Sprookjesmaand: boekraadsel #6

vraagteken raadselVanwege de Sprookjesmaand heb ik een gepast boekraadsel verzonnen! Maar eerst natuurlijk de oplossing van vorige week.

Het waren anagrammen en het was blijkbaar niet zo moeilijk, want het werd makkelijk en snel geraden. We zochten: Dorsvoer vol confetti, Schuilplaats en Het marktplaatsmeisje. Deze week is er niet zozeer een boekraadsel, eerder een sprookjesraadsel. Tien cryptische omschrijving leiden naar 10 sprookjes. Ik zal het niet te ingewikkeld maken. Je antwoorden kan je kwijt in de comments en wil je niet beïnvloedt worden, scroll dan niet gelijk naar beneden. Succes!

 1. Groente vermijden, anders slaap je slecht!
 2. Heeft zij met jou nog een appeltje te schillen?
 3. Broer en zus mogen hun brood niet verspillen
 4. Lekker onder de pek
 5. Plakkerig gevogelte
 6. Carry uit Sex and the City was er dol op
 7. Kleinduimpje had ook een zusje
 8. Zij hield wel van winters
 9. Hij was echt een shopping-king
 10. Genoeg lucifers bij?

5 reacties

 • 9 december, 2014 om 12:38
  Wollige Wolkjes zegt:

  1. Weet ik niet direct
  2. Sneeuwwitje
  3. Hans en Grietje
  4. Vrouw Holle
  5. Zwaan-Kleef-Aan
  6. Geen idee, nooit naar Sex of the City gekeken.
  7. Duimelientje
  8. De Sneeuwkoningin
  9. De Keizer zonder kleren ( volgens mij is de titel van dit sprookje wel anders)
  10. Het meisje met de zwavelstokjes

  Klopt het zowat?

  Ikhartje(1) deze reactie

  Wollige Wolkjes Beantwoorden

 • 9 december, 2014 om 16:10
  Mathilde (@ikvindlezenleuk) zegt:

  Wat een leuk sprookjesraadsel. Ik weet er 3 niet, maar die kom ik misschien deze maand nog tegen bij het lezen 🙂

  1 Sjakie en de bonestaak
  2 Sneeuwwitje
  3 Hans en Grietje
  4 Vrouw Holle
  5 ?
  6 ?
  7 Duimeliesje
  8 ?
  9 De nieuwe kleren van de keizer
  10 Het meisje met de zwavelstokjes

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mathilde (@ikvindlezenleuk) Beantwoorden

  • 9 december, 2014 om 19:37
   Leesdame zegt:

   Er zit één fout tussen. Volgende week staat de oplossing online 🙂
   Kleine hint… iets wat plakkerig is, dat kleeft.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Sprookjesmaand: boekraadsel #6

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten