Storytel, leuk of niet?

Ik was benieuwd naar Storytel, dus besloot een proefabonnement te nemen. Ik had al eerder wat boeken geluisterd via Luisterrijk, toen ik jurylid was voor de luisterboek awards bij Hebban. Ik luister graag tijdens het puzzelen en voor het slapengaan.

Het proefabonnement had ik zo afgesloten. De app had ik al snel op mijn telefoon staan, dus kon meteen luisteren. Op Storytel staan luisterboeken, maar ook enkele ebooks. Deze moet je echter ook via de app lezen, dus op je telefoon (of tablet). Er zijn Nederlandstalige luisterboeken, maar ook Engelstalige luisterboeken.

Eerste indruk

Mijn eerste indruk: wow, wat veel keus en waar ga ik beginnen?! Er staan veel bekende titels tussen, maar ook exclusieve titels speciaal voor Storytel. Zoals ‘Kwaad bloed’ van Janine Elschot uit ‘Goede tijden slechte tijden’. Dit boek is officieel geschreven door Suzanne Hazenberg trouwens.

Als je eenmaal een luisterboek hebt gevonden kun je het op je boekenplank zetten en beluisteren. Je kan het ook downloaden, zodat je offline kunt luisteren, maar dat heb ik niet gedaan. Tijdens het luisteren kun je van alles instellen, zoals een sleeptimer en de snelheid van het voorlezen. Het werkt allemaal prima en het wijst zich vanzelf uit.

Lekker luisteren en zzz

Haha ja, ik ben een paar keer in slaap gevallen tijdens het luisteren, waardoor ik de andere dag opnieuw kon beginnen. Qua voorleesstem ben ik aardig kieskeurig. Ik hou van een rustige stem. Zo luisterde ik een paar hoofdstukken van ‘Dubbel zes’ van Daphne Deckers. En ik luisterde een stuk uit ‘Verpest’ van Liesbeth van Kempen, voorgelezen door Chava voor in ’t Holt. Zij is mijn favoriete voorlezer. Daphne Deckers vind ik qua voorleesstem minder leuk. Iets te overheersend denk ik en ik hou juist meer van een ingetogen voorlezer.

Voor luisterboeken heb je geduld nodig, ik heb dat niet altijd. Ik lees zelf sneller en ik merk dat mijn aandacht verslapte na een tijdje luisteren. Ik vind het wel prettig tijdens het puzzelen, maar ik puzzel een paar keer per maand, dus om daar een (blijvend) abonnement voor af te sluiten vind ik wel wat prijzig. (Ik ben daarnaast ook nog lid van Netflix en Kobo Plus). Ik zou dan eerder één luisterboek aankopen, of gebruik maken van aanbiedingen en weggeefacties van luisterboeken. Hebban geeft bijvoorbeeld regelmatig leden de kans om een gratis leesfragment of zelfs een gratis luisterboek te beluisteren via hun luister-app.

Het abonnement stopzetten

Via mij account kon ik het abonnement gemakkelijk opzeggen. Meteen kreeg ik ook een bevestiging dat het abonnement zou stoppen en wanneer. Ook in mijn account was duidelijk te zien dat het abonnement stopgezet was. Heel prettig en goed geregeld dus!

Ik raad deze dienst aan als je graag en veel luisterboeken luistert. De keuze is enorm en je kunt ook ebooks lezen via deze dienst. De eerste twee weken zijn gratis uit te proberen als je een nieuw lid bent. Je kunt dan vrijblijvend opzeggen als het niks voor je is. Nieuwsgierig: klik hier om naar Storytel te gaan.2 reacties

 • 15 juli, 2019 om 15:38
  Annelies zegt:

  Ik heb een tijdje geleden ook een proefabonnement genomen omdat ik graag Becoming van Michelle Obama wou luisteren, door haarzelf voorgelezen. Op zich vond ik de app wel handig in gebruik, alleen jammer dat je niet tussen hoofdstukken kunt navigeren. Ik heb het abonnement daarna niet meer verlengd omdat ik met Bookchoice ook al 8 luisterboeken per maand krijg en het geld er nooit uit zou halen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 15 juli, 2019 om 19:06
   Leesdame zegt:

   Zou dat niet per boek verschillen? Ik had namelijk bij ‘Dubbel zes’ wel een inhoudsopgave en twee van die pijltjes toetsen om een stuk vooruit en terug te gaan.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Storytel, leuk of niet?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten