Soms heb je een juweel in handen

de drie levens van tomomi ishakawa coverVandaag wil ik een kort blogje schrijven over het juweel wat ik nu lees. Ik lees trouwens in drie boeken tegelijk momenteel. Een paar columns van Hanna Bervoets voor het slapengaan. Want teveel columns is gewoon teveel… Af en toe een stukje uit een boek van Daphne Deckers. Ze schrijft leuk over opvoeden, maar na 25 pagina’s denk ik: ja Daphne, je bent een supermoeder, we weten het nu!

Maar daarnaast lees ik in nog een boek… een geweldig boek! Een juweel! Ik ben nog maar op de helft en weet nu al dat ik 5 sterren ga geven.

Het is te mooi, ik wil niet stoppen, maar tegelijkertijd wil ik langzamer lezen zodat het verhaal nooit stopt. De drie levens van Ishikawa is gewoon té goed!

Tomomi Ishikawa en Ben zijn vrienden. Tomomi heeft als bijnaam Vlinder. Vlinder blijkt dood te zijn. Ze laat haar laptop na aan Ben. Ben onderzoekt de laptop en stuit op raadsels en mysteries rondom Vlinder en die raadsels leiden hem door heel Parijs en later ook door New York. Vlinder heeft een speurtocht uitgezet en in haar laptop staan aanwijzingen. Ben puzzelt alles uit. Vooral de dood van Vlinder is een groot mysterie, maar ook het hoe en waarom ze deze speurtocht heeft uitgezet.

Het boek bevat alles waar ik van hou: georganiseerde chaos, intelligentie, mooie zinnen, bijzonder mooie hoofdpersonen en een bizar verhaal waarvan je niet weet waar het naartoe gaat. De leeservaring komt na het weekend!


8 reacties

 • 25 oktober, 2013 om 21:18
  westmus zegt:

  Die georganiseerde chaos spreekt mij wel aan. 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  westmus Beantwoorden

 • 25 oktober, 2013 om 21:32
  Leesdame zegt:

  Het is zo’n boek waar je mij voor wakker kunt maken

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 25 oktober, 2013 om 21:59
  claar zegt:

  Je schrijft “Het boek bevat alles waar ik van hou: georganiseerde chaos, intelligentie, mooie zinnen, bijzonder mooie hoofdpersonen en een bizar verhaal waarvan je niet weet waar het naartoe gaat”
  Eigenlijk hoef je na aan deze mooie reactie niets meer toe te voegen, het is een zin geworden waarover iedere uitgever en schrijver zou dromen dat iemand het ooit zou schrijven, jij, Loen,x

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 25 oktober, 2013 om 22:03
  Leesdame zegt:

  xx

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 26 oktober, 2013 om 02:33
  Mieke Schepens zegt:

  Ik ben benieuwd naar je ervaring !

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 26 oktober, 2013 om 09:07
  Anneke zegt:

  Ik heb ‘m meteen op mijn NTL-lijst gezet!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 26 oktober, 2013 om 10:53
  The Book Girl zegt:

  grappig, ik zag de cover pas geleden en die trok me dus helemaal niet aan. op grond van de cover zou ik het boek links laten liggen. maar door hetgeen jij schrijft, wordt ik toch nieuwsgierig naar de inhoud 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  The Book Girl Beantwoorden

 • 28 oktober, 2013 om 09:27
  Eline zegt:

  Dit klinkt als een heerlijk boek! Ben er echt benieuwd naar geworden!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Eline Beantwoorden

Reageer op: Soms heb je een juweel in handen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten