Sterker door strijd van Julie van Mol

sterker door strijd coverWelkom bij de Blogtour rondom de roman ‘Sterker door strijd’! Vandaag is het mijn beurt om een leeservaring te schrijven over de debuutroman van Julie van Mol.

De 32-jarige Anouk verhuist naar Rotterdam voor haar werk. Ze is carriérevrouw, single en ondernemend. Al snel probeert ze online Rotterdam en haar inwoners te leren kennen. Op haar werk maakt ze promotie en krijgt een leidinggevende functie. Helaas valt dat verkeerd bij een collega. Ondertussen leert Anouk ook Mark kennen, een Amsterdamse clubeigenaar met kinderen.

Let’s Hyve!
Jazeker Hyves… ‘Sterker door strijd’ speelt zich af in 2007! Hyves was the place to be online, Bokito zocht naar een ontsnapping en de smartphones lagen nog in de verre toekomst. Anouk zoekt een weg in Rotterdam en praat met de mensen om haar heen. Zoals buurvrouw Sjaan, zij kent veel historische verhalen. Via Hyves ontmoet Anouk ook nieuwe mensen. Zo ook Mark, de flitsende clubeigenaar!

Mark heeft kinderen, Anouk heeft niets met kinderen, maar ze heeft het wel leuk met Mark. Op haar werk zet Anouk zich voor 100% in, maar wordt flink tegengewerkt door Marieke. Maar Anouk is vasthoudend en sterk!

Roman met laagjes
Op het eerste gezicht lijkt ‘Sterker door strijd’ een luchtige roman, maar er zit meer tussen de regels dan alleen een verhaal over een carriérevrouw. Er zitten prachtige overpeinzingen in over vertrouwen en wantrouwen. Of zoals Anouk het zegt: niet-vertrouwen. Je kan er namelijk ook voor kiezen om iemand te “niet-vertrouwen”. Geen vertrouwen, maar ook geen wantrouwen. Ook deze quote over verraad vond ik treffend: “Onthoud dat eenieder een NSB-er kan zijn”. Oftewel: je kan door iedereen verraden worden.

Dan nog deze parel: “zet de wereld naar jouw hand en houd die controle”. Ook daar heb ik lang over nagedacht. Ik begreep het uiteindelijk en interpreteerde het zo: als je iets krijgt, waarvoor je geknokt hebt, hou dan ook de controle vast als je het eenmaal hebt. Hoe vaak glipt niet iets uit je vingers als je gewend bent aan het feit dat je iets hebt… Juist  dan moet je zorgen dat je die grip niet verliest… houd die controle!

Bovenstaande quotes zijn de leidraad door het verhaal. Anouk krijgt veel voor haar kiezen, ze denkt veel na en komt zelf tot conclusies en neemt wijze besluiten. Beslissingen die draaien om vertrouwen, controle en vermoedens van verraad. Zowel op het werk, als op relationeel vlak. Die beslissingen las ik ook als adviezen. Want ook al speelt het af in 2007, de emotionele en sociale verwikkelingen zijn tijdloos.

Roadstory door Rotterdam
Rotterdam is dé locatie van het boek. Julie van Mol laat Anouk de stad verkennen en neemt de lezer mee. Straten, feestjes, horeca, alles komt voorbij en is prima te volgen. Wie in Rotterdam woont zal tijdens het lezen een vlaag van herkenning voelen. Wie Rotterdam niet kent, zal met dit boek een rondleiding krijgen. Alles is ook prima te volgen via Google Maps, dan krijg je er ook gelijk een beeld bij!

Buurvrouw Sjaan is de gids in deze roman, ze vertelt historische feitjes en is tevens ook een soort moederfiguur voor Anouk.

Sprankelend!
‘Sterker door strijd’ is een sprankelend verhaal, wat zich afspeelt in een bruisende stad! Met laagjes, mooie quotes en een historisch randje.

 


2 reacties

Reageer op: Sterker door strijd van Julie van Mol

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten