Nieuw op Leesdame.nl

Een handig overzicht van recente reacties en postings op mijn blog.


Nieuw op leesdame

Recente reacties

Reactie op De experimenten van Marion Pauw door Marjoleine Oppenheim
Geplaatst op: 20 - 04 - 2019

Inderdaad, goed geschreven boek. Wel vind ik dat Marion Pauw de experimenten die ze beschrijft veel te lekker en vettig aandikt ten behoeve van de roman. Toevallig ken ik drie vrouwen die deze experimenten ondergingen waaronder mijn eigen moeder. Zoals de schrijfster de zaken inzet voor een commerciële roman schuurt naar mijn mening, met goede smaak.


Reactie op Winactie: jongen verslindt heelal door Nikita
Geplaatst op: 17 - 04 - 2019

Ik heb de boekenserie "lux" van jennifer l. Armentrout op nog geen week tijd verslonden. Telkens zei ik: ik moet echt stoppen maar uiteindelijk lukte het mij niet. Er was geen stoppen aan! De lux serie gaat over "aliens" in onze mensenwereld. Alleen zie je niet dat het Aliens zijn. Want wij verwachten van aliens dat het groene mannetjes of dergelijke zijn maar niets is minder waar! Deze aliens zijn aantrekkelijk. Katy is net verhuis met haar mama en ontmoet haar buurjongen zijn naam is Daemon. Daemon is een lux(aliën) maar ook een bad boy, hij kan je het bloed vanonder de nagels halen maar uiteindelijk val je toch voor zijn uitdagende charme. De luxen hebben 1 grote vijand: de arum. Kunnen de luxen hun ware gedaante verborgen houden en kunnen ze winnen van de arum? Je word compleet in de serie gezogen. Spanning, verdriet, humor en liefde je kan het allemaal beleven met deze boeken serie. Een echte aanrader


Reactie op Winactie: jongen verslindt heelal door Susanne
Geplaatst op: 17 - 04 - 2019

Ik ben het jaar begonnen met 'het achtste leven (voor Brilka) - Nino Haratischwili. Een dikke pil. Gelukkig maar, daardoor kon ik dit boek wat langer blijven lezen! Het is een roman. Een familiegeschiedenis. Het verhaal over 7 generaties Jasji wordt verteld door een tante aan haar nichtje. Een prachtig, ontroerend verhaal dat zich vanbegin tot eind 20ste eeuw afspeelt in Georgië /Azerbeidzjan /Sovjet - Unie, .. De opbouw van het boek leest prettig. Je wordt iedere keer meegenomen met een persoon uit de familie. Ik ging me toch wel hechten aan de persoon, dus wanneer het hoofdstuk klaar was, vond ik dat zo jammer. Maar na een bladzijde gelezen te hebben over de volgende generatie leefde ik alweer helemaal met die persoon mee. Om dit stukje te schrijven heb ik net het boek weer even uit de kast gepakt. Zelfs daar word ik blij van. Ik weet zeker dat ik nog eens ga lezen! (wellicht na Jongen verslindt heelal! ;-) Groet


Reactie op Winactie: jongen verslindt heelal door Alexandra Peeters
Geplaatst op: 17 - 04 - 2019

Ik heb - de gloed - van sándor márai echt verslonden, elke letter, elk woord en elke zin zijn in dit boek zo wondermooi. Een gelukkig boek is het niet, het gaat over liefde, vriendschap, intense emoties, depressie, de dood... Het is zo goed geschreven, je zou elke zin kunnen markeren, na elke zin denk je “ja zo is dat”. ik raad hem echt aan iedereen aan. Ik heb nog wel meerdere boeken verslonden, maar deze zal er toch steeds net dat tikje bovenuit steken. Stoner, zomervacht, het einde van de eenzaamheid, laat me niet vallen, sodoma, blijf hun namen noemen, de onsterfelijken,... er zijn echt zoveel toppers en ik denk dat deze vd winactie er ook wel Bijhoort. (Volg op instagram met Alexs books and socks)


Reactie op Winactie: jongen verslindt heelal door Nicole Vrielink
Geplaatst op: 16 - 04 - 2019

Wat leuk! Ik doe dat ook nog regelmatig!


Reactie op Winactie: jongen verslindt heelal door Leesdame
Geplaatst op: 16 - 04 - 2019

Zondagskind en De verborgen taal van bloemen heb ik ook verslonden! Bij die laatste pak ik nog regelmatig de bloemengids erbij die achter in het boek staat. Ik vind het leuk om de symboliek van een bloem op te zoeken als een bepaalde bloem op mijn pad komt.


