In seizoenen van Judith Visser

in seizoenen coverGeen over the edge thriller dit keer, maar een zenuwslopende roman van Judith Visser! Zenuwslopend, want het gaat over de grootste sluipmoordenaar die we kennen: kanker. Ik haat het woord en ik vond dit boek dan ook een confrontatie om te lezen.

‘In seizoenen’ gaat over David en zijn moeder Annabel. Annabel krijgt te horen dat ze uitbehandeld is en in seizoenen moet denken en niet meer in jaren. Samen met haar zoon David wijkt ze uit naar Leuven, daar willen ze haar wel verder behandelen. Er komt weer hoop en David is er van overtuigt dat zijn moeder zal genezen.

Annabel gaat een traject in met chemokuren en David trekt bij haar in om haar zo goed mogelijk te verzorgen en te ondersteunen. In zijn huwelijk met Josefien is David al lang niet meer gelukkig. Hij denkt steeds vaker terug aan zijn jeugdliefde Penny. Annabel ontvlucht de werkelijkheid vaak met haar dagboek. De stukken die ze bijhield over de vakanties met haar broer Adriaan en haar ouders op de Veluwe. De plek waar ze Ronnie leerde kennen. De plek die ervoor zorgde dat Annabel een fobie kreeg voor zwemmen en water.

‘In seizoenen’ is een herkenbaar verhaal. Vooral de personages zijn erg herkenbaar in hun doen en laten omtrent Annabel haar ziekte. We hebben de wijze broer, met raad en daad als het om zijn zus Annabel gaat. We hebben de demente moeder, die zonder dat ze het door heeft pijnlijke vragen stelt. De zoon David, die een bijna ongezonde positieve instelling heeft. Alles weet hij positief te verdraaien. Toch proef je tussen de regels door de wanhoop van Annabel en David, de drang om de hoop te willen zien. Bijna schrijnend.

De stijl van Judith is vlot en ingetogen. Maar ze schuwt details omtrent de ziekte niet. Dit kan confronterend voor mensen zijn die in een gelijksoortige situatie zitten, maar misschien is het ook wel goed dat het zo puur en gedetailleerd wordt beschreven. De wanhoop, de miscommunicatie tussen ziekenhuizen, de meedogenloosheid van ziekenhuispersoneel, het ondraaglijke wachten op uitslagen en het ondergaan van ziekmakende kuren. Een wereld die voor sommige zo dichtbij ligt en voor sommige ver weg ligt. Een fijne roman om te lezen is het dan ook niet, maar wel een indrukwekkende roman, die zijn sporen achter laat in je hoofd.

Tijdens het lezen kruip je helemaal in het boek en leef je mee met Annabel en David. Stoppen met lezen wordt dan ook steeds moeilijker. Dat maakt van ‘In seizoenen’ een zenuwslopend verhaal, omdat je net als Annabel en David gaat hopen op een goede afloop. Maar is een sluipmoordenaar te stoppen?

Wil je meer weten over ‘In seizoenen’? Op de site van The House of Books kun je meer informatie vinden: klik


3 reacties

 • 29 januari, 2016 om 23:19
  claar zegt:

  Heb er ook al enkele hoofdstukken in gelezen,komt dichtbij,een kwetsbaar verhaal,maar zo waar geschreven,erg knap van Judith Visser

  Ikhartje(1) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 30 januari, 2016 om 13:35
  Ans zegt:

  Ik moet het nog gaan lezen, ben er wel erg benieuwd naar. Vooral ook omdat je thrillers van Judith gewend bent.
  Lijkt me wel een heftig boek.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Ans Beantwoorden

  • 1 februari, 2016 om 15:51
   Leesdame zegt:

   Tegengif was ook geen thriller 🙂 Dus dat wennen viel wel mee 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: In seizoenen van Judith Visser

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten