10 juni 2022

De supermarktsurvivalgids van Teun van de Keuken

Ik heb vrij lang over dit boek gedaan, maar ik heb ook heel veel geleerd van dit boek! Ik las elke avond een stukje voor het slapengaan.

Bij dit soort boeken temper ik vaak mijn leestempo. Ik doe er graag wat langer over en daarom ‘hak’ ik dit soort boeken vaak in vele kleine stukjes. Elke avond ging ik met Teun een stukje verder mee de supermarkt in. Aan welke verleidingen staan we bloot? Welk gangpad kunnen we beter overslaan? En nee, dat is het niet het gangpad van de koekjes en chips! Teun vertelt niet alleen over de producten (en hun oorsprong) maar ook over ons gedrag in de winkel en welke ‘grapjes’ de supermarkt graag uithaalt.

Lees de hele blogpost …

28 februari 2022

Dit is geen dieetboek van Teun van de Keuken

Ik hoor Teun van de Keuken altijd graag praten over de voedselindustrie en ik was dan ook erg nieuwsgierig naar dit boek!

Teun van de Keuken onderzoekt én ervaart zeven populaire diëten uit. Werken ze echt en wat gebeurde er met zijn lichaam en geest? Is het mogelijk om blijvend je eetpatroon te veranderen, of wordt het al snel een obsessie? De Schijf van Vijf, ketodieet, sportdieet, vegan, intermittent fasting, een sapkuur en het puntendieet passeren de revue. Teun omschrijft zijn ervaringen op een luchtige manier, met her en der een knipoog en vermakelijke anekdotes.

Lees de hele blogpost …