Reactie op Winactie: jongen verslindt heelal door Nicole Vrielink
Geplaatst op: 16 - 04 - 2019

Welk boek heb ik verslonden? Zeg maar gerust boeken, want een keuze maken is onmogelijk! Maar ik zal het proberen. Vrij recentelijk heb ik zondagskind van Judith Visser gelezen. Erg mooi en zeker een aanrader! Ik heb kwelling van Tamara Geraeds net uit, een thriller en dat terwijl ik geen thriller lezer ben. Toch hoort hij in dit rijtje omdat ik er werkelijk van genoten heb en volledig in het verhaal gezogen werd! Dan heb ik nog twee "oude favorieten" in de kast staan. Wild van Cheryl Strayed en De verborgen taal van bloemen van Vanessa Diffenbauch. Beide ontroerde mij enorm terwijl ze toch ook zo verschillend zijn. Wild wist me te inspireren, wil daardoor ook heel graag nog eens in mijn leven de pacific crest trail lopen. De verborgen taal van bloemen ontroerde me doordat in dit verhaal heel mooi weergegeven wordt dat liefde in iets kleins kan zitten, in een bloem bijvoorbeeld. Het laatste boek wat ik aan dit rijtje toe wil voegen is er alleen niet eentje die je kan verslinden. De ontembare vrouw van Clarissa Pinkola Estes is een deels non-fictie, deels fictie boek van aanzienlijk aantal pagina's. Aan de hand van oude verhalen wordt hierin de psyche van de vrouw blootgelegd, en wordt de route uitgestippeld naar een ongetemde ziel, de authentieke ziel voor de vrouw. Ik maak enorm graag kans op dit boek. Jou boekbespreking van dit boek heeft me echt heel erg nieuwsgierig gemaakt! Jou volg ik al op instagram, en harper collins nu ook.


Reactie op Jongen verslindt heelal van Trent Dalton door Nicole
Geplaatst op: 15 - 04 - 2019

Je maakt me nu wel nieuwsgierig! Heb dit boek op mijn wensenlijstje gezet


Reactie op De afkeer van dikke boeken, waarom? door Leesdame
Geplaatst op: 01 - 04 - 2019

Wat leuk dat er een reactie komt op een oude blogpost :) En uiteraard van harte welkom hier Jo :) Vanaf 500 pagina's noem ik het een dik boek. Maar tussen dik en dik zit natuurlijk een verschil. Ik ben een tijdje bezig geweest met Oorlog en Vrede en dat was rond de 1200 pagina's en er leek geen einde aan te komen, maar goed, ik vond het ook erg langdradig, dus misschien lag het daaraan...


Reactie op De afkeer van dikke boeken, waarom? door Jo
Geplaatst op: 31 - 03 - 2019

Ik lees bij voorkeur dikke boeken. Je zit lekker lang in het verhaal en vergeet alles om je heen. Heerlijk is dat! Overigens vraag ik me wel af wat je een dik boek noemt, want 400 pagina's vind ik niet meer dan 'gemiddeld. De historische romans van Ken Follet bijvoorbeeld, die beschouw ik als 'dik' Variërend van 750 tot ruim 1.200 pagina's).


Reactie op Chateau Zen van Maartje Fleur door Lalagè
Geplaatst op: 30 - 03 - 2019

Jammer. Ik heb dit boek ooit geleend van de bieb, maar ongelezen teruggebracht. Dat gebeurt zelden, maar zo te lezen hoef ik het niet nog eens te lenen ;)


Reactie op Laura H. van Thomas Rueb door Niek Chen
Geplaatst op: 18 - 03 - 2019

Nog niet zo lang geleden heb ik dit boek ook gelezen en ik herken heel erg wat je schrijft met name over die mishandelingen en vernederingen. Alleen als ik er aan terugdenk word ik alweer misselijk. Het mooiste vind ik nog wel dat het boek zonder enig oordeel is geschreven. Het is een opsomming van gebeurtenissen. Wat je er van vindt, laat de schrijver helemaal aan je zelf. Knap gedaan in een tijd waarbij alles wel aangegrepen lijkt te worden voor het uitroepen van een mening.


Reactie op Moeder van glas van Roos Schlikker door Leesdame
Geplaatst op: 13 - 03 - 2019

Ik kan me voorstellen dat het je huiverig maakt (de thema's zijn niet niks), maar het is ook een heel mooi en liefdevol boek :)


Reactie op Moeder van glas van Roos Schlikker door Nicole Orriens
Geplaatst op: 13 - 03 - 2019

Moeder van glas is meteen een heel veelzeggende titel. Het maakt me nieuwsgierig maar ook huiverig voor dit boek.


Reactie op Spoetnik van Martijn Neggers door Geertrude
Geplaatst op: 27 - 02 - 2019

Klinkt als een boeiend boek. Ik ga hem ook op mijn lijstje zetten!Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten