Smeulende waanzin van Lizi Mulder

smeulende waanzinNa lange tijd pakte ik weer eens een thriller en dit keer van de Vlaamse auteur Lizi Mulder. Dankzij Annelies van Boekboetiek leerde ik deze schrijfster kennen!

‘Smeulende waanzin’ speelt zich af in het kustplaatsje Sint-Idesbald. De jonge vrouw Lore keert met met haar Duitse dog Bouca naar dit plaatsje terug voor een kunst-event. Veel zin heeft ze er niet in, alles herinnert haar aan haar overleden moeder en de brand die jaren geleden in hun huis plaatsvond. In Sint-Idesbald (oftewel: Baaltje) komt Lore Patrick weer tegen, een speciaal iemand uit haar verleden…

Tussen Patrick en Lore smeult het al vrij snel. Lore is temperamentvol, Patrick is zorgzaam. Al snel blijkt dat niet iedereen even blij is met de komst van Lore in Sint Idesbald. Er wordt geroddeld en Lore krijgt nare anonieme berichten. Lore ruimt de spullen van haar moeder op en het verleden wordt steeds mysterieuzer. Ook zijn er nog steeds raadsels rondom de brand die vroeger plaatsvond. Wie redde Lore uit het brandende huis? Waarom was het bed van haar moeder onbeslapen?!

Lizi Mulder werkt zorgvuldig en langzaam naar de ontknoping toe. Het boek leest daarom niet snel en het is flink opletten tijdens het lezen, vooral vanwege de gebeurtenissen en alle personages. Doordat Lizi Mulder de tijd neemt, leer je Lore en Patrick ook steeds beter kennen. Ondertussen komt het kustplaatsje Sint-Idesbald ook goed en treffend tot leven. Een gemoedelijk dorp, maar ook een dorp vol achterklap en ons kent ons.

In een Vlaams boek kom je natuurlijk ook Vlaamse woorden, zangerige zinnen en uitdrukkingen tegen. In het begin wennen, maar gaandeweg ging me dat steeds makkelijker af. Ik vond het superleuk om Vlaamse uitdrukkingen en woorden te leren, moeilijk is het namelijk niet, met wat doordenken weet je precies wat de schrijfster wil zeggen.

De thriller is niet superspannend, voor mij persoonlijk kwam de echte spanning pas na de helft op gang. In de eerste helft bouwt de spanning voor mijn gevoel iets te langzaam op, maar je voelt wel heel duidelijk dat er wat broeit. Ook de argusogen van bepaalde bewoners geven al snel een benauwde atmosfeer aan het verhaal.

‘Smeulende waanzin’ is wat dat betreft een zeer treffende titel. Een boek waar de auteur de tijd voor heeft genomen en wij als lezers ook de tijd voor mogen nemen.

 


1 reactie

  • 8 juli, 2016 om 19:41
    Annelies zegt:

    Ben blij dat jij hem ook zo goed vond. Ik blijf het ook grappig vinden dat dat Vlaams, wat voor mij thuiskomen is, voor jullie exotisch is 🙂

    Ikhartje(2) deze reactie

    Annelies Beantwoorden

Reageer op: Smeulende waanzin van Lizi Mulder

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten