17 december 2023

Mailen met Susan Muskee

Ze is auteur, podcastmaker en spreekt luisterboeken in! Vandaag mailen we met feelgood-duizendpoot Susan Muskee! Hoe ziet haar werkdag eruit en waarom begon ze ooit een eigen podcast-serie?

Susan debuteerde in 2020 met de serie ‘Liefde, natuurlijk…’ Het viel mij toen al op dat haar feelgoodromans net wat anders dan anders zijn. Ondertussen heeft Susan Muskee al aardig wat geschreven en ze is nog lang niet van plan om stil te gaan zitten. We kijken vandaag ook even vooruit naar haar plannen voor 2024.

Lees de hele blogpost …

26 oktober 2022

Het Magnoliahof – Juna van Susan Muskee

Meteen na ‘Donna’ begon ik in het tweede deel ‘Juna’ en ik had er veel zin, omdat ik erg nieuwsgierig was naar haar leven.

De lente is begonnen in het Magnoliahof en Juna’s tattooshop is al twee maanden open. Ze krijgt in haar shop hulp van haar huurbaas Bram en ze krijgt een nieuwe huisgenoot! Dat is de zoon van Donna en Juna vind hem erg leuk! Maar is dat ook wederzijds? Dan ontdekt Juna dat Bram een oogje heeft op Betty en ze bedenkt een plannetje om hun met elkaar te koppelen. Dat gaat alleen niet zo gemakkelijk als gedacht.

Lees de hele blogpost …

19 oktober 2022

Het Magnoliahof – Donna van Susan Muskee

Ik was zo nieuwsgierig naar deze boeken, dus kocht ik vorige week meteen alle delen van de serie ‘Het Magnoliahof’ van Susan Muskee!

Het Magnoliahof is een gezellig plein vol ondernemers rondom een magnoliaboom. In het eerste deel staat Donna en haar tearoom centraal. Donna is een alleenstaande moeder en dol op roddels! Ze kletst graag met Hans van de gemeente, maar ook met haar buurvrouwen Wende en Betty. Alles loopt lekker, totdat ze hoort dat er een nieuwe huurster komt in het lege pand aan de overkant en daar een tattooshop wordt geopend. Dat mag niet gebeuren!

Lees de hele blogpost …

29 oktober 2021

Zand erover: toegift van Susan Muskee

Dit allerlaatste deel uit de ‘Zand erover’ serie is tevens ook het mooiste boek! Het is een feelgood-verhaal met een rauw randje geworden.

In dit laatste deel draait alles om de mysterieuze uitvaart van zangeres Jenny Jones! Een oud-studiegenoot van Roos, die in Amerika omgekomen is door een noodlottig ongeval. Maar er is meer aan de hand in het leven van Roos. Haar vader komt terug uit Australië en hij is niet alleen… Daarnaast heeft hij nog een hoop uit te leggen aan Roos.

Lees de hele blogpost …

24 oktober 2021

Zand erover: toekomst van Susan Muskee

Zand erover 2

‘Toekomst’ is het tweede deel in de Kobo Original serie ‘Zand erover’ van Susan Muskee. Deze originele serie draait om Roos, eigenaresse van een uitvaartcentrum. Het is een verrassend luchtig verhaal.

In dit tweede deel heeft Roos het bedrijf van haar vader overgenomen. Hij geniet nu van zijn pensioen en reist door Australië. Ondertussen heeft Roos een relatie met Jurre, maar hij heeft het er best moeilijk mee dat Roos voor haar werk altijd bereikbaar moet zijn. Op het werk wordt het hoog tijd dat de administratie gedigitaliseerd wordt. Uitgerekend de ex van Roos klaart deze klus… En samen ontdekken ze dat er een aantal dingen in het bedrijf niet kloppen…

Lees de hele blogpost …

18 oktober 2021

Zand erover: toeval van Susan Muskee

‘Zand erover’ is een nieuwe Kobo Original serie van feelgood-auteur Susan Muskee! Deze trilogie speelt zich af in de uitvaartbranche. Kan zo’n zwaar thema samen gaan met luchtige feelgood? We zullen het zien…

Roos is werkzaam als uitvaartverzorgster in het uitvaartcentrum van haar vader en leidt ook diensten. Haar moeder is overleden toen ze tien jaar oud was. Roos woont op zichzelf en kan het goed vinden met haar onderbuurvrouw mevrouw Roelofs. Als zij plotseling overlijdt, laat ze iets bijzonders achter voor Roos. Maar er zit echter wel een addertje onder het gras!

Lees de hele blogpost …

28 december 2020

Tien mooiste boeken van 2020

Ik las veel dit jaar, meer dan honderd boeken! Niet alles wat ik las was leuk of goed. Er zat veel pulp tussen, maar ik las ook juweeltjes! Vandaag zet ik tien bijzondere boeken van het afgelopen jaar nog een keer in de aandacht!

Alle boeken zijn Nederlandstalig. Er staan twee thrillers tussen, een actuele ‘corona-roman’ en een aantal gevoelige verhalen die mij geraakt hebben. Alle boeken heb ik eerder dit jaar uitgebreid besproken, ik bespreek ze in deze blogpost nog even kort, je kan daarna snel doorklikken naar de volledige leeservaring!

Lees de hele blogpost …

8 oktober 2020

Polaroids & poederdozen van Susan Muskee

‘Polaroids & poederdozen’ is het tweede deel van de serie ‘Liefde, natuurlijk’. Ik was erg benieuwd hoe het verder zou gaan met de dames en dit deel gaat over Kim.

Kim is nog altijd van slag van de afgelopen gebeurtenissen in Italië. Ze zit al een tijdje thuis en heeft nog niets gedaan aan haar afstudeerproject van de opleiding fotografie. Haar tante geeft haar de kans om bij te komen en nodigt haar uit om te komen logeren in Berlijn. In deze grote en vreemde stad ontmoet ze interessante mensen, krijgt ze een baantje en poseert ze.

Lees de hele blogpost …

16 juli 2020

Eerst rennen, dan vliegen van Susan Muskee

‘Eerst rennen, dan vliegen’ is een kort feelgood verhaal van Susan Muskee. Zij won met dit verhaal de schrijfwedstrijd die werd georganiseerd door Kobo en Elegance.

Famke kan eindelijk op vakantie. Heerlijk drie weekjes ontspannen op Bali. Maar daarvoor moet ze eerst nog wat hindernissen overwinnen op het vliegveld. Het rennen begint al op de parkeerplaats en op het vliegveld zelf gaat ook van alles mis. Gelukkig bestaan er veel behulpzame mensen! Maar de tijd dringt en sommige problemen zijn niet binnen vijf minuten opgelost…

Lees de hele blogpost …

28 april 2020

Scones & spotlights van Susan Muskee

‘Scones & spotlights’ is het eerste deel uit de feelgood-serie ‘Liefde, natuurlijk’ van Susan Muskee. Het gaat over een sprankelende vriendinnengroep en deel 1 gaat over Cleo.

Cleo werkt in de bediening in een leuk zaakje waar ze op rolschaatsen scones en cappuccino serveert. Ze is helaas afgewezen op het conservatorium, maar haar muzikale carrière krijgt een vlucht als ze viral gaat nadat vriendin Sophie stiekem een video deelt van haar optreden tijdens een karaokeavond. Deze video wordt opgemerkt door de media en ze wordt al snel gevraagd voor een talentenjacht.

Lees de hele blogpost …