Schijnvertoon van Loes den Hollander

schijnvertoon coverBij Loes den Hollander kan het twee kanten opgaan: het leest lekker, of het leest niet lekker. Ik blijf het fijne tussendoor-thrillers vinden, niks meer en niks minder.

In ‘Schijnvertoon’ draait het om drie personages. Bert, de kapper, die nogal onzeker is en vooral gek wordt van zijn ex Tanja. We hebben ook Annebeth, zij kampt met overgewicht en de nasleep van een dramatische gebeurtenis. Dan nog Sharon… hopeloos verliefd op chirurg Vigo en een beetje in de war (nou ja, heel erg in de war 😉 ) Annebeth en Sharon zijn collega’s en werken in de verpleging.

Met wie krijgen we te maken in dit boek?
Je krijgt eerst ruim de tijd om de personages te leren kennen. Zo leren we dat Bert en zijn ex elkaar niet liggen, maar dat hij ook flink kan botsen met zijn vader. Daarnaast is Bert een beetje verliefd en runt hij tijdelijk een Bed & Breakfast.

Sharon is verliefd en zwanger. Tussen de regels wordt al duidelijk gehint dat Sharon soms de kijk op de werkelijkheid wat kwijt is. Ze is onzeker, jaloers en op de een of andere manier ook erg geraffineerd vond ik. Waarom ik dat vind kan ik niet goed uitleggen, dat begrijp je pas als het boek uit is.

Als laatste Annebeth. Zij is vastberaden: ze gaat afvallen en dat gaat ze alleen doen. Annebeth voelt zich ook eenzaam, voelt verdriet om een gebeurtenis. Ze werkt net als Sharon op de afdeling Chirurgie als verpleegkundige. Bovenstaande personages krijgen flink met elkaar te maken en hun levens raken met elkaar verwikkeld, maar helemaal eerlijk naar elkaar toe zijn ze niet altijd… vandaar ook de titel: ‘Schijnvertoon’.

Kort en krachtig
De hoofdstukken zijn kort en krachtig en eindigen vaak met een cliffhanger. Elk hoofdstuk wisselt ook het perspectief. Dat kort en krachtige leest lekker door en is kenbaar voor de stijl van Loes den Hollander. Dat leest fijn, is vooral prettig na een leesdip: je begint en je kan niet makkelijk stoppen, want de hoofdstukken zijn zo kort, dat nóg een extra hoofdstuk voor het slapengaan ook nog wel kan. Voor je het weet, ben je al halverwege.

De spanning vond ik wel langzaam gaan. Pas na de eerste helft komt het thrillergehalte echt op gang. Tot die tijd is het meer een spannende roman, met wat spanning tussen de regels, maar nog niet heftig genoeg om rillingen van te krijgen. De clou vond ik dit keer verrassend… Gelukkig niet voorspelbaar! Zo af en toe had ik ook een beetje een “ziekenhuis-serie-gevoel” tijdens het lezen haha.

‘Schijnvertoon’ was een fijne doorlees-thriller, maar ook wel erg doorsnee. Niks mis mee op zijn tijd, ze lezen gewoon lekker door! Het meest interessante personage vond ik Sharon, gezien haar complexen. Ik had nog nooit van de stoornis ‘pseudologia phantastica’ gehoord, nu na het lezen van ‘Schijnvertoon’ wel!


Reageer op: Schijnvertoon van Loes den Hollander

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten