Puur jeugdsentiment

pitty naar kostschool coverIk heb vandaag iets nostalgisch op de kop getikt! Ik heb van Enid Blyton de gehele Pitty-serie opnieuw in mijn bezit.

Zou het nog net zo leuk zijn als vroeger? Dat vroeg ik me wel eens af. Vaak valt het tegen als je volwassen bent, maar bij Pitty wist ik dat niet zo zeker, want ik had er nog steeds goede herinnering aan. Die serie heb ik als kind namelijk stukgelezen en later met pijn in me hart weggegeven toen we op gingen ruimen op zolder. Maar spijt had ik niet, ik had mensen gelukkig gemaakt met mijn kinderboeken en dat voelde goed.

Toch bleef ik loeren naar de Pitty boeken, ik las leeservaringen van andere Pitty-fans en het kriebelde: ik wilde die serie herlezen. Het lijkt me namelijk heerlijk om op een druilerige herfstdag alle deeltjes achter elkaar te lezen. Dat schreef ik ook op een soort forum van een site die eigenlijk helemaal niet op boeken gericht is. Een vriendelijk lid van deze site herkende dat gevoel en wist waar ik deze serie kon vinden, maar dan wel in het Engels. Dat vond ik niet zo’n probleem. Sterker nog: de boeken waren typisch Engels, dus waarom nu niet in het Engels lezen?

En nu heb ik de gehele serie van Pitty op Malory Towers… in het Engels. Ik kon me niet bedwingen en heb alvast een paar pagina’s gelezen. En het was gelijk heel herkenbaar! Alhoewel, herkenbaar… In de originele serie is er geen Pitty, maar heet ze Darrell! En kennen jullie Eline nog? Zij heet Gwendoline in de originele boeken. Ik ben nog niet zo ver dat ik nog meer verschillen heb opgemerkt, maar dat kan ik altijd later nog een keer bespreken in een blogje. .


3 reacties

 • 8 oktober, 2011 om 18:17
  Pippi zegt:

  Een geweldige serie, net als The Twins at St Clare’s- de dolle tweeling als ik het goed heb.
  Veel leesplezier!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Pippi Beantwoorden

 • 8 oktober, 2011 om 18:49
  Leesdame zegt:

  Ja, dat klopt. En wist je dat er in 2009 vervolgen zijn geschreven door Pamela Cox? Waarin we Felicity (zusje van Pitty) volgen op haar laatste jaren op Malory. Dat wist ik ook nog niet, maar dat hoorde ik vandaag pas.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 9 oktober, 2011 om 12:52
  Pippi zegt:

  Nee, daar wist ik helemaal niks van. Ik heb net Pitty naar college van Esther Bremer en Anja de Crom weer eens doorgebladerd. Haha, dat er iets broeide op Malory Towers heb ik altijd geweten:)

  Ikhartje(0) deze reactie

  Pippi Beantwoorden

Reageer op: Puur jeugdsentiment

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten