Sletten & Prinsessen van Renate Breuer

sletten en prinsessen coverJa, het is nogal een gedurfde titel zo hier boven mijn blog. Leuk materiaal ook voor zoekmachines haha. Anyway… ‘Sletten & Prinsessen’ is een Vlaamse roman en bestaat al wat jaartjes.

Lili is in de dertig en besluit voor zichzelf dat ze uit gaat zoeken wat het verschil is tussen seks en liefde. Dit wil ze ervaren in diverse wereldjes. Zoals de wereld van clubs, gigolo’s, internetdating en een affaire. Werelden waarin seks om de seks draait. Daarna besluit ze zich over te geven aan de liefde, maar ook dat gaat niet zonder vallen en opstaan. Ze wordt verliefd op een soapacteur, die bekend staat als player.

Het boek is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel heet “Sletten”. En in dit deel volgen we in vijftien hoofdstukken Lili’s avonturen. Ze bezoekt parenclubs, laat een gigolo langskomen en begint een affaire met een getrouwde man. Seks om de seks levert haar diverse ervaringen op, maar geeft soms ook een onwennig en ongemakkelijk gevoel. Haar vrienden geven vermakelijk commentaar via SMS. Het eerste deel leest erg vlot.

Het tweede deel draait om de liefde. Lili stopt met seks om de seks en stort zich op haar verliefdheid. Ze is verliefd geworden op soapacteur Victor. Maar Victor is dol op vrouwen. Elke vrouw die hij ergens tegenkomt kent hij wel van tussen de lakens. Lili heeft het hier moeilijk mee. Ze is toe aan een relatie, maar Victor is alles behalve eerlijk en gespecialiseerd in ontrouw zijn. Ook hier geven haar vrienden commentaar via SMS. Dit stuk vond ik echter tergend langzaam duren.

Hoewel Lily eerst op mij overkwam als een heel stoere vrouw, vond ik haar in het tweede deel nogal jengelend worden, vooral in de laatste hoofdstukken. Dialogen blijven zich herhalen en er lijkt geen einde te komen aan het oeverloze gezwam over Victor en zijn ontrouw. Maar toch gaat ze dan weer eens praten, weer vrijen met hem en dan hebben ze weer ruzie, want er duikt weer een vrouw op die ook verliefd is op Victor.

Renate Breuer schrijft gewaagd en durft in te gaan op de details. Daardoor schieten de hoofdstukken voorbij in de eerste helft. De tweede helft zakt de vlotte roman nogal in. Hierdoor deed ik over de tweede helft ook twee keer zo lang, omdat ik het een paar keer aan de kant heb gelegd. Daarbij vond ik Victor een vervelend personage, een typische player  met de attitude van een bekende televisiester.

 

 


Reageer op: Sletten & Prinsessen van Renate Breuer

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten