8 oktober 2011

Puur jeugdsentiment

pitty naar kostschool coverIk heb vandaag iets nostalgisch op de kop getikt! Ik heb van Enid Blyton de gehele Pitty-serie opnieuw in mijn bezit.

Zou het nog net zo leuk zijn als vroeger? Dat vroeg ik me wel eens af. Vaak valt het tegen als je volwassen bent, maar bij Pitty wist ik dat niet zo zeker, want ik had er nog steeds goede herinnering aan. Die serie heb ik als kind namelijk stukgelezen en later met pijn in me hart weggegeven toen we op gingen ruimen op zolder. Maar spijt had ik niet, ik had mensen gelukkig gemaakt met mijn kinderboeken en dat voelde goed.

Toch bleef ik loeren naar de Pitty boeken, ik las leeservaringen van andere Pitty-fans en het kriebelde: ik wilde die serie herlezen. Het lijkt me namelijk heerlijk om op een druilerige herfstdag alle deeltjes achter elkaar te lezen. Dat schreef ik ook op een soort forum van een site die eigenlijk helemaal niet op boeken gericht is. Een vriendelijk lid van deze site herkende dat gevoel en wist waar ik deze serie kon vinden, maar dan wel in het Engels. Dat vond ik niet zo’n probleem. Sterker nog: de boeken waren typisch Engels, dus waarom nu niet in het Engels lezen?

En nu heb ik de gehele serie van Pitty op Malory Towers… in het Engels. Ik kon me niet bedwingen en heb alvast een paar pagina’s gelezen. En het was gelijk heel herkenbaar! Alhoewel, herkenbaar… In de originele serie is er geen Pitty, maar heet ze Darrell! En kennen jullie Eline nog? Zij heet Gwendoline in de originele boeken. Ik ben nog niet zo ver dat ik nog meer verschillen heb opgemerkt, maar dat kan ik altijd later nog een keer bespreken in een blogje. .

3 reacties

 • 8 oktober, 2011 om 18:17
  Pippi zegt:

  Een geweldige serie, net als The Twins at St Clare’s- de dolle tweeling als ik het goed heb.
  Veel leesplezier!

  hartje(1)


  Pippi
  Beantwoorden

 • 8 oktober, 2011 om 18:49
  Leesdame zegt:

  Ja, dat klopt. En wist je dat er in 2009 vervolgen zijn geschreven door Pamela Cox? Waarin we Felicity (zusje van Pitty) volgen op haar laatste jaren op Malory. Dat wist ik ook nog niet, maar dat hoorde ik vandaag pas.

  hartje(1)


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 9 oktober, 2011 om 12:52
  Pippi zegt:

  Nee, daar wist ik helemaal niks van. Ik heb net Pitty naar college van Esther Bremer en Anja de Crom weer eens doorgebladerd. Haha, dat er iets broeide op Malory Towers heb ik altijd geweten:)

  hartje(1)


  Pippi
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: