Readathon, the day after: brak en blij

read-a-thonHet is voorbij, de Dewey’s 24 Hour Readathon en het was de leukste readathon tot nu toe! Ik was erg laat met inschrijven, twee dagen vantevoren. Lekker op tijd dus… Maar dat was niet erg. Ik koos voor de optie voor cheerleaders op mijn blog en verder besloot ik rustig af te wachten tot het zaterdag zou zijn.

In tegenstelling tot vele anderen, had ik geen stapeltje boeken klaargezet. De Readathon begint over de gehele wereld op hetzelfde moment, daarom zijn er verschillende starttijden, afhankelijk van je timezone. Hier in Nederland begint het dus om 14.00u ’s middags.

Dat is leuk, want je begint allemaal tegelijk, de een in de nacht, de ander is net uit bed en wij dus midden op de dag. Dat is voor mij onhandig, want de middag is een bron van afleiding hier in huis. Daarom besloot ik te beginnen met een Kinderboekenweekgeschenk. Lekker dun en een goeie basis, want dan had ik voordat de avond begon al één titel gehad en dat geeft al een fijne motivatie.

Tussendoor krijg je opbeurende woorden van cheerleaders op je blog, dat kan, maar hoeft niet. Ik vind het zelf wel prettig. Op Twitter is het ondertussen ook gezellig, vanuit de hele wereld wordt er met elkaar getweet. Het leukste vind ik dat de cheerleaders daadwerkelijk ook je blogpost lezen voor ze wat schrijven. Het is niet dat ze zomaar langskomen en je veel succes wensen, maar ze reageren echt op je update en memes.

Het is een internationale challenge, dus alles gaat in het Engels. Eerst is dat nog een gedoe, maar al gauw dacht ik er al niet meer over na en tikte ik Engelse tweets zonder nadenken. Dan maar met een paar fouten, who cares. Vooral tegen middernacht werd het leuk op Twitter. Ik had net een break genomen, want was halverwege een Nederlandse chicklit die halverwege flink inzakte. Ik zakte trouwens ook in, maar goed…

Een meisje uit een timezone waar het al ochtend was adviseerde me een paar uur slaap mee te pakken, dan zou ik me energieker voelen. Een lezer uit Amerika wenste  me welterusten en zei dat het bij haar nog licht was. Een meisje uit Roemenië twijfelde of ze door wou lezen, maar ging uiteindelijk toch naar bed. ’s Morgens vroeg had ik al een tweet van haar waarin ze me goedemorgen wenste en zei dat ze alweer ging beginnen. Tijdens deze Readathon ben je dus eigenlijk nooit alleen, je krijgt berichtjes uit de hele wereld. De een gaat naar bed, de ander staat net op en weer iemand anders houdt je met tweets een halve nacht gezelschap.

Ik zelf las tot vannacht 3u, toen was het boek uit en begon ik in een behapbare Nederlandse thriller en toen was ik zo brak, dat ik besloot wat slaap te pakken. Ik droomde zelfs over de Readathon… Vanmorgen besloot ik dat mijn slaap even iets meer waard was. Vanmorgen kwam ik niet echt toe aan lezen, maar tot vanmiddag 13.55u heb ik toch nog wat kunnen lezen in die thriller.

Welke boeken? Zestig spiegels van Harm de Jonge, dat was een uurtje, maar wel een fijne start. 30-love van Ilse Nelemans en dat was achteraf gezien geen goeie keus. Dit boek was in de eerste helft heel langdradig en kwam pas op de helft goed op gang, ik deed er bijna de hele avond over, omdat ik steeds wisselde met lezen en tv-kijken. De tweede helft heb ik aan een stuk door gelezen vannacht. Diep in de nacht begon ik aan De oppas van Jet van Vuuren, makkelijk behapbaar, korte hoofdstukken en wat spanning. Toch won de slaap! Het boek is nu bijna uit. ’s Nachts lezen is het allerfijnst, de stilte om je heen, de rust die heerst in huis… love it!

Je kan bij een Readathon gaan voor behapbare boeken, dat houdt het leuk. Je kan ook gaan voor een megadikke pil, dat is een uitdaging. Ik hou persoonlijk meer van afwisseling en het moet wat meer bruisen, anders duurt de dag echt lang. Ik zelf kies er ook voor om niet regelmatig te bloggen, ik hou het bij Twitter wat betreft updates. Bloggen kost tijd en ik wil zo min mogelijk achter de laptop zitten op zo’n dag en Twitter kan met telefoon. Het klinkt raar, maar zo’n Readathon geeft echt energie, een flow… En de saamhorigheid van lezers over de gehele wereld is iets wat je gewoon een keer moet meemaken. O ja en mijn Goodreads challenge is eindelijk weer bijgewerkt 🙂 Ook fijn, want die bleef de laatste maanden achterlopen.

Ook al ben ik wat brak van weinig slaap, ik doe met liefde en plezier volgend jaar weer mee! Ik denk erover om dan ook mee te doen als cheerleader. Ik ben altijd heel blij met hun opbeurende berichtjes en het lijkt me leuk om zelf ook een keer die rol te vervullen bij andere bloggers. En ja… ik hoop eigenlijk dat volgend jaar meer Nederlandse bloggers mee willen doen 🙂

Jij misschien?!


6 reacties

 • 18 oktober, 2015 om 16:05
  Rowan zegt:

  Oooh wat lijkt me dat leuk zeg, dat iedereen elkaar zo support van over de hele wereld! Had er graag aan mee willen doen, maar heb helaas tentamens komende week 🙁

  Ikhartje(1) deze reactie

  Rowan Beantwoorden

  • 18 oktober, 2015 om 20:21
   Leesdame zegt:

   Over een half jaar is er weer zo’n dag… Nieuwe kansen dus 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 18 oktober, 2015 om 18:26
  Leeswammes zegt:

  Heel leuk verslag, Luna! Ik heb ook met veel plezier meegedaan en ook mijn nachtrust gepakt. Ik had echt leuke boeken te pakken dus het was wat lezen betreft een succes. Ook de contacten vond ik erg leuk, net als jij. Volgende keer weer, he?

  Ikhartje(1) deze reactie

  Leeswammes Beantwoorden

  • 18 oktober, 2015 om 20:20
   Leesdame zegt:

   Ik wou eerst opblijven, maar de slaap riep om 3u echt. Maar echt, volgend jaar weer! Ik vind het een heel leuk evenement. Niet alleen het lezen, maar gewoon de saamhorigheid.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 19 oktober, 2015 om 09:09
  hetboekenik zegt:

  24 uur lezen is wel erg lang. Ik kan begrijpen dat je kapot was nadien

  Ikhartje(1) deze reactie

  hetboekenik Beantwoorden

  • 19 oktober, 2015 om 18:23
   Leesdame zegt:

   Het is inderdaad lang, maar je leest ook niet continue hoor. Tussendoor heb ik gegeten, televisie gekeken, kwam er nog iemand langs, dronk ik tussendoor (veel) koffie, af en toe op internet, een rondje door het huis en opruimen en ik heb ook nog wat slaap meegepakt. Maar ik lees wel veel meer dan normaal. Zou het niet elke week willen/kunnen, maar twee keer per jaar vind ik dit écht heel leuk om mee te maken!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Readathon, the day after: brak en blij

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten