OhMyBookathon 2017

ohmybookathon 2017Lisanne van Oh My Book organiseert dit jaar weer een leesmarathon! De #OhMyBookathon duurt van donderdag 10 augustus tot dinsdag 16 augustus. Ik doe ook mee! Zoveel lezen als je kan is leuk. Wel ga ik mezelf geen druk opleggen, het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Mijn 2 doelen:
– mijn Goodreads-challenge achterstand bijwerken, liefst voorlopen op de teller
– ‘Nazomer’ van Esther Verhoef en ‘Ginevra’ lezen van Simone van der Vlugt

Waarom een Leesmarathon?
Veel mensen vragen me dat, die denken dat je als een razende boek na boek uitleest en dat het om kwantiteit draait en niet om kwaliteit. Maar zo zit dat niet! Althans niet bij mij. Tijdens zo’n week probeer je juist meer leesmomentjes te zoeken voor jezelf. Daarnaast speelt de saamhorigheid en de gezelligheid natuurlijk ook een rol! Samen lezen is leuk en daarom worden er gedurende deze week ook Twitterchats georganiseerd.

Iets minder op internet, of je Netflix-avond inwisselen voor een leesavond. Een uurtje eerder naar bed en lekker lang lezen voor het slapengaan. Lezen als je ergens wacht in plaats van op je telefoon kijken. En ja, dan lees je vanzelf veel meer dan normaal, dus is het inderdaad wel zo dat je wat meer boeken leest dan gewoonlijk. Bij een leesmarathon ben je dus bewuster bezig met je leestijd. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat je tijdens deze week extra quality time voor jezelf creëert!

De challenges dit jaar wat betreft je leesstapel
Voor wie niet goed kiezen is er dit jaar een soort richtlijn in de vorm van challenges (leesuitdagingen). Niks moet, alles mag, maar door zo’n richtlijn kijk je misschien iets anders naar je ntl-stapel.

1. Lees een boek met meer dan 500 pagina’s
Hier ben ik een beetje huiverig voor…
2. Lees een boek met een persoon op de cover
‘Ginevra’ van Simone van der Vlugt, of’Nazomer’ van Esther Verhoef
3. Lees een boek waarvan de titel bestaat uit één woord
Dat kan ook ‘Nazomer’ van Esther Verhoef zijn
4. Lees een boek met roze op de cover
Ik heb hier ‘O o Olivia’ van Gillian King nog ongelezen op de plank liggen. Maar ik heb ook nog ‘Te lijf’ van Isa Hoes en Medina Schuurman als Dwarsligger gekocht laatst. Allebei lekker roze!
5. Lees een boek waarvan de titel begint met jouw voorletter
Nog niet aan uit…
6. Lees zes boeken
Euhm… theoretisch kan het, maar dit gaat mij nu niet lukken 🙂

Ik vind de richtlijnen leuk bedacht, maar ik ga mezelf er niet volledig aan vastleggen. Als ik zaterdag een ge-wel-dig boek tegenkom wat niet bij de richtlijnen past, dan lees ik het lekker toch 😉 Want het gaat natuurlijk erom dat je er plezier in hebt!

Voor meer info…
Wil je meer weten over de OhMyBookathon? Of ben je op zoek naar praktische info, zoals de tijden van de Twitterchats of het formulier om gelezen boeken door te geven? Daarvoor kun je natuurlijk terecht op de site van Lisanne zelf: klik hier

Verder wens ik alle deelnemers veel leesplezier! En Lisanne: tof dat je dit weer organiseert!

Foto is van Pixabay

3 reacties

 • 10 augustus, 2017 om 21:09
  Veronique Janssen zegt:

  Veel plezier! 🙂 Ik doe, helaas :(, niet mee. Veel te veel drukte. Ben benieuwd naar je ervaring! 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Veronique Janssen Beantwoorden

 • 16 augustus, 2017 om 22:16
  zwartraafje zegt:

  Ik heb er zelf weer van genoten. De laatste maanden lukt het me minder goed om me te focussen bij het lezen maar voor deze uitdaging had ik me echt voorgenomen om mijn blogfeed te negeren en niet alles te willen bijhouden van Social Media. Hierdoor had ik plots veel meer leestijd (sommige huishoudelijke klusjes heb ik ook wat uitgesteld). Ik vond het echt leuk om nu weer meer aan lezen toe te komen. Natuurlijk lukt dat me niet de hele maand door maar die zes dagen waren alleszins al super tof.

  Ikhartje(0) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

  • 16 augustus, 2017 om 23:03
   Leesdame zegt:

   Het uitstellen van de huishoudelijke klusjes heb ik mezelf niet aangedaan, want dat had ik ineens alles op één dag moeten doen, dat is ook weer zo veel werk 😉 Dus heb ik wel tussendoor gestofzuigd, gestoft, opgeruimd etc.

   Ik ben eindelijk weer helemaal bij met mijn Goodreads-challenge, dus was echt een geslaagde challenge.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: OhMyBookathon 2017

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten