26 oktober 2016

Terugkijken op Dewey’s Readathon (it was awesome!)

readathon 2016Afgelopen weekend was het weer tijd voor de leukste Readathon van allemaal: Dewey’s Readathon. Dit keer deed ik mee als lezer en dit keer was ook iedereen min of meer cheerleader. Simpelweg: help en motiveer elkaar op Twitter! Van alle keren dat ik meedeed, was dit écht de allerleukste keer!

De hele zaterdagmiddag was ik lekker alleen, dus begon ik gelijktijdig met de andere lezers om 14u ’s middags. Zoals ik al eerder schreef begint ieder land gelijk op hetzelfde moment, alleen kent iedere tijdzone andere starttijden.

Ik was lekker aan het lezen en had wat Tweets gedeeld, totdat ik ineens zag dat ik van Joany een felicitatie kreeg op Twitter! Het bleek dat ik in het tweede uur gekozen was als winnaar! Dewey’s Readathon wordt gehost door een superteam en dit team kiest elk uur  twee random deelnemers uit die tijdens de Readathon actief zijn in de social media. Dat was ik nu voor een keer, zo leuk!

Bij het kiezen van mijn prijs merkte ik weer hoe super georganiseerd dit evenement is. Voor elke deelnemer is er wel een prijzencategorie waar je uit mag kiezen. Er is ook voor internationale deelnemers (die niet in Amerika wonen) volop keus. Niemand wordt buitengesloten. Ik koos ebooks uit (je mag drie keuzes maken). Even later viel er al een mail in mijn inbox waarin stond dat ik mijn eerste keus zou krijgen en dat de organisatie een weekje nodig had om alles in orde te maken. Heel netjes allemaal.

Dit keer besloot ik ook via Instagram mee te doen, dat was heel leuk! Er kwamen veel likes en volgers op af en dat had ik niet verwacht. Ook op Twitter was het heel gezellig! Zo kreeg ik een tweet van een vrouw die zelfs Readathon sokken had! Er waren grappige tweetgesprekken, er werd gemotiveerd om door te lezen, geadviseerd om toch wat uurtjes slaap te pakken en iedereen was zo lief en respectvol naar elkaar toe! Die energie voel je gewoon, ik kan dat niet goed uitleggen. Ik bedoel, ik lees vrijwel dagelijks, maar op zo’n dag is dat toch anders. Daar krijg je een flow van, een hele blije flow!

Uiteraard heb ik ook veel gelezen. Drie boeken las ik uit. Een daarvan was ik al in bezig, dus dat was al een makkelijk begin. ‘Hoe lees ik’ van Lidewijde Paris. ‘Spoo pee doo’ van Dimitri Verhulst en een columnbundel van Werner van Looy. Die laatste was vooral fijn voor de nacht, las prettig en kon ik ook gemakkelijk opzij leggen en de volgende ochtend mee verdergaan. Want ik heb ook wat geslapen, dat heb ik gewoon nodig. Ik had me voorgenomen om vooral veel te lezen, maar het is online zo leuk en gezellig met andere lezers, dat wil ik ook niet missen en juist daarom doe ik ook mee.

Volgend jaar (29 april) doe ik weer mee! Jullie ook?

 

 

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: