25 oktober 2013

Soms heb je een juweel in handen

de drie levens van tomomi ishakawa coverVandaag wil ik een kort blogje schrijven over het juweel wat ik nu lees. Ik lees trouwens in drie boeken tegelijk momenteel. Een paar columns van Hanna Bervoets voor het slapengaan. Want teveel columns is gewoon teveel… Af en toe een stukje uit een boek van Daphne Deckers. Ze schrijft leuk over opvoeden, maar na 25 pagina’s denk ik: ja Daphne, je bent een supermoeder, we weten het nu!

Maar daarnaast lees ik in nog een boek… een geweldig boek! Een juweel! Ik ben nog maar op de helft en weet nu al dat ik 5 sterren ga geven.

Het is te mooi, ik wil niet stoppen, maar tegelijkertijd wil ik langzamer lezen zodat het verhaal nooit stopt. De drie levens van Ishikawa is gewoon té goed!

Tomomi Ishikawa en Ben zijn vrienden. Tomomi heeft als bijnaam Vlinder. Vlinder blijkt dood te zijn. Ze laat haar laptop na aan Ben. Ben onderzoekt de laptop en stuit op raadsels en mysteries rondom Vlinder en die raadsels leiden hem door heel Parijs en later ook door New York. Vlinder heeft een speurtocht uitgezet en in haar laptop staan aanwijzingen. Ben puzzelt alles uit. Vooral de dood van Vlinder is een groot mysterie, maar ook het hoe en waarom ze deze speurtocht heeft uitgezet.

Het boek bevat alles waar ik van hou: georganiseerde chaos, intelligentie, mooie zinnen, bijzonder mooie hoofdpersonen en een bizar verhaal waarvan je niet weet waar het naartoe gaat. De leeservaring komt na het weekend!

8 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: