Van Chanel naar flanel van Marijke Vos

Van Chanel naar flanel coverIk kreeg van Loft Publishing het zogenaamde “starters-pakket” om te lezen en te recenseren. Als eerst begon ik met ‘Van Chanel naar flanel’ van Marijke Vos.

Jennifer (Jenny) heeft alles wat haar hartje begeert en staat voor het altaar met Terence. Sinds ze Terence en zijn rijke familie kent, leeft ze als een prinses. Toch zegt Jenny ‘nee’ voor het altaar en vlucht ze weg. Met wat aansporing van haar zus Miranda reist ze alleen af naar Canada naar oom Charlie. Hij woont in het kleine plaatsje Rainbow Lake. Zijn huis is vervuild en hij leeft nu als kluizenaar.

Rainbow Lake
Jenny schrikt van de toestand van haar oom Charlie. Dit was een man met wie ze vroeger veel lol maakte, maar nu is hij ernstig depressief, vervuild en nors. In het dorpje staat hij bekend als Mad Charles. Jenny vindt in het dorpje al snel aansluiting met de bewoners. Ze verblijft in een motel en gaat uiteindelijk ook werken als journaliste bij de lokale krant. Hier schrijft ze stukjes over een stier die kwijtraakt en houdt ze de wekelijkse rubrieken bij.

Rainbow Lake doet me een beetje denken aan Stars Hollow uit Gilmore Girls, alleen ligt Rainbow Lake in Canada. Het is geen fictief dorpje, het bestaat echt! Er is een groot meer, er zijn veel bossen en er lopen beren rond. Marijke Vos leidt je rond door Rainbow Lake alsof je er zelf bij bent.

Jenny, van Chanel naar flanel
Jenny leidde eerst een rijk leven toen ze met Terence was. Ze droeg alleen nog maar designerkleding, las glossy’s, wisselde zelfs haar vriendinnen in voor nieuwe omdat Terence dat liever had. Jenny leidde dus eerst een vrij oppervlakkig leven, maar gaandeweg kom ik erachter dat Jenny helemaal niet zo gelukkig was. Terence is bijvoorbeeld heel achterbaks, maar ook heel overheersend en jaloers. Ik merkte tijdens het lezen dat Jenny helemaal opleefde in Rainbow Lake.

Er zijn ook wat mysteries waar Jenny zich op stort. Zo wil ze graag weten wat er speelt bij haar oom Charlie. Ze besluit hem te helpen door zijn huis schoon te maken. Dit doet ze stapje voor stapje. Als journaliste duikt ze op het mysterie van een verdwenen stier. Sherriff Branson wil echter dat ze zich wat inhoudt. Jenny en Branson kunnen het al vroeg goed met elkaar vinden, er hangt liefde in de lucht.

Marijke Vos maakt gebruik van twee verschillende werelden en het is duidelijk dat Jenny in Canada meer zichzelf wordt. Dit leest erg prettig en je krijgt ook steeds meer begrip voor Jenny’s acties in het begin van het boek.

Leest lekker weg
Marijke Vos schrijft vlot, boeiend en valt nergens in herhaling. Ze laat genoeg gebeuren in het verhaal wat mijn aandacht vasthoud. Op het eind is er nog een mysterie met een lijk, maar niet op zo’n manier dat dit boek ineens een enge thriller wordt.

Wat ik ook erg prettig vond was dat Marijke Vos alle eindjes netjes aan elkaar knoopt. Toen ik het einde naderde had ik nog één brandende vraag, maar in de laatste hoofdstukken kwam daar gelukkig een antwoord op!

Het boek straalt een warme sfeer uit, het is een knus winterverhaal! De meeste bewoners uit Rainbow Lake zijn sympathiek en gemoedelijk. Ik begreep heel goed dat Jenny zich daar thuis voelde!

 

 

 


2 reacties

 • 17 december, 2018 om 09:29
  Geertrude zegt:

  Dit lijkt me een echt leuk boek! Op de een of andere manier is het concept van ‘verwend stadsmeisje leert eenvoudiger leven kennen’ altijd boeiend 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Geertrude Beantwoorden

  • 17 december, 2018 om 22:05
   Leesdame zegt:

   Ja en over het algemeen lijken ze allemaal gelukkiger te worden van dat eenvoudige leven 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Van Chanel naar flanel van Marijke Vos

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten