Twintig regels liefde van Rowan Coleman

twintig regels liefde coverDit boek heb ik ontelbaar keer in mijn feed voorbij zien komen! Veel lezers waren lyrisch. Voor € 2.99 als Bookazine kon ik het dan ook niet laten liggen. Helaas ben ik er niet zo lyrisch over.

Stella is verpleegster in een hospice en tijdens haar nachtdiensten schrijft ze voor haar patiënten brieven. Deze brieven zijn voor nabestaanden. Soms staat er een bekentenis in, of een advies voor de toekomst. Na de dood van een patiënt doet Stella deze brief dan op de post. Alleen is er een brief waarvan Stella vindt dat die meteen gepost moet worden. Er is namelijk nog tijd voor een verzoening…

Naast Stella volgt het boek ook de levens van Hope, Hugh en een klein stukje van Vincent. Hope is een jong meisje met taaislijmziekte. Hope is door het oog van de naald gekropen en mag binnenkort weer naar huis. Ze valt onder Stella’s zorg. De beste vriend van Hope komt elke dag op bezoek. Hope denkt veel na over het leven. Dankzij een jong tienermeisje in het hospice krijgt ze nieuwe inzichten.

Hugh woont vlakbij de hospice. Hij woont alleen met zijn kat. Hugh heeft vreselijke dingen meegemaakt en heeft voornamelijk nare herinneringen aan zijn moeder. Hij komt in contact met zijn nieuwe buurvrouw en er komt wat sprankeling in zijn eenzame bestaan. Later ontmoet hij Stella en zij zorgt voor een sleutelmoment in zijn leven. De rol van Hugh in het verhaal wordt pas later duidelijk.

En dan Stella zelf nog. Ze is getrouwd met Vincent, maar hun huwelijk is een kaars die bijna uit flakkert. Vincent was marinier en hij verloor zijn been. Vincent is sindsdien zichzelf niet meer en Stella doet wanhopig haar best hem te laten voelen dat de liefde er nog steeds is, maar ze raken allebei steeds verder van elkaar verwijderd.

Ik zie overal vier tot vijf sterren recensies, maar ik heb me aardig verveeld tijdens het lezen. Het deed me ontzettend denken aan een uitgesponnen woensdagavond drama, met op het eind een happy ending. Ik vond dat het erg lang duurde voordat het verhaal echt op gang kwam. Ook switcht het boek regelmatig van perspectief en aangezien ik weinig met Hope en Hugh  had, moest ik mij op sommige momenten er echt toe zetten om door te lezen.

Rowan Coleman schrijft uitgebreid over emoties en gedachtes. Ook kom ik regelmatig wat filosofische ingevingen tegen in de dialogen tussen de personages. Ik vond de verhaallijn van Stella het prettigst om te volgen en haar idee van brieven schrijven voor haar patiënten vond ik een lief en bijzonder gegeven. In het boek kom je ook veel van deze brieven tegen. Dat vond ik wel interessant en gaf het boek een originele insteek. Stella was de reden dat ik toch door bleef lezen.

Als je van romans met een happy ending en een hoop drama houdt, dan is dit boek zeker wat voor jou. Maar zelf hou ik meer van vlotter, met wat minder gesnotter!


5 reacties

 • 4 februari, 2017 om 22:29
  Anneke van Dijken zegt:

  Die heb ik als bookazine liggen. Lijkt me een leuk boek.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke van Dijken Beantwoorden

 • 5 februari, 2017 om 19:53
  Annelies zegt:

  Twintig regels liefde vond ik een prachtig boek, aar nieuwste Boek voor mijn dochters deed me veel minder.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 7 februari, 2017 om 10:03
  Nienke zegt:

  Ik heb dit boek recentelijk in de bibliotheek geleend, maar tot nu toe staat hij ongelezen op me te wachten. De omschrijving sprak me in ieder geval heel erg aan. Maar ik ben zelf ook meer van vlotter dan gesnotter – om het maar even in jouw prachtige verwoording te zeggen, haha. Dus wie weet lever ik heb wel weer ongelezen in. Fijne recensie!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Nienke Beantwoorden

  • 7 februari, 2017 om 14:54
   Leesdame zegt:

   Het is geen verkeerd boek hoor, prima leesvoer als je van dit genre houdt, of je als je in een romantische en/of melancholische bui bent. Er zijn genoeg lyrische lezers over dit boek tenslotte. Maar het draait om smaak en voorkeur uiteindelijk en als je niet zo van het snotteren bent én het inderdaad wel wat vlotter mag, raad ik je aan om een ander boek te kiezen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Twintig regels liefde van Rowan Coleman

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten