Op de bodem van mijn ntl-stapel

hou van mij coverJe kent het wel… steeds komen er boeken bij en de boeken die je net kocht of kreeg worden steeds verder naar achter geschoven. Of om in ‘boekige termen’ te spreken: ze komen onderaan de stapel en lijken daar ook te blijven liggen.

Maar waarom eigenlijk?! Want ooit waren het wél de boeken die we hoog op de lijst hadden staan. Ik dook eens naar de bodem van mijn eigen (bizar hoge) ntl-stapel en kwam er een paar vergeten juwelen tegen. Boeken die ik toch wel graag wil lezen. Vandaag bespreek ik drie boeken die ik een beetje vergeten was.

Om te beginnen ‘Hou van mij’ van Anja Feliers. Ooit gewonnen met een prijsvraag. Ik was er blij mee, want het boek stond op mijn wishlist, maar tot nu toe nog niet gelezen. Jammer, want volgens collega-bloggers moet dit een geweldige thriller zijn… Dat geloof ik ook wel als ik de achterflap lees. Docente en psychologe Kathleen wijst een student af die haar probeert te verleiden. Na de afwijzing lijkt alles verkeerd te lopen voor Kathleen. Dan hoort ze dat haar dochter verliefd is, op dezelfde student… Kathleen probeert dat te stoppen. Ik heb nog nooit iets van Anja Feliers gelezen, misschien moet ik dat snel eens gaan doen!

het ontwaken coverLaura Kasischke schreef de dikke pil ‘Het ontwaken’. De kaft betoverde mij in de boekhandel jaren geleden. Het boek ging mee en kreeg een toffe plek in de kast. Maar toen was ik het vergeten. ‘Het ontwaken’ gaat over sociëteitsmeisje Nicole. Zij komt bij een bizar ongeluk om het leven. Haar studiegenoot Perry is gefascineerd door dit ongeluk en zoekt het uit. Gaandeweg komt er nog een getuige van het ongeluk en komen er steeds meer mysteries bovendrijven. ‘Het ontwaken’ schijnt een hele mysterieuze thriller te zijn. Ik ben erg nieuwsgierig, maar de meer dan 700 pagina’s schrikken mij ook een beetje af.

margotAnne Frank kennen we allemaal. Margot, haar zus, natuurlijk ook, maar daar lezen we weinig over. Als er iets over de familie Frank wordt geschreven, gaat het toch meestal om Anne Frank. ‘Margot’ van Sophie Zijlstra gaat juist dieper in op het leven van Margot Frank. Schrijfster Sophie Zijlstra heeft zich jaren verdiept in het leven van Margot. Op historische feiten baseerde ze deze biografische roman. Het lijkt me heel interessant om meer over Margot te lezen. Een hele tijd terug las ik een fictieve roman over Margot. Een “wat als Margot nog in leven zou zijn…” verhaal was dat. Ook mooi, maar niet zoals het is gegaan. Bij dit boek ligt dat anders, dus ben benieuwd.

Welke boeken liggen bij jou al tijden onderaan de stapel? Bewust, of onbewust toch een beetje vergeten?


5 reacties

 • 12 april, 2015 om 20:01
  Ingrid zegt:

  “Hou van mij” heb ik gelezen. Ook gewonnen! “Het ontwaken” staat nog op mijn lijst. “Margot” kende ik nog niet. Nu op mijn lijst gezet!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Ingrid Beantwoorden

 • 12 april, 2015 om 20:29
  Leesdame zegt:

  misschien wel bij dezelfde prijsvraag ooit 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 12 april, 2015 om 22:30
  jessicarog zegt:

  Ik vind de boeken van Anja Feliers écht de moeite waard! Ik heb er al een heel aantal van gelezen. Zowel haar thrillers als haar jeugdromans.

  Ikhartje(0) deze reactie

  jessicarog Beantwoorden

 • 13 april, 2015 om 07:35
  Judith zegt:

  Dat zeg ik nou altijd: Waarom zouden de boeken die je nog niet hebt gekocht beter zijn dan die al in je kast staan? Ik koop daardoor zelf weinig boeken meer en lees wat ik al heb. Op het moment de Zuid-Aziatische schrijvers in mijn kast. Elke maand een ander thema, dat spoort wel aan om ze dan aan het eind van de maand ook gelezen te hebben.

  Het ontwaken staat ook bij mij in de kast, nog ongelezen. Ik heb een ander boek van deze schrijfster gelezen en dat was heel erg goed.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Judith Beantwoorden

 • 17 april, 2015 om 20:22
  Annelies zegt:

  Ik heb er ook heel veel, vooral Boekenfestijnaankopen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

Reageer op: Op de bodem van mijn ntl-stapel

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten