Verminkte toekomst van Melissa Skaye

verminkte toekomst cover‘Verminkte toekomst’ is het vierde deel in de VT-serie van Melissa Skaye. De voorgaande delen heb ik niet gelezen, maar de uitgever stelde mij gerust en zei dat ik dit deel prima los daarvan kon lezen.

VT 4 draait om Sanne Philips en Luca Borra, beide werkzaam bij de recherche. De moeder van Sanne verdween spoorloos toen Sanne tien jaar was. Nooit hoorde ze iets van haar moeder, maar dan ontvangt ze 24 jaar later een ketting van haar moeder met de post. Paragnost Will de Jager moedigt haar aan om opnieuw de verdwijningszaak de onderzoeken.

Meerdere verhaallijnen
Sanne duikt in de cold case van haar moeder, maar stuit daarmee op meerdere vermissingszaken van vrouwen die nooit meer zijn teruggevonden. Helaas is het erg druk bij de recherche, zo ligt er een jongen van zeventien in het ziekenhuis, waarvan de moeder wordt verdacht van het syndroom van Münchhausen by proxy. Maar zonder bewijs begint Sanne niets tegen de moeder. Het slokt bijna al haar tijd en energie op.

Daarnaast duiken we terug het verleden in en volgen we Emma Philips, de moeder van Sanne. We volgen haar vanaf het moment dat ze spoorloos verdween en terechtkwam in een afgelegen boerderij. Een boerderij die afgezet is met stroomdraad en waar de mannelijke bewoners sadistisch, gewelddadig en genadeloos zijn. Een uitzichtloos bestaan vol met extreme situaties volgt.

Genadeloos
‘Verminkte toekomst’ is een thriller voor lezers met een sterke maag. Vooral de boerderij-passages zijn gruwelijk en luguber! De genadeloze en gevoelloze karakters van personages Joris, Pim en Ivar geven het verhaal een onheilspellende lading. Dan hebben we daarnaast ook nog de kille Jodie Ecksteen… Zij kickt op haar zieke zoon en gebruikt zijn ziektes om aandacht te generen op social media. Sanne Philips is de spil tussen al deze verhaallijnen. Je voelt haar onrust en de druk die op haar ligt.

Ik las deze thriller tot half twee ’s nachts. Ik moest en zou weten of het goed zou aflopen. De ene na de andere extreme situatie komt voorbij en soms was het echt even slikken en een rondje door het huis wandelen voordat ik weer verder kon in het verhaal. Melissa schuwt enge passages niet en durft ze gedetailleerd te beschrijven. Daarnaast houdt ze de spanning goed vast, door regelmatig te switchen tussen het heden en verleden en diverse personages.

Eng
Uiteindelijk ben ik Melissa dankbaar voor de keuzes die zij heeft gemaakt in dit boek! Aan alles heeft ze gedacht en de ingewikkelde puzzel zit in elkaar als ik het boek sluit. Toen ik eenmaal het licht uitdeed en ging slapen liet het mij niet helemaal los… die kille boerderij, de enge Joris, het voelde zo levensecht dat ik er toch nog even wakker van lag. Als dit boek een film was geweest had ik tussen mijn vingers door gekeken!

 

 


Reageer op: Verminkte toekomst van Melissa Skaye

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten