29 april 2012

Shoppen in een kraampje of op een kleedje

shoplogWe hebben een lekker lang weekend om te lezen. Morgen is het koninginnedag (en natuurlijk ook regenachtig weer) en overal vrijmarkt. De plek waar je spotgoedkoop boeken kunt vinden.

En vroeger kocht ik ook af en toe op zo’n soort markt. Nu niet meer zo vaak. Simpelweg omdat hier geen boekenmarkten meer zijn en ook de vrijmarkt is hier niet veel bijzonders meer. Maar in het verleden heb ik dus vaak spotgoedkoop populaire boeken kunnen scoren op een tweedehands markt. En vandaag blog ik over wat ik ooit op een tweedehands markt heb gekocht.

Zo vond ik er ooit de twee vuistdikke romans van Donna Tart. De verborgen geschiedenis en De kleine vriend. Ik kreeg ze allebei mee voor 10 euro. Waarschijnlijk waren ze blij dat ze er eindelijk van verlost waren, want ik heb er weken over gedaan. Viel me echt tegen!

Bij dezelfde kraam vond ik een jaar later twee boeken van Michael Crichton: Sauriër park en Verloren wereld (Jurassic Park- boeken) en die mocht ik ook samen voor 10 euro meenemen. En daar was ik heel blij mee, want ik was al jaren op zoek naar deze boeken. En ja, de boeken zijn beter en uitgebreider dan de films!

Ik ben zelf ook weg van oude kinderboeken. Ik heb er ooit een prachtig geïllustreerd exemplaar van Afke’s tiental gekocht. Het is een heel mooi en klassiek prentenboek. Maar ik het eigenlijk nooit gelezen, misschien moet ik dat toch maar eens doen.
Ik heb ook een heel oud boekje van Het Achterhuis van Anne Frank. Het is een dun boekje met harde kaft. De stukken die er later bijgekomen zijn die staan daar natuurlijk niet in, maar het is gewoon bijzonder om zo’n oud exemplaar te vinden.

En verder heb ik er veel titels kunnen vinden die niet meer verkrijgbaar zijn in winkels, maar die je wel daar kunt vinden voor een zacht prijsje. Het mooiste is eigenlijk als een boek er nog als nieuw uitziet en je duidelijk kunt zien dat het nog niet gelezen is. Dan heb je toch wel een mooie aankoop 🙂

4 reacties

 • 29 april, 2012 om 14:55
  Sandra3619 zegt:

  Leuk artikel!

  Ik ga elk jaar naar de vrijmarkt maar koop zelden iets, volgens mij heb ik er ooit een tupperware bakje gekocht en een ontbijkkoek doos haha.

  Wij tellen steevast de vogelkooitjes en kijken voor de rest naar spullen die onze moeders vroeger ook hadden; een koektrommel van DE een blikje van Tjoklat, dat soort dingen 🙂


  Sandra3619
  Beantwoorden

 • 29 april, 2012 om 19:43
  Theetante zegt:

  Ja, dat mis ik nu van Nederland: koninginnedag! Ik zal morgen naar mijn werk een oranje truitje aantrekken! Veel plezier!


  Theetante
  Beantwoorden

 • 30 april, 2012 om 17:35
  Riet zegt:

  Heerlijk die vrijmarkt, ik heb weer een grote stapel boeken erbij!


 • 2 mei, 2012 om 16:21
  lisa zegt:

  Ben wel even over de vrijmartk geweest, maar geen boeken gescoort. Als ik dan boeken zag liggen… waren het met name hele saaie boeken, over economie en wetenschapen.. (alsog anderen dat willen kopen??).
  Toch wel leuk deze blog… Vrijmarkt, ach ja.. Ik scoor dan liever zelf.. dan dak op een kleedje moet zitten.


Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: