Nieuwe agenda en scheurkalender!

loesje kalenderIk ben er al vroeg bij dit jaar, maar ik word altijd vrolijk als de lading agenda’s en kalenders binnenstroomt in de winkels. Tijd om te shoppen, te vergelijken en… te kopen natuurlijk. Ik ging voor een agenda en voor een scheurkalender!

Namelijk die van Loesje! Ik ben echt zo dol op de teksten Loesje. Echt iets om vrolijk van te worden en nu heb ik dus 365 quotes en 365 extraatjes die op de achterkant van de velletjes staat. Daarnaast kocht ik ook gelijk een agenda. De helft van het assortiment was nog niet eens binnen, maar ik kon het niet laten.

De Flow-agenda liet ik liggen. Hoe leuk ze ook zijn, de frutsels en fratsels zijn eerder storend dan handig. En de agenda’s hebben altijd een onhandig formaat. Veel schrijfruimte hebben ze dan weer wel.

Geen Flow-agenda dus, maar welke dan wel: ik besloot te gaan voor de Pink Ribbon agenda. Tegelijkertijd gaat er een klein bedrag naar deze stichting en de agenda is ook nog eens prettig in gebruik. En heel fijn: de agenda heeft lijntjes. Flow had dat niet, maar ik vind schrijflijntjes wel zo netjes werken.

Achterin deze agenda vind ik nog lege notitie-vellen, en to-do-list-velletjes. Allemaal leuk en handig.

Hebben jullie al een keus kunnen maken, of ben ik de enige die zo vroeg is dit jaar?


11 reacties

 • 6 september, 2014 om 11:20
  Mathilde (@ikvindlezenleuk) zegt:

  Ik koop geen agenda, want die vergeet ik dan toch te gebruiken. Ik gebruik mijn digitale agenda. Vroeger, toen ik nog op school zat en later toen ik studeerde, maakte ik mijn eigen agenda’s. Een notitieboek kopen, dagen en data erin schrijven en dan volplakken met mooie plaatjes. Een heel werk, maar zo leuk om te doen. Ik heb al mijn schoolagenda’s nog in een doos liggen

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mathilde (@ikvindlezenleuk) Beantwoorden

 • 6 september, 2014 om 12:18
  Miranda zegt:

  Toevallig zit ik, as we speak, te wachten op de postbode die mijn agenda en scheurkalender komt brengen 🙂 ik heb gekozen voor de Flow scheurkalender en een Moleskine agenda. Heb eigenlijk al jaren geen agenda meer (alles gaat in mijn telefoon), maar ben van plan om iets meer structuur te brengen in bloggen en mijn studie, dus hoop dat een fysieke agenda weer iets meer overzicht gaat bieden.

  Loesje is ook altijd leuk trouwens.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Miranda Beantwoorden

 • 6 september, 2014 om 12:27
  Kim zegt:

  Ik heb er vandaag toevallig ook al eentje gekocht. Ik ben eigenlijk ieder jaar vroeg met kopen. Ik heb er eentje van paperblanks aangeschaft.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Kim Beantwoorden

 • 6 september, 2014 om 16:28
  Annelies zegt:

  Heel leuk! Fijn dat je ook een goed doel kunt steunen door een agenda te kopen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 9 september, 2014 om 20:27
  Jenn zegt:

  Loesje is leuk! Ik heb nog geen nieuwe agenda, maar dat komt nog wel.
  Ik heb je genomineerd voor de sunshine blogger award.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Jenn Beantwoorden

 • 9 september, 2014 om 21:00
  iliveformydreams.com zegt:

  Ik vind Loesje zo leuk!

  Ikhartje(1) deze reactie

  iliveformydreams.com Beantwoorden

 • 10 september, 2014 om 15:25
  セレネ zegt:

  Ik heb dit jaar weer een duurdere agenda gekocht (vorig jaar een gratis agenda van de universiteit, het jaar ervoor een jaarloos boekje waar ik zelf de dagen in kon schrijven, daarvoor allemaal goedkope 1-euro-agenda’s die ik vol ging plakken met stickers…).
  Ik gebruik mijn digitale agenda wel als hoofdagenda (op mijn telefoon), dus voor een papieren agenda zocht ik iets specifieks; vooral met veel ruimte voor maandplanningen en lijstjes, wat je niet zo snel in een digitale agenda zet. Ik zag de Flow-agenda liggen (die met blauwgroene kaft en oranje paginazijkanten, en er staat “flow” op, dus die zal je wel bedoelen?). Ik wist niet eens dat die er was (ik lees het tijdschrift niet), maar ik zag ‘m liggen en het was toch wel echt wat ik zocht 🙂 Dus ja, ik heb nu ook al een agenda gekocht, je bent niet de enige die zo vroeg is!

  Ikhartje(1) deze reactie

  セレネ Beantwoorden

  • 10 september, 2014 om 18:35
   Leesdame zegt:

   Leuk om je reactie te lezen! En wat leuk dat je een Flow agenda hebt gekocht. Ik zelf vind hem iets onpraktisch, maar het is inderdaad wel een hele mooie agenda! Veel plezier ermee!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

   • 11 september, 2014 om 10:41
    セレネ zegt:

    Als praktische agenda heb ik mijn digitale 😉
    Ik hoop dat ik er de grote verzameling losse briefjes die ik altijd creëer er (grotendeels) mee kan vervangen (to-do-lijstjes, aantekeningen, etc), vanwege de hoeveelheid notitieruimte.

    Ikhartje(1) deze reactie

    セレネ Beantwoorden

 • 11 september, 2014 om 13:15
  Inge zegt:

  Loesje is leuk! Ik zag trouwens ook een Flow-scheurkalender liggen, misschien ga ik die kopen. Ik heb ook wel eens de Poëzie-kalender gehad, zo heb ik een aantal mooie gedichten ontdekt.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Inge Beantwoorden

Reageer op: Nieuwe agenda en scheurkalender!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten