Shoppen in een kraampje of op een kleedje

shoplogWe hebben een lekker lang weekend om te lezen. Morgen is het koninginnedag (en natuurlijk ook regenachtig weer) en overal vrijmarkt. De plek waar je spotgoedkoop boeken kunt vinden.

En vroeger kocht ik ook af en toe op zo’n soort markt. Nu niet meer zo vaak. Simpelweg omdat hier geen boekenmarkten meer zijn en ook de vrijmarkt is hier niet veel bijzonders meer. Maar in het verleden heb ik dus vaak spotgoedkoop populaire boeken kunnen scoren op een tweedehands markt. En vandaag blog ik over wat ik ooit op een tweedehands markt heb gekocht.

Zo vond ik er ooit de twee vuistdikke romans van Donna Tart. De verborgen geschiedenis en De kleine vriend. Ik kreeg ze allebei mee voor 10 euro. Waarschijnlijk waren ze blij dat ze er eindelijk van verlost waren, want ik heb er weken over gedaan. Viel me echt tegen!

Bij dezelfde kraam vond ik een jaar later twee boeken van Michael Crichton: Sauriër park en Verloren wereld (Jurassic Park- boeken) en die mocht ik ook samen voor 10 euro meenemen. En daar was ik heel blij mee, want ik was al jaren op zoek naar deze boeken. En ja, de boeken zijn beter en uitgebreider dan de films!

Ik ben zelf ook weg van oude kinderboeken. Ik heb er ooit een prachtig geïllustreerd exemplaar van Afke’s tiental gekocht. Het is een heel mooi en klassiek prentenboek. Maar ik het eigenlijk nooit gelezen, misschien moet ik dat toch maar eens doen.
Ik heb ook een heel oud boekje van Het Achterhuis van Anne Frank. Het is een dun boekje met harde kaft. De stukken die er later bijgekomen zijn die staan daar natuurlijk niet in, maar het is gewoon bijzonder om zo’n oud exemplaar te vinden.

En verder heb ik er veel titels kunnen vinden die niet meer verkrijgbaar zijn in winkels, maar die je wel daar kunt vinden voor een zacht prijsje. Het mooiste is eigenlijk als een boek er nog als nieuw uitziet en je duidelijk kunt zien dat het nog niet gelezen is. Dan heb je toch wel een mooie aankoop 🙂


4 reacties

 • 29 april, 2012 om 14:55
  Sandra3619 zegt:

  Leuk artikel!

  Ik ga elk jaar naar de vrijmarkt maar koop zelden iets, volgens mij heb ik er ooit een tupperware bakje gekocht en een ontbijkkoek doos haha.

  Wij tellen steevast de vogelkooitjes en kijken voor de rest naar spullen die onze moeders vroeger ook hadden; een koektrommel van DE een blikje van Tjoklat, dat soort dingen 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Sandra3619 Beantwoorden

 • 29 april, 2012 om 19:43
  Theetante zegt:

  Ja, dat mis ik nu van Nederland: koninginnedag! Ik zal morgen naar mijn werk een oranje truitje aantrekken! Veel plezier!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Theetante Beantwoorden

 • 30 april, 2012 om 17:35
  Riet zegt:

  Heerlijk die vrijmarkt, ik heb weer een grote stapel boeken erbij!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Riet Beantwoorden

 • 2 mei, 2012 om 16:21
  lisa zegt:

  Ben wel even over de vrijmartk geweest, maar geen boeken gescoort. Als ik dan boeken zag liggen… waren het met name hele saaie boeken, over economie en wetenschapen.. (alsog anderen dat willen kopen??).
  Toch wel leuk deze blog… Vrijmarkt, ach ja.. Ik scoor dan liever zelf.. dan dak op een kleedje moet zitten.

  Ikhartje(0) deze reactie

  lisa Beantwoorden

Reageer op: Shoppen in een kraampje of op een kleedje

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten