Terugkijken op Dewey’s Readathon (it was awesome!)

readathon 2016Afgelopen weekend was het weer tijd voor de leukste Readathon van allemaal: Dewey’s Readathon. Dit keer deed ik mee als lezer en dit keer was ook iedereen min of meer cheerleader. Simpelweg: help en motiveer elkaar op Twitter! Van alle keren dat ik meedeed, was dit écht de allerleukste keer!

De hele zaterdagmiddag was ik lekker alleen, dus begon ik gelijktijdig met de andere lezers om 14u ’s middags. Zoals ik al eerder schreef begint ieder land gelijk op hetzelfde moment, alleen kent iedere tijdzone andere starttijden.

Ik was lekker aan het lezen en had wat Tweets gedeeld, totdat ik ineens zag dat ik van Joany een felicitatie kreeg op Twitter! Het bleek dat ik in het tweede uur gekozen was als winnaar! Dewey’s Readathon wordt gehost door een superteam en dit team kiest elk uur  twee random deelnemers uit die tijdens de Readathon actief zijn in de social media. Dat was ik nu voor een keer, zo leuk!

Bij het kiezen van mijn prijs merkte ik weer hoe super georganiseerd dit evenement is. Voor elke deelnemer is er wel een prijzencategorie waar je uit mag kiezen. Er is ook voor internationale deelnemers (die niet in Amerika wonen) volop keus. Niemand wordt buitengesloten. Ik koos ebooks uit (je mag drie keuzes maken). Even later viel er al een mail in mijn inbox waarin stond dat ik mijn eerste keus zou krijgen en dat de organisatie een weekje nodig had om alles in orde te maken. Heel netjes allemaal.

Dit keer besloot ik ook via Instagram mee te doen, dat was heel leuk! Er kwamen veel likes en volgers op af en dat had ik niet verwacht. Ook op Twitter was het heel gezellig! Zo kreeg ik een tweet van een vrouw die zelfs Readathon sokken had! Er waren grappige tweetgesprekken, er werd gemotiveerd om door te lezen, geadviseerd om toch wat uurtjes slaap te pakken en iedereen was zo lief en respectvol naar elkaar toe! Die energie voel je gewoon, ik kan dat niet goed uitleggen. Ik bedoel, ik lees vrijwel dagelijks, maar op zo’n dag is dat toch anders. Daar krijg je een flow van, een hele blije flow!

Uiteraard heb ik ook veel gelezen. Drie boeken las ik uit. Een daarvan was ik al in bezig, dus dat was al een makkelijk begin. ‘Hoe lees ik’ van Lidewijde Paris. ‘Spoo pee doo’ van Dimitri Verhulst en een columnbundel van Werner van Looy. Die laatste was vooral fijn voor de nacht, las prettig en kon ik ook gemakkelijk opzij leggen en de volgende ochtend mee verdergaan. Want ik heb ook wat geslapen, dat heb ik gewoon nodig. Ik had me voorgenomen om vooral veel te lezen, maar het is online zo leuk en gezellig met andere lezers, dat wil ik ook niet missen en juist daarom doe ik ook mee.

Volgend jaar (29 april) doe ik weer mee! Jullie ook?

 

 


Reageer op: Terugkijken op Dewey’s Readathon (it was awesome!)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten