’s Nachts doe ik alsof van Annette Pas

's nachts doe ik alsof coverTussen alle Homerus updates een leeservaring tussendoor van een ander boek… Een literaire roman van Annette Pas. Een schrijfster die ik nog niet kende. Ik was dan ook erg benieuwd! De kaft vind ik overigens erg mooi!

Liesbeth woont samen met Paulus. Trouwen zit in de planning, maar financieel loopt het allemaal niet zo makkelijk. Ook in de slaapkamer zijn de nodige moeilijkheden te vinden. Liesbeth haalt totaal geen voldoening uit de seks met Paulus en dat frustreert haar. Dus besluit ze een oude kennis van vroeger op te zoeken.

Philomena, het heksje, is een aparte vrouw, die Liesbeth wel op weg wil helpen met genieten van seks. Ook stuurt ze om vage redenen Dauwe naar Liesbeth en Paulus toe om bij hun te logeren. Liesbeth heeft rust als ze doorheeft dat ook zij kan genieten van seks, maar dan komt Paulus met zijn geheime verlangen, hij wil bdsm. Liesbeth gaat  daarin mee en haar eigen grenzen vervagen. Maar redt dit wel hun relatie?!

Als ik dit boek mag omschrijven in één woord, dan is het: vaag! Er gebeuren een hoop vage dingen in dit boek, die ik niet kon plaatsen. Zo komt Dauwe bij hun logeren, terwijl Liesbeth hem nauwelijks kent. Zonder morren accepteert ze zijn bezoek en geeft hem een plek in de woonkamer. De verlangens van Paulus lijken uit de lucht te vallen, maar alles spullen blijken al wel in huis te zijn. Heeft Liesbeth dit dan nooit opgemerkt? Dit vroeg ik me af tijdens het lezen.

De bdsm-passages zijn ingetogen geschreven en zijn niet de rode draad in het boek. Ze zijn wel erg cliché, wat ik dan weer jammer vind. Want daaruit proef ik dat de schrijfster haar research wat dat betreft beperkt heeft gehouden.

Hoe verder ik in het boek kom, hoe vager ik de verhaallijn vind worden en hoe meer ik mij ga storen aan het karakter van Liesbeth. Ze wil alles en wel nu en dat moet dan maar. De bankafschriften zijn treurig, haar relatie is eigenlijk treurig en haar hele bestaan had iets treurigs. Behalve ’s nachts dan… want dan doet Liesbeth alsof haar leven perfect is.

Annette Pas heeft een afstandelijke schrijfstijl, soms leest dat fijn, maar in dit geval was het irritant. Het zorgde ervoor dat Liesbeth een ontoegankelijk karakter kreeg. Jammer. Want op deze manier kon het boek mij dan ook niet meer raken.


1 reactie

  • 12 augustus, 2014 om 10:20
    Jantine zegt:

    Dit boek komt bij mij dan maar op mijn lijst met ‘niet lezen!!!!!’ Ik zou me aan een aantal dingen ook gaan ergeren 😉

    Ikhartje(1) deze reactie

    Jantine Beantwoorden

Reageer op: ’s Nachts doe ik alsof van Annette Pas

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten