Tag: Reading Habits

tag reading habitsVandaag heb ik voor jullie weer een leuke tag. Het is de tag Reading Habits en ik vond deze vandaag bij de dames van Books and kisses en spontaan besloot ik deze ook over te nemen. Ik vond de vragen namelijk wel heel erg leuk 🙂 Benieuwd naar mijn antwoorden? Kijk dan gauw verder!

Heb je een speciale plaats in huis waar je graag leest?Ja, eigenlijk buiten het huis. Het liefst lees ik achter in de tuin in de schommelbank. Daar is het lekker rustig en vergeet ik alles om me heen. Maar nu met dit koude weer lees ik het liefste in de rotan ‘wegkruipbank’.

Gebruik je een boekenlegger of een gewoon stukje papier?
Mijn e-reader onthoudt voor mij waar ik ben gebleven, dat is makkelijk. Maar bij een gewone boek gebruik ik een magneetclip. Ik heb verschillende, maar uit gewoonte pak ik eigenlijk altijd dezelfde.

Stop je gewoon met lezen, of moet je perse door lezen tot je het hoofdstuk uit hebt?
Ik vind het altijd fijn om af te ronden, dus als het lukt lees ik door tot het hoofdstuk uit is, of bijvoorbeeld tot een bepaalde pagina. Gekke gewoonte die ik heb bij het lezen van een gewoon boek: ik zal nooit stoppen als ik op een pagina ben aan de rechterkant van een boek. Ik wil altijd kunnen beginnen aan de linkerkant. Gek hé…

Eet of drink je tijdens het lezen?
Yep, het liefst koffie. En soms een koekje. Het voordeel bij de e-reader is dat ik de kruimels gewoon van het scherm blaas.

Luister je muziek of kijk je televisie tijdens het lezen?
Muziek leidt mij echt heel erg af! Maar de tv mag wel aanstaan op de achtergrond. Als het een programma is wat ik interessant vind, of ze bespreken iets wat ik interessant vind, dan is dat wel storend, maar goed, daar ben ik nog altijd zelf bij en dus kan ik er ook voor kiezen de tv uit te zetten. Maar complete stilte vind ik zo stil. Wat ik wel storend vind als mensen tegen mij gaan praten terwijl ik lees, of heel  hard muziek gaan draaien, waardoor ik geen letter meer kan lezen. Helaas gebeurd dat wel eens.

Lees je één boek of meerdere tegelijkertijd?De laatste tijd vaker boeken tegelijkertijd. Nooit hetzelfde genre hoor! Maar een columnbundel ernaast lezen gaat prima. Ik vind het sinds een tijdje prettig om voor het slapengaan iets luchtigs te lezen. Zo las ik een bundel van Daphne Deckers laatst. Erg luchtig, maar het gaat prima naast de recensieboeken.

Lees je alleen thuis, of ook ergens anders?
Meestal thuis, maar soms ook in de auto als de reistijd langer dan een half uur is en ik heb ook een keer in de wachtkamer van het ziekenhuis gelezen.

Lees je hardop of lees je in je hoofd?
Ik lees in mijn hoofd. Maar soms bij mooie zinnen wil ik wel eens de zin hardop voorlezen aan mijn kat. (tja, dat is stom, maar goed…)

Lees je vooruit, of sla je weleens pagina’s over?
Ik sla nooit pagina’s over, maar als een boek heel spannend wordt, of als er iets gebeurd waarvan ik wil weten hoe het afloopt, dan wil ik wel eens stiekem op de laatste pagina kijken al is me dat niet altijd goed bevallen. De spanningsboog kan in één keer wegvallen. En toch doe ik het heel af en toe nog wel eens.

Hou je je boeken graag nieuw, of vind je het niet erg als de zijkant ‘cracked’?
Al mijn papieren boeken zien er heel nieuw uit. Ik ben nogal zuinig als ik lees.

Schrijf je in boeken?
Ja, als ik een boek uitleen, dan schrijf ik mijn naam voorin in het boek. En als ik een boek weggeef dan schrijf ik er voorin een leuke boodschap in voor de volgende lezer. Zo zijn er een paar boeken van mij al van lezer naar lezer gegaan, die daar op hun beurt ook weer een boodschap bijschreven voor de volgende lezer.
Ik vond deze tag heel leuk! Deze tag mag je overnemen 🙂


4 reacties

 • 2 november, 2013 om 19:46
  robin zegt:

  leuke tag! ik lees niet heel veel boeken maar wel manga en soms comics =)

  Ikhartje(0) deze reactie

  robin Beantwoorden

 • 2 november, 2013 om 20:36
  Mieke Schepens zegt:

  Leuk om te lezen, vooral de laatste. Dat vind ik een heel leuk idee ! Een leuke boodschap in het weg te geven boek schrijven. Die ga ik overnemen van je ! Dank je, wederom graag gelezen !

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 3 november, 2013 om 18:40
  Anneke zegt:

  Wat grappig dat je altijd wilt beginnen aan de linkerkant. Enig idee waarom eigenlijk? 😀

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

  • 4 november, 2013 om 15:10
   Leesdame zegt:

   Omdat ik dat overzichtelijker vind. Ik wil de beide bladspiegels lezen en dan de volgende keer het boek op een nieuw plek openslaan denk ik. Haha, ik weet het ook niet, macht der gewoonte geworden waarschijnlijk. Net zoals ik ook nooit zal stoppen halverwege een pagina.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Tag: Reading Habits

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten