Sterre zingt haar eigen lied van Stephanie Kaars

‘Sterre zingt haar eigen lied’ is het tweede boek van Stephanie Kaars. Ze schrijft over haar dochter Sterre, een kindje met een lichamelijke beperking. Door zuurstofgebrek na de geboorte liep Sterre hersenschade op. Volgens de artsen zou Sterre voor altijd spastisch en motorisch beperkt blijven.

Stephanie en Max zien en geloven dat Sterre meer kan dan de artsen en therapeuten denken. Ze duiken in de wereld van buitenlandse en alternatieve therapieën en komen hierdoor terecht in Oekraïne en Amerika waar Sterre intensieve revalidatietrajecten ondergaat.

Stugge artsen en therapeuten

De artsen en therapeuten zijn vrij stug en bekrompen. Ze staan niet open voor nieuwe technieken, voor andere therapieën en denken vooral in statistieken en niveaus. Als de ouders terugkomen van Oekraïne en aantonen dat Sterre na het traject minder last heeft van spasme en haar romp juist sterker wordt, worden deze resultaten vrij gemakkelijk weggewuifd.

De artsen zijn heel pessimistisch, de ouders zijn heel optimistisch. De artsen en therapeuten denken dat de ouders de ernst niet begrijpen. De ouders denken dat de artsen en therapeuten hun niet willen begrijpen. Tja… zij gaan rechts, de ouders links. Uiteindelijk lijkt er ook iets van wederzijds begrip te komen.

Jezelf blootgeven

De ouders van Sterre lopen in Nederland vaak tegen muren op. Instanties en leveranciers zijn vaak laks en doen bij alles moeilijk. Er is veel onnodige bureaucratische rompslomp. Ze moeten zichzelf overal blootgeven als ze een hulpmiddel nodig hebben en dan duurt het nog maanden voordat ze het hulpmiddel daadwerkelijk krijgen.

Dan ook nog eens de verschillende therapeuten die Sterre behandelen in Nederland. Veel wisselingen, steeds andere handen aan Sterre’s lichaam. Steeds weer nieuwe fysio- en ergotherapeuten en logopedisten. Allemaal een andere mening. Elke keer moet Stephanie opnieuw het hele verhaal vertellen en aanhoren dat volgens hun visie Sterre echt niet beter zal worden. Therapietijd wordt opgevuld met hulpmiddelen aanvragen in plaats van dat er daadwerkelijk geoefend wordt. Stephanie wordt daar soms best moedeloos van en dat gevoel komt duidelijk naar voor tussen de regels.

Columns

Het boek leest als een columnbundel. Kleine stukjes, maar wel op chronologische volgorde. Stephanie Kaars is chefredacteur geweest van een groot meidenblad. In ‘Sterre zingt haar eigen lied’ schrijft Stephanie ook over haar werk en hoe ze daarover denkt nu ze moeder geworden is. Ze schrijft ook over hoop, een tweede kindje en spirituele zaken zoals reiki en alternatieve therapieën.

Verder viel me op dat het boek niet helemaal afgewerkt aanvoelde. Ik kwam her en der kromme zinnen tegen en een aantal tikfouten. Maar omdat het verhaal zo meeslepend is, nam ik dat voor lief. Misschien is een extra correctieronde bij een eventuele herdruk een optie.

‘Sterre zingt haar eigen lied’ is de opvolger van ‘Gefeliciteerd, het is een gehandicapt kindje’. Stephanie Kaars schreef ook columns over Sterre in het tijdschrift ‘Vriendin’.


Reageer op: Sterre zingt haar eigen lied van Stephanie Kaars

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten