2 november 2017

SHLFIE, een nieuwe boekensite

SHLFIE.nlIk was al eventjes lid van SHLFIE, een nieuwe Nederlandstalige boekensite. Kortweg gezegd: op SHLFIE prikkel je andere lezers met jouw boekenplanken. Goodreads, denk je nu natuurlijk haha. Maar het is toch net wat anders!

Op elke plank (shlfie) passen negen boeken (of minder mag ook). Je kan bijvoorbeeld bijhouden wat je per maand leest, maar dat kun je al op genoeg sites doen. Het is leuker om een paar boeken bij een herinnering te zoeken bijvoorbeeld en daar dan een leuk verhaaltje bij te vertellen.

Andere lezers nieuwsgierig maken
Je planken verschijnen in een feed bij de andere leden van de site. Zij zien jouw planken, jouw anekdotes (die je gemakkelijk onder een plank kunt delen) en worden misschien wel nieuwsgierig naar de boeken waar jij over schrijft.

Ik heb een plank gemaakt met boeken die zich afspelen op het Waddengebied. Een plank met intense waargebeurde verhalen. Maar ook een plank met leuke doe-boeken. Ook heb ik een plank met boeken die een gevoel van jeugdsentiment geven. Je kan het zo gek niet bedenken, of je kan er een plank van maken met boeken.

Interactie
Ik zelf gebruik SHLFIE het liefst voor bijzondere planken. Zo kan je bijvoorbeeld al je boeken op een plank zetten die jou herinneren aan je vakantie bijvoorbeeld. Maar je kunt ook een plank maken met boeken die je voor kerst vraagt, of juist boeken die jou aan kerst doen denken.

Het leukste is als je er ook een leuke anekdote bij hebt. Zo klik ik zelf graag door naar planken waarbij een lezer boeken uit zijn of haar kindertijd deelt en daarbij een leuk verhaal schrijft. Ook kun je gemakkelijk op elkaars planken reageren of een like uitdelen. Hierdoor kunnen leuke gesprekjes ontstaan onder één van jouw planken.

SHLFIE-screenshot

Podiumgast
Elke week is er ook een podiumgast. Deze gast krijgt een kort interview en één van haar of zijn planken wordt in de spotlight gezet. Lidewijde Paris was al een keer podiumgast. Eva de Vriend ook. Deze week -vanaf vandaag- ben ik de podiumgast!

Voordelen
– volledig Nederlandstalig
– je prikkelt elkaars nieuwsgierigheid
– je kunt gemakkelijk met elkaar in gesprek raken
– je kunt handig je planken delen in social media
– de site is gemakkelijk in gebruik, het wijst zich vanzelf uit

Minpunten
– de site is nog erg jong, daardoor is het nog niet zo druk
– enkele titels zijn (nog) niet te vinden in de database

Nieuwsgierig? Klik hier om naar SHLFIE.nl te gaan 🙂

4 reacties

 • 3 november, 2017 om 15:09
  Vivian van Leeuwen zegt:

  Hmm, het klinkt wel leuk maar tegelijkertijd ook iets wat ik aanmaak en waar ik vervolgens niet meer naar omkijk, haha.

  hartje(2)


  Vivian van Leeuwen
  Beantwoorden

  • 3 november, 2017 om 19:52
   Leesdame zegt:

   Dat doet me weer denken aan van die boeken over boeken. Je weet wel, het leeslogboek, the reading journal. In het begin vul ik ijverig elke dag iets in, om het vervolgens een jaar later terug te vinden achter in de kast haha.

   hartje(2)


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 4 november, 2017 om 11:43
  Niek zegt:

  In ieder geval is jouw blog al heel prikkelend en ga ik zeker een kijkje nemen.

  hartje(2)


  Niek
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: