Verkikkerd van Lisette Jonkman

Verkikkerd coverWarm weer, chicklit-weer! Dit keer ‘Verkikkerd’ van Lisette Jonkman. Ik had al eerder ‘Glazuur’ van haar gelezen en was erg benieuwd naar haar boek ‘Verkikkerd’ en het opvolgende deel ‘Verslingerd’.

Lucy zoekt een studentenkamer en na wanhopig zoeken (en onder dwang van paps en mams) belandt ze in een studentenhuis in Enschede. Haar medebewoners zijn nerds en niet fan van schoonmaken. Lucy vind het vreselijk, maar na een tijdje blijkt dat haar medebewoners helemaal niet zo verkeerd zijn. Er ontstaan bijzondere vriendschappen en zelfs nog een verliefdheid.

In het begin had ik moeite om een klik te krijgen met Lucy, ze voelt zich vrij verheven boven de rest, maar perfect is ze zeker niet. Lucy lijkt niet altijd stil te staan bij de gevoelens van anderen. Ze trekt vaak een lange neus als haar medebewoners haar ergens bij willen betrekken.

Ik vond de mede-bewoners heel leuk en ook heel toegankelijk. Eerlijk gezegd vond ik Hermelien tien keer leuker dan Lucy! De studenten doen er alles aan om het Lucy naar de zin te maken. Elke bewoner heeft ook een grappige bijnaam. Zoals Hermelien, Kikker en Chewy. Mijn indruk was dat het studentenhuis echt wel gezellig was, maar dat Lucy zich daar niet wilde aarden. Kunnen wel, maar willen niet. Juist omdat de mede bewoners zo leuk zijn, ging ik me steeds meer aan de arrogantie van Lucy ergeren. Gelukkig draait Lucy –na wat schandalige situaties- enorm bij!

Het boek draait vooral om vriendschappen, maar ook om verloren vriendschappen. Als je ineens verhuist, dan wordt het moeilijk om vriendschappen te onderhouden uit de stad waar je vandaan komt. Ook draait het verhaal om pesten. Het zusje van Lucy wordt gepest en dit ligt min of meer aan Lucy zelf. Lucy is dé sleutel tot de oplossing, maar laat de lezer en haar zusje daar lang op wachten.

Lisette Jonkman schrijft leuk en herkenbaar. Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Met blogs, social media en het studentenleven anno nu. Echt diep gaat het verhaal nergens, het is vooral lekker weglezen. Het is origineel dat Lisette Enschede uitkoos als hoofdlocatie voor het verhaal. Een keer wat anders dan Utrecht of Amsterdam.

Ik vond het verhaal wel af en toe langdradig, dan dacht ik: dit had je wel weg kunnen laten. Soms wordt er te lang over iets doorgegaan en wordt er teveel beschreven en blijft Lucy te lang hangen in gedachtes en gevoelens. ‘Verkikkerd’ had het ook prima gedaan met 50 pagina’s minder is mijn mening. Dat had het verhaal wat vlotter gemaakt. Maar buiten dat is het een prima boek voor buiten in de zon, lekker weglezen, weinig nadenken. De verschillende karakters zouden trouwens een leuke basis zijn voor een televisieserie!


1 reactie

Reageer op: Verkikkerd van Lisette Jonkman

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten