Ook boeken liggen dwars…

dwarsliggersNaast gewone boeken en ebooks zijn er nog meer manieren van lezen. De Dwarsligger is daar bijvoorbeeld ook een leuke variatie van… Of soms noem ik het ook wel eens: de middenweg tussen gewoon boek en een ebook.

De dwarsligger is klein, weegt niets, is vrij sterk en leest op zich best gemakkelijk. De bladzijdes zijn zo dun als vloeipapier en de letters zijn erg klein. Er gaan ongeveer 7 Dwarsliggers in één normaal boek. Dus makkelijk om mee te nemen op reis. Een stuk of tien Dwarsliggers in je koffer, past natuurlijk beter dan tien boeken 😉

Ik heb zelf ook een paar Dwarsliggers in mijn bezit gehad. Het nadeel is wel dat het meestal titels zijn die al geruime tijd verkrijgbaar zijn en meestal heb ik die dan al. Ze zijn erg handig voor als je buiten leest, of als je even ergens moet wachten. Het past namelijk makkelijk in je jaszak. Maar het zal voor mij nooit een vervanging worden voor normale boeken (en ebooks).

Ik vind namelijk de Dwarsliggers nog redelijk prijzig, vooral omdat het toch vaak titels zijn die ook als gewoon boek in midprice verkrijgbaar zijn. Ik vind dat je heel duidelijk kan zien aan de bladzijdes dat je het gelezen hebt. Ook ben ik elke keer bang dat ik een pagina eruit scheur. Dat is nog niet gebeurd, dus de belofte dat de Dwarsligger sterk zou zijn, is waar! Ook las het heel makkelijk en snel. De pagina’s vliegen voorbij. Een Dwarsligger heeft vaak 900 pagina’s, maar echt waar, daar merk je weinig van!

Ook was ik wel eens benieuwd hoe lang een Dwarsligger dan mee zou gaan: dus liet ik drie mensen na mij ook de Dwarsligger lezen. Dat ging prima, maar echt netjes zag de Dwarsligger er na afloop niet uit.

Ik vind Dwarsliggers prettig in gebruik, dat zeker. Ik hoefde er niet zo heel zuinig op te zijn, ik liet ze rustig overal slingeren en het las op zich best lekker. Ik heb bijvoorbeeld De boekendief gelezen als Dwarsligger en dat was heel fijn. Ik hoefde nergens die dikke pil mee naartoe nemen, ik haalde gewoon dat kleine blokje tevoorschijn en las verder.

Hebben jullie ervaring met het lezen van Dwarsliggers?


6 reacties

 • 31 januari, 2012 om 18:24
  Jennn zegt:

  Ik heb er geen ervaring mee, maar op de een of andere manier lijkt het mij helemaal niet fijn lezen eigenlijk

  Ikhartje(0) deze reactie

  Jennn Beantwoorden

 • 31 januari, 2012 om 19:51
  Sandra3619 zegt:

  Ik heb hier nog nooit van gehoord?? Ik heb het net even gegoogled, jeeeej wat handig!! Vooral als je op vakantie gaat etc.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Sandra3619 Beantwoorden

 • 31 januari, 2012 om 22:11
  Mevrouw Kinderboek zegt:

  Het lijkt mij ook vooral handig op vakantie. Vooral zoals ik vroeger vakantie vierde: fietsvakantie, kamperen, en alles meenemen op de fiets. Zou toen echt een uitkomst zijn geweest!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mevrouw Kinderboek Beantwoorden

 • 31 januari, 2012 om 22:57
  Pippi zegt:

  Eerlijk gezegd vind ik ze er zo lelijk uitzien! Geen fijne bladspiegel ook:(

  Ikhartje(0) deze reactie

  Pippi Beantwoorden

 • 31 januari, 2012 om 23:35
  Leesdame zegt:

  Het leest op zich best prima hoor, maar ja, het blijft natuurlijk wennen dat je “andersom” leest. Het is niet eens wat je elke avond wil lezen. Ten minste, ik niet… Voor tussendoor vond ik de Dwarsligger best makkelijk. En het omslaan van pagina’s, dat kan wel eens lastig zijn, want die dunne vloeiblaadjes blijven nog wel eens aan elkaar plakken. Ik vind het een leuke uitvinding, maar ben ook kritisch 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 1 februari, 2012 om 19:56
  boeklover zegt:

  Ellen en ik vinden het eigenlijk best handig en zijn er erg tevreden over. Het enige nadeel zijn de dunnen pagina’s, maar verder kan ik er niets negtatief over zeggen.
  Ik lees namelijk graag zo afwisselend mogelijk en de dwarsligger speelt hier handig op in.
  Over het prijzige: ik kan zelfs al dwarsliggers in de bib krijgen = kost niets!
  Benieuwd naar de hele uitleg? Ik schreef er een artikel over! http://boeklover.wordpress.com/2012/01/26/dwarsligger-2/

  Ikhartje(0) deze reactie

  boeklover Beantwoorden

Reageer op: Ook boeken liggen dwars…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten