Tag: Day and Night

tag: day and nightHet is lang geleden dat ik een tag deed op mijn blog. Een tag is een blogpost die doorgaat via de ene blog naar de andere. Meestal gaat dan in filmpjes, nou ja, dat is niet zo mijn sterke kant. Dus ik doe deze schriftelijk. Het is de Day and Night tag en die vond ik bij Joany van Craving Pages

De beginletters van elke vraag vormen uiteindelijk de woorden: Day and Night. Maar goed, het gaat natuurlijk om de vragen en mijn antwoorden. Omdat het een lange post is geworden, mag je hieronder even doorklikken…

D: Do you read more in the morning or at night?
Ik lees nooit in de ochtend! Ik ben eerlijk gezegd een middaglezer. Ook net na het avondeten werk ik rustig 100 pagina’s weg. En natuurlijk voor het slapengaan. Al moet ik eerlijk bekennen dat televisie een gevaarlijke concurrent is net voor bedtijd.

A: Are there any books that changed the way you thought about things?
Ja genoeg! Vooral waargebeurde verhalen zorgen er soms voor dat ik toch anders na ga denken over bepaalde zaken. Ik heb zelf ook wel eens vooroordelen.  Zo dacht ik altijd dat als je verslaafd raakt of gevangen zit in een sekte, dat het aan die mensen zelf lag, want je bent er immers zelf bij. Best wel een kort door de bocht mening, maar goed… Jullie snappen vast wel wat ik bedoel. Maar dan begin je in zo’n boek en dan wordt je voorgesteld aan een hoofdpersoon die gewoon jou of mij had kunnen zijn. En het lezen van zulke boeken heeft mij zeker wel anders laten nadenken over dat soort zaken.

Y: YA or Not?
Ja, hot! Ik lees young-adult boeken graag! Soms bij vlagen een aantal achter elkaar. Soms weken niet. Maar het is leuk genre en ik vind het jammer dat dit genre vroeger nog niet zo bekend was. Want 15 jaar geleden was ik er maar wat blij mee geweest! Gelukkig is YA voor elke leeftijd wel leuk, dus ik maak een inhaalslag.

A: Are there characters that you honestly believe are real?
Bij waargebeurde verhalen wel natuurlijk. Maar bij fictie weet ik dat ze verzonnen zijn. Al vond ik het vroeger bij boeken van Jackie Collins (ja, die las ik echt vroeger) leuk om te verzinnen welke filmster ‘model had gestaan’ voor een fictief personage in haar boeken. Want Jackie Collins zei ooit in een interview dat ze in haar achterhoofd altijd een bekende filmster kiest als skelet en daar een fictief personage omheen verzint. Maar verder… nee, ik geloof bijvoorbeeld niet in Katniss Everdeen haha. Fictieve personages kunnen soms wel heel overtuigend overkomen en soms heb ik wel eens het vermoeden dat er veel autobiografische trekjes van de auteur verweven zijn met personages. Maar fictie is fictie.

N: Nobody touches my books or I don’t mind loaning my books out?
Ik leen boeken gewoon uit, ik geef ze ook soms weg. Ik verloot soms boeken uit mijn eigen collectie. Ik ben niet meer zo bezitterig als vroeger. Ik ben wel superzuinig op mijn boeken, gelezen boeken zien er niet gelezen uit en ik heb ook een bepaalde collectie boeken die ik nooit weg zou kunnen doen. Omdat boeken ook herinneringen zijn aan bepaalde gebeurtenissen in mijn leven. Maar lenen mag altijd, mits je er lief mee omgaat.

D: Do you ever smell your books?
Ebooks ruiken nergens naar. Maar gewone boeken. Euhm, ja Ik ruik dan altijd aan het papier, aan de inkt. Bepaalde boeken ruiken ook lekkerder dan andere boeken. Maar ook die specifieke bibliotheek-geur. Dat heeft wel zijn charme ja!

N: Not everyone loves books…is this a positive or a negative?
Waar! Ik ken heel veel mensen die een hekel hebben aan lezen, maar wel dol zijn op voetbal. En ik heb een hekel aan voetbal. En zo werkt dat met alles.

I: I keep my books in the best condition or maybe not?
Ja, ik zorg goed voor mijn boeken. Gelezen boeken zien er niet gelezen uit. Ik ga er altijd voorzichtig mee om. Ik heb bijvoorbeeld een hekel aan knikken in de kaft.

G: Gosh I have to many books! True or False?
Echt wel de waarheid. Tegen de 500 echte boeken. Ze staan in inbouwkasten, onder mijn klerenkast en in mijn nachtkastje. En dan lees ik daarnaast ook nog op de e-reader.

H: Have you ever spilled or stained your books before with something, and if so how?
Ja, Starbucks koffie nog wel. Nee, niet van Starbucks zelf, maar zo’n beker van de AH met koude instantkoffie. En die ging zo over een pagina heen. Vond ik wel erg. Later had ik dat boek in een virtueel kraampje staan met de tekst: “gratis over te nemen, inclusief koffievlekken”… En toen kreeg ik een reactie: “Ik wil het graag overnemen, en ik lees wel om de koffievlekken heen…”

T: Toned or untoned while reading? ..or in other words…Do you read and workout at the same time?
Euhm ja… ik schommel altijd zachtjes heen en weer tijdens het lezen. Rare gewoonte, beetje meditatie-achtig zelfs. Maar ik wordt er wel heel rustig van. Maar goed, echt een workout is het ook weer niet haha.

Ik heb deze tag zoals gezegd overgenomen. Dat mag jij natuurlijk ook doen.


4 reacties

 • 5 september, 2013 om 18:13
  westmus zegt:

  Heel leuk om te lezen!

  Ikhartje(0) deze reactie

  westmus Beantwoorden

 • 5 september, 2013 om 19:15
  Annelies zegt:

  Leuke tag! Dat schommelen vind ik wel bijzonder eigenlijk. Ik wiebel blijkbaar altijd met mijn tenen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 6 september, 2013 om 09:43
  Inge zegt:

  Leuk om jouw antwoorden te lezen! Ik lees ook nooit in de ochtend, dan heb ik er de rust gewoon niet voor…

  Ikhartje(0) deze reactie

  Inge Beantwoorden

 • 6 september, 2013 om 12:36
  Joany de Vries zegt:

  Ik vind dit echt een hele leuke tag. Wat een leuke antwoorden ook 🙂 Ik ben ook minder bezitterig geworden wat boeken betreft, maar dat komt vooral omdat er zoveel nieuwe bijkomen dat ik anders geen plaats over houd 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

Reageer op: Tag: Day and Night

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten