9 januari 2015

Shoplog: Ei en Lucia de B

ei coverWaar was je nou deze week Leesdame? Ja, ik weet het 🙂 Maar laten we het houden op “moeilijk op gang komen”… Maar goed, ik ben weer aan de lees (yeah) en ik ben ook weer aan de shop geweest. Bij deze een shoplog 🙂

Het debuut van Anna Drijver ‘Je blijft’ vond ik fantastisch en wat is het jammer dat ik toen mijn blog nog niet had. Misschien zou ik het moeten herlezen voor een nieuwe leeservaring. Wie weet… Ze heeft een tweede roman geschreven: Ei. Dat boek was er al eventjes, gisteren heb ik het gekocht.

‘Ei’ gaat over Leyla, die tijdens een standaardcontrole een echo laat maken. De arts ziet een vlekje op de eileiders zitten, maar daarover hoeft Leyla zich geen zorgen te maken. De arts kan dit zonder problemen verwijderen, zegt hij… Verder is de omschrijving erg vaag, maar het woord ‘veelbelovend’ staat er wel bij. Dat ga ik zelf beslissen. Hoe minder ik eigenlijk weet, hoe fijner. Ik vind de stijl van Anna erg prettig lezen, dus dat komt wel goed. Ik ben erg nieuwsgierig!

lucia de b coverIk kocht ook het verhaal van Lucia de Berk. Ook wel bekend als “de engel des doods”. Een onterechte bijnaam, want ze zat jarenlang onschuldig vast. Ik heb de verfilming over haar leven al twee keer gezien, omdat het zoveel indruk maakte. Nu ben ik ook benieuwd naar haar boek. De kritieken zijn nogal wisselend over de schrijfstijl, maar daar kom ik zelf wel achter. Ik wil graag meer weten over deze hele geschiedenis, vandaar dat dus ook dit boek in mijn mandje ging.

Naar welke leeservaring zijn jullie het meest nieuwsgierig?

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: