SHLFIE, een nieuwe boekensite

SHLFIE.nlIk was al eventjes lid van SHLFIE, een nieuwe Nederlandstalige boekensite. Kortweg gezegd: op SHLFIE prikkel je andere lezers met jouw boekenplanken. Goodreads, denk je nu natuurlijk haha. Maar het is toch net wat anders!

Op elke plank (shlfie) passen negen boeken (of minder mag ook). Je kan bijvoorbeeld bijhouden wat je per maand leest, maar dat kun je al op genoeg sites doen. Het is leuker om een paar boeken bij een herinnering te zoeken bijvoorbeeld en daar dan een leuk verhaaltje bij te vertellen.

Andere lezers nieuwsgierig maken
Je planken verschijnen in een feed bij de andere leden van de site. Zij zien jouw planken, jouw anekdotes (die je gemakkelijk onder een plank kunt delen) en worden misschien wel nieuwsgierig naar de boeken waar jij over schrijft.

Ik heb een plank gemaakt met boeken die zich afspelen op het Waddengebied. Een plank met intense waargebeurde verhalen. Maar ook een plank met leuke doe-boeken. Ook heb ik een plank met boeken die een gevoel van jeugdsentiment geven. Je kan het zo gek niet bedenken, of je kan er een plank van maken met boeken.

Interactie
Ik zelf gebruik SHLFIE het liefst voor bijzondere planken. Zo kan je bijvoorbeeld al je boeken op een plank zetten die jou herinneren aan je vakantie bijvoorbeeld. Maar je kunt ook een plank maken met boeken die je voor kerst vraagt, of juist boeken die jou aan kerst doen denken.

Het leukste is als je er ook een leuke anekdote bij hebt. Zo klik ik zelf graag door naar planken waarbij een lezer boeken uit zijn of haar kindertijd deelt en daarbij een leuk verhaal schrijft. Ook kun je gemakkelijk op elkaars planken reageren of een like uitdelen. Hierdoor kunnen leuke gesprekjes ontstaan onder één van jouw planken.

SHLFIE-screenshot

Podiumgast
Elke week is er ook een podiumgast. Deze gast krijgt een kort interview en één van haar of zijn planken wordt in de spotlight gezet. Lidewijde Paris was al een keer podiumgast. Eva de Vriend ook. Deze week -vanaf vandaag- ben ik de podiumgast!

Voordelen
– volledig Nederlandstalig
– je prikkelt elkaars nieuwsgierigheid
– je kunt gemakkelijk met elkaar in gesprek raken
– je kunt handig je planken delen in social media
– de site is gemakkelijk in gebruik, het wijst zich vanzelf uit

Minpunten
– de site is nog erg jong, daardoor is het nog niet zo druk
– enkele titels zijn (nog) niet te vinden in de database

Nieuwsgierig? Klik hier om naar SHLFIE.nl te gaan 🙂


4 reacties

 • 3 november, 2017 om 15:09
  Vivian van Leeuwen zegt:

  Hmm, het klinkt wel leuk maar tegelijkertijd ook iets wat ik aanmaak en waar ik vervolgens niet meer naar omkijk, haha.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Vivian van Leeuwen Beantwoorden

  • 3 november, 2017 om 19:52
   Leesdame zegt:

   Dat doet me weer denken aan van die boeken over boeken. Je weet wel, het leeslogboek, the reading journal. In het begin vul ik ijverig elke dag iets in, om het vervolgens een jaar later terug te vinden achter in de kast haha.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 4 november, 2017 om 11:43
  Niek zegt:

  In ieder geval is jouw blog al heel prikkelend en ga ik zeker een kijkje nemen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Niek Beantwoorden

Reageer op: SHLFIE, een nieuwe boekensite

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten