Op het Wad

op het wad terschellingJullie weten ondertussen dat ik dol ben op Nederlandse boeken. Maar boeken die zich afspelen op het Waddengebied vind ik helemaal het einde! Ik vind de sfeer op die eilanden altijd heerlijk en beeldend weergegeven in boeken. Het sobere en afgesloten leven, het zogenaamde ‘eilandgevoel’ maar ook de nabijheid van strand en zee spreekt tot de verbeelding.

Ik heb de laatste jaren al een heel rijtje ‘Wad-boeken’ gelezen. Op Goodreads heb ik zelfs een speciale plank hiervoor gemaakt en daar wil ik vandaag graag wat extra aandacht aan besteden op mijn blog.

  1. ‘Bruiloft op Ameland’ van Marion Pauw. Dit is een boek uit de Literaire Juweeltjes serie. Het is een heel kort (spannend) verhaal. Zoals de titel al zegt: het speelt zich af op Ameland.
  2. ‘Dokter Deen’ van Edwin de Vries. Yep, dit is van de gelijknamige televisieserie, waar ik ook heel graag naar kijk. Het speelt zich af op Vlieland en het draait om het gezin van huisarts Maria Deen.
  3. ‘Eilandgasten’ van Vonne van der Meer. Dit is een bekende titel en het gaat om een vakantiehuisje waar verschillende gasten verblijven en hun verhaal in een gastenboek optekenen. Ook dit boek speelt zich af op Vlieland.
  4. ‘Het leek stiller dan het was’ van Eva Kelder. Dit boek heb ik afgelopen week gelezen en al ruimschoots besproken. Ook op Vlieland, tja, dat is toch wel het meest gekozen eiland in boeken blijkbaar…
  5. ‘Klem’ van Mel Wallis de Vries speelt zich (verrassing) af op Vlieland. Dit keer een YA-thriller van een groep scholieren die daar hun schoolkamp beleven.
  6. ‘Lichtval’ van Nicolet Steemers is een literaire thriller. Hij speelt zich op Ameland.
  7. ‘Niemand op heel Vlieland’ van Vonne van der Meer is een boekje uit de Literaire Juweeltjes serie. Het eiland laat zich al raden en dit boek was heel zeldzaam in oplage. Ik kreeg namelijk veel mailtjes toentertijd of ik het boekje wou verkopen.
  8. ‘Panorama West’ van Wanda Bommer. Dit was een sobere en spannende roman. Dit keer op Terschelling.
  9. ‘Zomerdruk’ van Jet van Vuuren. Dit is een thriller over een gezin wat verblijft op een Waddeneiland, maar welk eiland dat is, dat wordt niet echt duidelijk.

Dit was een globale opsomming. Ik ben op zoek naar meer boeken die zich afspelen op het Wad. Dus als jullie leuke leestips hebben, dan hoor ik die graag! Ik ben ook wel nieuwsgierig naar jullie voorkeuren: hebben jullie een favoriete streek, land of stad wat betreft locatie in boeken?

 

Foto is van Pixabay

 


12 reacties

Reageer op: Op het Wad

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten