Op verzoek: 25x herinneringen aan de jaren ’90

vrouwenvleugelNa wat Twitteren kreeg ik te horen dat er weer vraag was naar een blogpost over de jaren ’90. Maar ja, dat heeft niks met boeken te maken. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het zelf ook wel leuk vind om herinneringen op te halen. Toch bleef de twijfel… off topic gaan is namelijk niet mijn insteek.

Maar omdat ik opgegroeid ben in de jaren ’90 en er vaak enthousiaste reacties komen, merk ik dat veel mensen het dus wél leuk vinden als ik er over schrijf. Mijn lezers zijn lief, zonder mijn lezers, geen blog van drie jaar… dus vooruit dan maar weer 😉

1. De eerste SF film die ik zag was Independence day. En die vond ik toen leuk en nu kijk ik alleen de eerste helft als ‘ie op tv komt
2. Ik mocht kijken naar Vrouwenvleugel, maar eigenlijk kwam dat te laat op donderdagavond, met als gevolg dat ik op vrijdag nooit goed mijn bed uit kon. Gelukkig kwam het derde seizoen op vrijdag. Ik heb trouwens de volledige serie op dvd en het is tien keer leuker dan Celblok H
3. Ik had een abonnement op de Hitkrant. En de posters ruilde ik op school voor posters van Leonardo DiCaprio
4. En je had ook de Fancy, lol
5. Ik maakte elke dag een kuif van mijn pony voordat ik naar school ging
6. Later kwamen de gekleurde klemmetjes in de mode. Je draaide je pony dan in een twist naar achter
7. Je had de groep Aqua, met I’m a barbiegirl… Zal ik de clip hier plaatsen? Nee hoor, zo gemeen ben ik niet 😉
8. O ja, Captain Jack… wow, daar heb ik nog een cd van. Hey yo captain jack… Drill Instructor. Lol
9. En Laura Pausini, elk jaar met Sinterklaas kreeg ik een cd met haar muziek
10. En Cif heette toen nog gewoon Jif
11. Elvive nog gewoon Elsive
12. En de post was nog gewoon PTT 😛
13. Max Factor was toen bijna een high end merk
14. Naf Naf parfum
15. The Lion King… iedereen had de film gezien, behalve ik, want het boeide me helemaal niet
16. Solid HarmoniE… I’ll be there for you
17. Een hele dikke Wehkamp, Otto of Neckerman in je brievenbus. Een catalogus van bijna 1000 pagina’s, zodat je thuis kon winkelen
18. De mobiele telefoons kwamen in opkomst en ik vroeg er videoclips mee aan op The Box
19. Ik had een Gameboy en speelde daar Mario Bros op
20. Simone van der Vlugt schreef toen haar eerste jeugdboeken
21. Ik las Anke de Vries, Blauwe plekken…
22. En de serie Full House.. met DJ, Stephanie en Michelle Tanner. Ergens zo irritant als je het nu terugkijkt
23. Beverly Hills 90210 en Melrose Place kwamen elke zondag avond
24. En elke woensdagavond vaste prik: de waargebeurde woensdagavond film. Vaak een “moment of truth” film over adoptie, verslaving, verkrachting, ziekte, sekte, ontvoering, of iets anders wat anderhalf uur lang tot een film was verwerkt
25. Bij de bieb mocht ik maximaal 5 boeken lenen


11 reacties

 • 20 juni, 2014 om 22:39
  inge zegt:

  Hahaha en het klopt allemaal…geen idee wat ik deed in die periode…ik ga er eens over nadenken! Ik vond/vind het een leuk uitstapje!

  Ikhartje(1) deze reactie

  inge Beantwoorden

 • 21 juni, 2014 om 08:20
  Miranda zegt:

  Haha, oh ja, die waargebeurdemfilms op woensdag, dat weet ik nog wel. En ik denk dat ik toch wat ouder ben, want in mijn tijd (ahum) heette de Fancy nog Popfoto.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Miranda Beantwoorden

 • 21 juni, 2014 om 09:21
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Hahaha hilarisch, al herken ik niet alles omdat ik iets (oké -veel-) ouder ben 😉 Cif noem ik nog steeds Jif en Aqua heb ik grijsgedraaid, heerlijk fout nummer.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandraschrijftenleest Beantwoorden

 • 21 juni, 2014 om 12:25
  Jantine zegt:

  Oh ja! Ik mocht een abonnemen op de Fancy, tot mijn ouders erachter kwamen dat er in het midden elke keer een soort bijlage over seks stond.
  En je had, in plaats van facebook of zelfs hyves, sites als CU2. Ik had met een vriendinnetje een profiel aangemaakt, maar die moest ik van mijn ouders weghalen. Mijn opa en oma hadden (want eigen bedrijf) nog een autotelefoon, die was nog groter dan de vaste telefoon van m’n ouders, en al was hij al los, hij was alleen in de auto te gebruiken. En mijn oom luisterde naar Aerosmith en zo, en had tientallen casettebandjes. Toen ik een keer mijn bandje met kinderen voor kinderen kwijt was, en bij mijn opa en oma logeerde, stormde ik zijn kamer in om het bandje op te eisen. Hij had er zoveel, die van mij moest er wel tussen liggen, dacht ik. En hij lag als echte 17-jarige nog een gat in de dag te slapen xD

  Oh en van die klap-armbanden warwn hip. En regenboog-traplopers!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jantine Beantwoorden

 • 21 juni, 2014 om 13:08
  José zegt:

  Ja ook ik ben ouder, maar herken toch best veel … zolang mijn geheugen me niet in de steek laat 😉
  Leuk lijstje! 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  José Beantwoorden

 • 21 juni, 2014 om 19:38
  biebmiepje zegt:

  Haha, zó herkenbaar! Heerlijk 🙂 Mijn kamer hing ook vol met Leo <3

  Ikhartje(1) deze reactie

  biebmiepje Beantwoorden

 • 21 juni, 2014 om 19:47
  Annelies (@Boekboetiek) zegt:

  Haha zooo herkenbaar!!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies (@Boekboetiek) Beantwoorden

 • 21 juni, 2014 om 20:05
  Roxanne zegt:

  Oh wat heerlijk herkenbaar allemaal! Echt een genot om te lezen 😀

  Ikhartje(1) deze reactie

  Roxanne Beantwoorden

 • 21 juni, 2014 om 20:21
  Kim zegt:

  Wat herkenbaar! Ik had ook de hitkrant. Ik haalde de posters van de Spice Girls en de Backstreet Boys eruit.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Kim Beantwoorden

Reageer op: Op verzoek: 25x herinneringen aan de jaren ’90

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten