Shoppen op Eboekje.com

Ik lees al bijna negen jaar digitaal. Ik lees via Kobo Plus en losse ebooks koop ik bij verschillende webshops. Bijvoorbeeld Libris, of Bruna. Maar achter al die grote reuzen zit ‘Eboekje.com’ verstopt.

Eveline lanceerde in mei 2019 deze webshop voor jonge lezers. De website is heel erg toegankelijk en helder, je wordt niet overvallen met grote banners en felle kleuren. Hoewel de site grotendeels op kinderen is gericht, zijn er ook ebooks en luisterboeken voor volwassenen verkrijgbaar. Niet alles, maar al wel veel! Susan Smit kon ik bijvoorbeeld nog niet vinden, maar Lucinda Riley dan weer wel.

Rustig en kindvriendelijk

Wat me opvalt is de rust die de site uitstraalt. Er wordt niet geschreeuwd met reclame (al is er wel een ebook van de maand), geen onverwachte banners die voorbijschieten en alles is mooi en goed gesorteerd. Kom je een ebook of luisterboek tegen waarvan je denkt: ‘dat wil ik ooit nog lezen, maar niet nu’, dan kun je het betreffende ebook of luisterboek een hartje geven en bewaren bij je favorieten.

De kinderboeken zijn te filteren op leeftijd, AVI niveau, categorieën en prijzen. Bestellen gaat gemakkelijk en dit proces wijst zich vanzelf uit. Geen ellenlange stappen, binnen een paar minuten heb je afgerekend en krijg je e-mail met de downloadlink. In deze mail wordt alles toegankelijk uitgelegd omtrent het downloaden en uiteraard zit ook de factuur erbij.

Op de site zelf is alles ook makkelijk terug te vinden. Zo kun je handig zien hoe je contact op kunt nemen met de klantenservice en er is ook een blog te volgen met het laatste nieuws.

Tijd om te gaan shoppen

Ik zocht het boek ‘Zwarte schuur’ uit van Oek de Jong. Dit boek staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en ik ben -na een aantal positieve recensies- erg nieuwsgierig naar dit boek! Het bestelproces ging verrassend snel en zonder problemen downloadde ik het ebook op mijn laptop om op mijn e-reader te zetten. Natuurlijk is het ook mogelijk om via je tablet of telefoon een ebook of luisterboek aan te schaffen, dan heb je het gelijk op je tablet of telefoon staan. Bij een luisterboek is dat wel handiger.

Ik vind het leuk dat Eveline zo’n leuke en gemoedelijke webshop heeft opgezet. Het is niet niks om te concurreren tegen de grote reuzen, dus ja, ik vind haar initiatief stoer! Het aanbod mag nog wel een beetje groeien, want ik miste toch nog wel een paar auteurs, maar als ik op zoek ben naar een specifiek ebook of luisterboek, kijk ik wat vaker op Eboekje.com of het daar misschien ook al verkrijgbaar is.

Ik ontving een cadeaubon zodat ik kennis kon maken met Eboekje.com en het gebruiksgemak kon ervaren. Daarvoor dank aan Eboekje.com!

Eboekje.com (klik hier)


Reageer op: Shoppen op Eboekje.com

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten