Stuk, de film

boekverfilmingen‘Stuk’ van Judith Visser heb ik meerdere keren gelezen. Ik vond dit boek ontzettend goed in elkaar zitten en raakte me ook steeds weer. Het is typische Judith Visser-stijl en dus ook een beetje over the edge geschreven. Balancerend op het randje, soms net een beetje eroverheen, maar nog altijd goed gedoseerd.

Elizabeth wordt extreem gepest op de middelbare school. Ze gaat er bijna aan onderdoor, maar toch sleept ze zichzelf van dag tot dag. Ze is verliefd op Alec, maar hij gaat al met Riley. Een heel mooi en aardig meisje.

Elizabeth bedenkt zich dat het misschien geen verkeerd idee is als ze gewoon Riley wordt. En dan loopt aardig uit de hand… De film gaat deze zomer draaien in de bioscoop. Er is zelfs al een soort teaser-trailer! Heel kort, maar geeft al wel een eerste blik op de filmbeelden.

Ik verheug me echt op deze film! Maar ik ben ook een beetje bang dat de verfilming totaal anders dan het boek zal zijn. Ik ken het verhaal na een paar keer herlezen helemaal vanbuiten en elke verandering in de film zal mij dus gelijk opvallen.

Heb jij ‘Stuk’ gelezen?

 


4 reacties

 • 7 februari, 2014 om 20:27
  Beautyfacts zegt:

  Aah die film werd bij ons in Sneek opgenomen.. Ik speel er perongeluk in misschien ik liep even lekker voor de camera zonder dat ik het door had.. Het boek is super maar heb een beetje mijn twijfels over de film maar we gaan het zien.
  Liefs

  Ikhartje(2) deze reactie

  Beautyfacts Beantwoorden

  • 7 februari, 2014 om 20:37
   Leesdame zegt:

   Die twijfels voel ik ook. Ik ken het boek van buiten en ik zie in de eerste beelden al dingen die ik (nog) niet kan thuiswijzen. Maar ik ben tegelijkertijd ook heel nieuwsgierig! 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 7 februari, 2014 om 22:51
  taske1970 zegt:

  ben ook wel erg benieuwd

  Ikhartje(0) deze reactie

  taske1970 Beantwoorden

 • 8 februari, 2014 om 00:09
  Mieke zegt:

  Ik heb het boek gelezen en inderdaad een beetje ‘over the top’
  Waarschijnlijk ga ik ook naar de film (als hij ook overdag speelt) Ik vind de avondvoorstellingen vaak erg rumoerig met zoveel publiek.
  Maar het lijkt me wel interessant om ook de film te zien!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke Beantwoorden

Reageer op: Stuk, de film

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten