Nieuw op Leesdame.nl

Een handig overzicht van recente reacties en postings op mijn blog.


Nieuw op leesdame

Recente reacties

Reactie op Volg me van Joyce Spijker door Jenn
Geplaatst op: 27 - 11 - 2019

Deze wil ik ook nog gaan lezen, klinkt goed!


Reactie op Vermist van Helen Vreeswijk door Leesdame
Geplaatst op: 17 - 11 - 2019

Oké :) Veel succes met je boekbespreking Shannon! :)


Reactie op Vermist van Helen Vreeswijk door Shannon Clement
Geplaatst op: 17 - 11 - 2019

het legt perfect uit wat er gebeurt heb hier ideeën van gehaald voor een boekbespreking.


Reactie op Kafka’s vriend van Miro Gavran door Hanne
Geplaatst op: 14 - 11 - 2019

Ik ben aan het twijfelen of ik dit boek zou lezen, net omdat ik een fan ben van Franz Kafka. Zijn vriendschap met Max Brod was voor Kafka zelf ongetwijfeld een grote deugd. Het is mooi om te zien hoe sterk de band die ze deelden moet geweest zijn. In eerste instantie sprak de titel van dit boek mij dus enorm aan maar aan de andere kant vraag ik mij af of dit niet te ver gaat. Om het cru te stellen, wat heb je eraan als je je constant moet afvragen wat fictie is en wat niet? Ik geef toe dat ik mij ook al afgevraagd heb of hun band zo diep was dat er misschien - als de tijdsgeest het had toegelaten - meer had kunnen groeien tussen hen dan er geweten is. Maar zolang er geen bewijs voor is, heeft het geen zin om dergelijke veronderstellingen naar het publiek toe te "openbaren" aangezien mensen soms zo moeilijk het verschil zien tussen realiteit en fictie. Franz Kafka heeft zich gegarandeerd al een paar keer omgedraaid in zijn graf over de roem die zijn naam vandaag de dag draagt!


Reactie op Wat ik graag lees in thrillers door Joany | CravingPages
Geplaatst op: 05 - 11 - 2019

Wat een ontzettend leuk artikel! Zelf lees ik niet zo heel vaak thrillers, maar wanneer ik ze lees dan zoek ik eigenlijk altijd een beetje naar de ingrediënten die jij ook prettig vind lezen. Daar wil ik wel nog even aan toevoegen dat ik een thriller nog sneller op zal pakken als hij iets unieks heeft. Zo vond ik bijvoorbeeld de thriller ‘Methode 15/33’ van Shannon Kirk heel gaaf omdat de hoofdpersoon (het slachtoffer?) een meisje is van zestien dat zwanger is en een hoogintelligent, manipulatief wonderkind. Dat geeft een thriller net dat beetje extra. Een ander voorbeeld is ‘The girl in 6e’ van A.R. Torre waarin de hoofdpersoon zichzelf heeft afgezonderd van de wereld omdat ze vreest voor haar eigen moord-fantasieën. Ze verdient haar geld met webcamseks en ontdekt zo steeds meer aanwijzingen die erop wijzen dat een van haar vaste klanten verantwoordelijk is voor een ontvoering van een klein meisje. Ik houd niet zo van thrillers met een politie vs. de schurk situatie. Ik lees liever over bijzondere, maar onwaarschijnlijke tegenstanders.


Reactie op Stille wateren van Eva Nagelkerke door Leesdame
Geplaatst op: 05 - 11 - 2019

Ik vond het niet overdreven, het wordt goed gedoseerd gebracht. De zussen wisten mij gelijk in het verhaal te krijgen. Ze hebben een beklemmende schrijfstijl, ik hou daarvan bij een thriller :)


Reactie op Stille wateren van Eva Nagelkerke door Lalagè
Geplaatst op: 05 - 11 - 2019

Klinkt heel spannend, maar ook wel overdreven. Nu zit ik me dus af te vragen of ik me daaraan zou ergeren bij het lezen of schrijven de zussen zo goed dat je er helemaal in mee gaat?


Reactie op Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv? door Leesdame
Geplaatst op: 02 - 10 - 2019

Ik ben zelf meer van 'Gilmore Girls' en makkelijke comedyseries. Je weet wel, van die afleveringen van 20 minuten die lekker wegkijken voor het slapengaan. Momenteel zit ik (opnieuw) in Fuller House.


Reactie op Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv? door Bianca
Geplaatst op: 02 - 10 - 2019

Als ik moet kiezen tussen boek en Netflix, wint het boek vaak. Dus ik kijk niet heel vaak. Daarom ben ik met geen enkele serie echt bij. Maar mijn favorieten zijn/waren Marcella, Broadchurch, de Marvel series, Arrow, The Alienist, Penny Dreadful en La Casa de Papel. Ik weet alleen niet of dat de genres zijn waar jij van houdt :)


Reactie op Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv? door Lalagè
Geplaatst op: 01 - 10 - 2019

De kostuumserie Victoria (over de Engelse koningin) vind ik prachtig. Het derde seizoen is nu aan de gang. Ook kijk ik graag culturele programma's: VPRO Boeken, Podium Witteman en Vrije geluiden, maar ook 'De beste zangers' blijkt heel leuk te zijn. Tegenlicht vind ik vaak erg goed. De Nachtzoen is leuk voor tussendoor, lekker kort. En dan nog wat guilty pleasures zoals Het familiediner en de Nederlandse 'First dates'. Nu lijkt het of ik heel veel kijk, maar dat valt reuze mee. Ik lees vaker een boek ;-)


Reactie op Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv? door Leesdame
Geplaatst op: 30 - 09 - 2019

Zijn er series die je trouw volgt op Netflix? Ik hoor graag tips namelijk ;)


Reactie op Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv? door Leesdame
Geplaatst op: 30 - 09 - 2019

Ik keek ook altijd Ik hou van Holland, maar sinds het verhuist is eigenlijk niet. Ik weet ook niet waarom eigenlijk, het is er niet van gekomen denk ik.


Reactie op Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv? door Leesdame
Geplaatst op: 30 - 09 - 2019

Broodje gezond, Keuringsdienst van waarde en Rambam kijk ik ook graag. Ik kijk het dan lekker terug in bed op mijn tablet voor het slapengaan.


Reactie op Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv? door Leesdame
Geplaatst op: 30 - 09 - 2019

Ik hoor dit steeds vaker. Mag ik vragen welke programma's je graag terugkijkt van de publieke omroep?


Reactie op Leesdame vraagt zich af: kijk jij nog veel tv? door Lalagè
Geplaatst op: 30 - 09 - 2019

Tien jaar geleden kregen wij nog regelmatig verbaasde opmerkingen als mensen bij ons thuis geen televisie zagen. We hebben zelfs een paar keer een tv aangeboden gekregen. Maar we kijken altijd via internet. Dan kan je lekker op je eigen tijd kijken. Met een abonnement van een paar euro op de npo-site heb je ook geen reclame meer, ideaal! Ik kijk nooit naar commerciële tv, maar volg wel een aantal programma's van de publieke omroep.Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten