7 februari 2014

Stuk, de film

boekverfilmingen‘Stuk’ van Judith Visser heb ik meerdere keren gelezen. Ik vond dit boek ontzettend goed in elkaar zitten en raakte me ook steeds weer. Het is typische Judith Visser-stijl en dus ook een beetje over the edge geschreven. Balancerend op het randje, soms net een beetje eroverheen, maar nog altijd goed gedoseerd.

Elizabeth wordt extreem gepest op de middelbare school. Ze gaat er bijna aan onderdoor, maar toch sleept ze zichzelf van dag tot dag. Ze is verliefd op Alec, maar hij gaat al met Riley. Een heel mooi en aardig meisje.

Elizabeth bedenkt zich dat het misschien geen verkeerd idee is als ze gewoon Riley wordt. En dan loopt aardig uit de hand… De film gaat deze zomer draaien in de bioscoop. Er is zelfs al een soort teaser-trailer! Heel kort, maar geeft al wel een eerste blik op de filmbeelden.

Ik verheug me echt op deze film! Maar ik ben ook een beetje bang dat de verfilming totaal anders dan het boek zal zijn. Ik ken het verhaal na een paar keer herlezen helemaal vanbuiten en elke verandering in de film zal mij dus gelijk opvallen.

Heb jij ‘Stuk’ gelezen?

 

4 reacties

 • 7 februari, 2014 om 20:27
  Beautyfacts zegt:

  Aah die film werd bij ons in Sneek opgenomen.. Ik speel er perongeluk in misschien ik liep even lekker voor de camera zonder dat ik het door had.. Het boek is super maar heb een beetje mijn twijfels over de film maar we gaan het zien.
  Liefs

  Ikhartje(2) deze reactie

  Beautyfacts
  Beantwoorden

  • 7 februari, 2014 om 20:37
   Leesdame zegt:

   Die twijfels voel ik ook. Ik ken het boek van buiten en ik zie in de eerste beelden al dingen die ik (nog) niet kan thuiswijzen. Maar ik ben tegelijkertijd ook heel nieuwsgierig! 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame
   Beantwoorden

 • 7 februari, 2014 om 22:51
  taske1970 zegt:

  ben ook wel erg benieuwd

  Ikhartje(0) deze reactie

  taske1970
  Beantwoorden

 • 8 februari, 2014 om 00:09
  Mieke zegt:

  Ik heb het boek gelezen en inderdaad een beetje ‘over the top’
  Waarschijnlijk ga ik ook naar de film (als hij ook overdag speelt) Ik vind de avondvoorstellingen vaak erg rumoerig met zoveel publiek.
  Maar het lijkt me wel interessant om ook de film te zien!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: