NEVER HAVE I EVER…
…read a book in one sitting or one day
I have! Meerdere malen zelfs! Ik heb toentertijd nog eens een aantal dagen één boek per dag gelezen, vanwege de hype rondom het boek ‘Een boek per dag’ van Nina Sankovitch. Het is prima te doen, maar na een aantal dagen achter elkaar werd het ook knap vermoeiend. Je moet heel snel schakelen, geen tijd voor bezinking en gelijk weer door naar het volgende boek. Het voelt ook heel lekker als het lukt, maar de grootste vijand is tijd en internet. Deze twee vijanden hijgen meedogenloos in je nek tijdens zo’n project…

NEVER HAVE I EVER…
…used something that is not a bookmark as a bookmark
I have. Ik heb een hele verzameling boekenleggers, maar ik gebruik ook wel eens losse papiertjes, kassabonnen etc. Ik lees veel digitaal en mijn e-reader houdt dan voor mij bij waar ik ben gebleven.

NEVER HAVE I EVER…
…bought a book because of the cover
I have! De kaften zijn toch wel een soort van visitekaartje en soms wekt dat veel nieuwsgierigheid op. Dan ben ik benieuwd naar het verhaal achter een supergave kaft. Maar ik weet ook wel dat een kaft niet alles zegt. Ik heb ook foeilelijke kaften gezien, waarachter een vijf sterren verhaal schuilging en supergave kaften met een verhaal erachter wat mij niet kon raken. Maar toch is de kaft vaak de eerste reden dat ik een boek oppak in de winkel.

NEVER HAVE I EVER…
…liked the adaptation more than the book
I have. Sommige films vind ik mooier dan het boek. Zoals ‘De gelukkige huisvrouw’ met Carice van Houten. Maar ook ‘Komt een vrouw bij de dokter’ vond ik als film een stuk mooier en ingetogener dan het boek.

NEVER HAVE I EVER…
…spilled a drink over my book
I have… Er is wel eens wat koffie over een boek gegaan ja… geheel per ongeluk natuurlijk! Het was niet zo dat ik dacht: goh, ik zal eens koffie over mijn boek gieten haha. Op zo’n moment vind ik dat wel erg, maar wat ik al eerder schreef… sporen in een gelezen boek achterlaten heeft ook zijn charme.

NEVER HAVE I EVER…
…cracked the spine of a book

I have! Vroeger absoluut niet, maar als ik nu een fysiek boek lees, dan knak ik zonder schuldgevoel de kaft. Ik vind het prettiger lezen, ik krijg kramp in mijn vingers als ik een boek te voorzichtig in mijn handen hou en het boek krampachtig niet open wil vouwen. Dat hou ik niet vol, dus *knak* en lezen met een knik erin. Tenzij het een boek van iemand anders is, dan lees ik supervoorzichtig! Want sporen in een boek van iemand achterlaten doe ik niet!

Een tag is pas een tag als die wordt doorgegeven natuurlijk 😉 En ik tag vier mensen:

Annelies van Boekboetiek
Zwartraafje
Joost, NerdyGeekyFanboy

Jenn van Gedachtenspinsels

Ik ben supernieuwsgierig naar jullie antwoorden!


6 reacties

 • 24 maart, 2017 om 17:54
  nerdygeekyfanboy zegt:

  Ik kan me in de meeste antwoorden wel vinden, ook ik heb bonnetjes gebruikt als boekenleggers haha! Bedankt voor het taggen, ik ga binnenkort hem even invullen 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  nerdygeekyfanboy Beantwoorden

  • 24 maart, 2017 om 22:40
   Leesdame zegt:

   Zelfs een pen heb ik wel eens tussen de bladzijdes gestopt. Tja en daar krijg je wel vreemde knikken van in je boek.

   Graag gegeven, benieuwd naar je antwoorden!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 25 maart, 2017 om 12:21
  Rachel Kromdijk zegt:

  wat een super leuk tag!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Rachel Kromdijk Beantwoorden

 • 25 maart, 2017 om 13:40
  zwartraafje zegt:

  Dankjewel voor de tag Luna. Ik denk dat ik deze nog niet heb ingevuld dus ik sla hem alvast op. Het kan wel nog even duren vooraleer ik er aan toekom. Ik vind de antwoorden bij deze tag ook heel herkenbaar.

  Ikhartje(1) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

Reageer op: Never have I ever… Book Tag

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten