11 juli 2019

Storytel, leuk of niet?

Ik was benieuwd naar Storytel, dus besloot een proefabonnement te nemen. Ik had al eerder wat boeken geluisterd via Luisterrijk, toen ik jurylid was voor de luisterboek awards bij Hebban. Ik luister graag tijdens het puzzelen en voor het slapengaan.

Het proefabonnement had ik zo afgesloten. De app had ik al snel op mijn telefoon staan, dus kon meteen luisteren. Op Storytel staan luisterboeken, maar ook enkele ebooks. Deze moet je echter ook via de app lezen, dus op je telefoon (of tablet). Er zijn Nederlandstalige luisterboeken, maar ook Engelstalige luisterboeken.

Eerste indruk

Mijn eerste indruk: wow, wat veel keus en waar ga ik beginnen?! Er staan veel bekende titels tussen, maar ook exclusieve titels speciaal voor Storytel. Zoals ‘Kwaad bloed’ van Janine Elschot uit ‘Goede tijden slechte tijden’. Dit boek is officieel geschreven door Suzanne Hazenberg trouwens.

Als je eenmaal een luisterboek hebt gevonden kun je het op je boekenplank zetten en beluisteren. Je kan het ook downloaden, zodat je offline kunt luisteren, maar dat heb ik niet gedaan. Tijdens het luisteren kun je van alles instellen, zoals een sleeptimer en de snelheid van het voorlezen. Het werkt allemaal prima en het wijst zich vanzelf uit.

Lekker luisteren en zzz

Haha ja, ik ben een paar keer in slaap gevallen tijdens het luisteren, waardoor ik de andere dag opnieuw kon beginnen. Qua voorleesstem ben ik aardig kieskeurig. Ik hou van een rustige stem. Zo luisterde ik een paar hoofdstukken van ‘Dubbel zes’ van Daphne Deckers. En ik luisterde een stuk uit ‘Verpest’ van Liesbeth van Kempen, voorgelezen door Chava voor in ’t Holt. Zij is mijn favoriete voorlezer. Daphne Deckers vind ik qua voorleesstem minder leuk. Iets te overheersend denk ik en ik hou juist meer van een ingetogen voorlezer.

Voor luisterboeken heb je geduld nodig, ik heb dat niet altijd. Ik lees zelf sneller en ik merk dat mijn aandacht verslapte na een tijdje luisteren. Ik vind het wel prettig tijdens het puzzelen, maar ik puzzel een paar keer per maand, dus om daar een (blijvend) abonnement voor af te sluiten vind ik wel wat prijzig. (Ik ben daarnaast ook nog lid van Netflix en Kobo Plus). Ik zou dan eerder één luisterboek aankopen, of gebruik maken van aanbiedingen en weggeefacties van luisterboeken. Hebban geeft bijvoorbeeld regelmatig leden de kans om een gratis leesfragment of zelfs een gratis luisterboek te beluisteren via hun luister-app.

Het abonnement stopzetten

Via mij account kon ik het abonnement gemakkelijk opzeggen. Meteen kreeg ik ook een bevestiging dat het abonnement zou stoppen en wanneer. Ook in mijn account was duidelijk te zien dat het abonnement stopgezet was. Heel prettig en goed geregeld dus!

Ik raad deze dienst aan als je graag en veel luisterboeken luistert. De keuze is enorm en je kunt ook ebooks lezen via deze dienst. De eerste twee weken zijn gratis uit te proberen als je een nieuw lid bent. Je kunt dan vrijblijvend opzeggen als het niks voor je is. Nieuwsgierig: klik hier om naar Storytel te gaan.


2 reacties

 • 15 juli, 2019 om 15:38
  Annelies zegt:

  Ik heb een tijdje geleden ook een proefabonnement genomen omdat ik graag Becoming van Michelle Obama wou luisteren, door haarzelf voorgelezen. Op zich vond ik de app wel handig in gebruik, alleen jammer dat je niet tussen hoofdstukken kunt navigeren. Ik heb het abonnement daarna niet meer verlengd omdat ik met Bookchoice ook al 8 luisterboeken per maand krijg en het geld er nooit uit zou halen.

  hartje(1)


  Annelies
  Beantwoorden

  • 15 juli, 2019 om 19:06
   Leesdame zegt:

   Zou dat niet per boek verschillen? Ik had namelijk bij ‘Dubbel zes’ wel een inhoudsopgave en twee van die pijltjes toetsen om een stuk vooruit en terug te gaan.

   hartje(1)


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: