8 februari 2015

Op het Wad

op het wad terschellingJullie weten ondertussen dat ik dol ben op Nederlandse boeken. Maar boeken die zich afspelen op het Waddengebied vind ik helemaal het einde! Ik vind de sfeer op die eilanden altijd heerlijk en beeldend weergegeven in boeken. Het sobere en afgesloten leven, het zogenaamde ‘eilandgevoel’ maar ook de nabijheid van strand en zee spreekt tot de verbeelding.

Ik heb de laatste jaren al een heel rijtje ‘Wad-boeken’ gelezen. Op Goodreads heb ik zelfs een speciale plank hiervoor gemaakt en daar wil ik vandaag graag wat extra aandacht aan besteden op mijn blog.

  1. ‘Bruiloft op Ameland’ van Marion Pauw. Dit is een boek uit de Literaire Juweeltjes serie. Het is een heel kort (spannend) verhaal. Zoals de titel al zegt: het speelt zich af op Ameland.
  2. ‘Dokter Deen’ van Edwin de Vries. Yep, dit is van de gelijknamige televisieserie, waar ik ook heel graag naar kijk. Het speelt zich af op Vlieland en het draait om het gezin van huisarts Maria Deen.
  3. ‘Eilandgasten’ van Vonne van der Meer. Dit is een bekende titel en het gaat om een vakantiehuisje waar verschillende gasten verblijven en hun verhaal in een gastenboek optekenen. Ook dit boek speelt zich af op Vlieland.
  4. ‘Het leek stiller dan het was’ van Eva Kelder. Dit boek heb ik afgelopen week gelezen en al ruimschoots besproken. Ook op Vlieland, tja, dat is toch wel het meest gekozen eiland in boeken blijkbaar…
  5. ‘Klem’ van Mel Wallis de Vries speelt zich (verrassing) af op Vlieland. Dit keer een YA-thriller van een groep scholieren die daar hun schoolkamp beleven.
  6. ‘Lichtval’ van Nicolet Steemers is een literaire thriller. Hij speelt zich op Ameland.
  7. ‘Niemand op heel Vlieland’ van Vonne van der Meer is een boekje uit de Literaire Juweeltjes serie. Het eiland laat zich al raden en dit boek was heel zeldzaam in oplage. Ik kreeg namelijk veel mailtjes toentertijd of ik het boekje wou verkopen.
  8. ‘Panorama West’ van Wanda Bommer. Dit was een sobere en spannende roman. Dit keer op Terschelling.
  9. ‘Zomerdruk’ van Jet van Vuuren. Dit is een thriller over een gezin wat verblijft op een Waddeneiland, maar welk eiland dat is, dat wordt niet echt duidelijk.

Dit was een globale opsomming. Ik ben op zoek naar meer boeken die zich afspelen op het Wad. Dus als jullie leuke leestips hebben, dan hoor ik die graag! Ik ben ook wel nieuwsgierig naar jullie voorkeuren: hebben jullie een favoriete streek, land of stad wat betreft locatie in boeken?

 

Foto is van Pixabay

 

12 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: